Wednesday, September 19, 2012

My Engagement day : segalanya bermula di sini.

www.tips-fb.com

Hi dear readers,


 Jalan raya di malam raya


yess i know after a long long longgggggg time baru dapat menaip balik bait-bait ayat ni, (-.-). Penat rupanya kerja ni , huhu sampai tak ada masa nak membebel, malam je tidur kompem awal punyaaaa. 



Rajin tak anak bujang ni buat air =P



Bakal berbesan. hik. Rancak berborak.


Ehem, nak cerita panjang. Siapa baca kisah cintan Intan dan Bam2? Cepat angkat hidung. Tak naklah asyik bercinta spenajang zaman sajakan? Dah plan lama untuk melangkah satu step lagi dari fasa sekarang. Plan asalnya bulan mac 2012 tapi atas sebab musabab tertentu kami plan untuk tukar tarikh. Lebih elok kalau aku tunggu sampai bam2 habiskan exam pro. 



Sampailah hari Bam2 nak tunggu keputusan exam pro diumumkan. yessss he passed! Happy. double happy bila bam2 cakap nak plan for our engagement day. Setelah dibincangkan melalui telefon. huhu yess thru phone call je yeee.. tarikh dipilih. Malam raya mama dan abah bam2 datang bertamu di rumah ingin berkenal-kenalan.. Secara jujurnya, selepas 8 tahun kami kenal, inilah pertama kali ibu bapa kami bertentang mata dan saling berkenal-kenalan. Punyalah berdebar hati ini kan. Amazingly, ayah dan abah bam2 sangat rancak berborak macam dah kenal lamaaaa. Fuh legaaa. 



Hik, Petang raya pertama kami sekeluarga pula berkunjung ke rumah arwah nenek bam2 untuk beraya. Happy bila ikatan silaturrahim ini semakin mesra. hee. Walaupun selama ini tak pernah berjumpa bertentang mata tapi ayah dan abah bam2 memang serasi  betul. borak macam tak nak berhenti. haha. Akhirnya kata sepakat diambil, ma dan abah2 bam2 akan datang meminang pada 16092012. Hari Malaysia tuuuu. 



Pengikut-pengikut setia. Sampai tertidur adik & Darwish. Penat sangat jalan raya.




The happy face of me.




P/s: Raya paling best!!!  Setelah 5 kali raya di India. 

12 si gojes suke membebel:

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply]

alhamdulillah. semoga dipermudahkan :)

twinkle twinkle said... [Reply]

tahniah kak :)

C!k LaYLa PiPi GeBu said... [Reply]

kak intannn!! lama gila rasanye tak dpt update dr kak intann..heeee..makin cantik dan berseri..btw, congrates sis... =)

lotikus disarimankan said... [Reply]

Congrats doc. Intan..!!

cik atie said... [Reply]

Tahniah!!!... ^__________^

Intanberlian said... [Reply]

@Rapunzeel Cikilolo

insyaALLAH thank u dear.

Intanberlian said... [Reply]

@twinkle twinkle

terima kasih dear. =D

Intanberlian said... [Reply]

@C!k LaYLa PiPi GeBu

haha. sangat! akak pun busy yang. alamak ai puji ada makna ke. haha btw thanks yang.

Intanberlian said... [Reply]

@lotikus disarimankan

hehe thank u loti =D

Intanberlian said... [Reply]

@cik atie

thank u cik atie =D

shafini jamaludin said... [Reply]

hi kak intan :D jauh mengorek blog akak ni. saja nak tnya akak. masa akak study dulu, pernah tak terfikir nak kahwin masa belajar? im happy for your marriage now, with your child and upcoming baby. cumanya soalan sy tadi utk diri saya. cuba bayangkan kak intan masa 1st year dulu. thats me now. any advice?

Intanberlian said... [Reply]

@shafini jamaludin

hai adik, i'm not a multistasking student. bagi akak berkahwin ketika di usia muda adalah sangat bagus untuk mengelakkan maksiat. tetapi sekiranya adik tak mampu untuk belajar dan menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri akak tak galakkan adik berkahwin ketika belajar. sebab bila adik berkahwin u have to expect yang adik akan dapat baby =D. APa pon itu kemampuan akak, mana tau adik mampu untuk melakukan semuanya secara serentak. yang penting ask yourself adakah adik bersedia atau tidak untuk menjadi pelajar, isteri dan mungkin seorang ibu. Nyata menjadi seorang isteri dan ibu ini banyak pengorbanannya.

Related Posts with Thumbnails