Thursday, December 03, 2009

Your patient will die!!~

www.tips-fb.com

oral surgery lagi? hmm, adelah satu hari yang indah itu..masuk2 oral surgery kene bebel2 dan bebel lagi.. dengan Dr. A... duh,dia kata nape masuk2 department tak terus report kat dia..deyh macha,dah hari2 kami buat gitulah.. bila report lecturer kate..gi duduk je..tunggu kes..

then dia kate,sume lecturer lain2..ini saye.bukan dia..dah macam mane aku kami nak tahu..pening pale dengan kerenah lecturer yang macam2..kadang2 tah hape2..

so,beramai2 lah meminta maap dengan dia..*btw,tips terbaik lah..gi merayu2 begging2 dengan lecturer ckp sori kdg2 ko tak wat salah pape sbb diye rase sgt2 SUPERIOR kalo korg wat cmtu..xcaye?? gi test!!~*

akibatnye...viva beramai2..sangat menarik lagi tertarik...

what is exodontia?
painless removal of the whole tooth or tooth root
with the minimal trauma to the investing tissue
so that the wound will heal uneventfully 
with no prosthetic problem..
 what is 14 indications for exodontia? 
*14 ok..xkurang dan xlebih* 
contraindication?
what is local anesthetic?
what is the composition?n for what?
 
tetibe dia point kat aku.
ok, what is the indication of exodontia 
for pregnant woman?
"errr, 2nd trimester sir"
contraindication?
" 1st and 3rd trimester"
ok then,what is the position for pregnant woman? 
* byk betol soalnye,xpernah aku dengar pulak soklan ni.duh*
"err, semisupine position" 
*generally semisupine lah.aku pon hentam kromo,harap2 mngena"

dia gelak..
cet gelakkan aku plak mamat ni.
so your patient will die.dia kate.
dah nape plak ni...
yelah kalo duk tegak xbleh lah kan..
kang sakit plak perot boyot2 tuh..argh.sudah.
u and u *dia point kat julie* go search in da library..
i give u time.come back fast!!

terkedek2 aku ngn julie g library..
cari2 buku.jumpe plak PETERSON,page 21.

nak tergelak aku bace.patotlah dia kate mati plak
patient aku nanti...

PREGNANCY:
patient position can not nearly supine position!!
because there's compression of inferior vena cava
compromising the venous return and cardiac output.
so,patient should be in more upright position or left 
lateral position..only the mouth turn front.

hoho...dengan bangga dan senyum lebar aku
bg jawapan kat DR.A...

ok...good.kate dia..

thanks doctor,new things I've learnt today.... 

macam cool gile wat camni.haha..


huhuhu...kejam2..agak2 kalo
pasang lagu dangdut..tergelek2lah aku nanti.


bkn ko aje.aku pon sampai sekarang takot
nka jumpe dentist..tak tipu neh..


percayalah hati kami baik.niat baik.
xnak patient sakit pon..
argh payah tol nak explain kat org yang
takot nak jumpe dentist mcm aku ni...



p/s: semangat semakin berkobar2 nak jadi dentist... HOD pedodontic kate,we are here not to work but to serve our community..yosh!~

5 si gojes suke membebel:

fhad said... [Reply]

sepatah aku x paham... hahhaha...

ahmad said... [Reply]

bestlah dapat jadi dentist....hehehe....time aku kecik aku benci dentist....

cik EPAL said... [Reply]

nak jadi dentist??? boleh cabut gigi free nanti ;)

bellar0ssa said... [Reply]

to fhad~
haha.kalo aku ckp tamil ko phm x?

to ahmad~
ko ngt ko sorg benci dentist.aku p0n.haha.so skrg aku nak jadi dentist.akulah dentist comel seantero dunia.jgn benci aku!!

to cik epal~
mane ade dentist cabot gg sndri?haha.

Jali said... [Reply]

kejam tul katun dentist ko...wat orang takut je...xbaik wo..
selamat berjaya...
salam maaf hijrah.

Related Posts with Thumbnails