Saturday, May 08, 2010

kadang2 apa yg kite rancang.. tak jadi mcm kite nak..

www.tips-fb.com

Hallo sumer.. waa.. feel proud dpt tulis entry nie.. first time nie dapat masuk dunia blogger .. hahaha.. (teruja tul aku nie.. huhu..)

firstly.. nie bkn intan tau.. tapi kawan lelaki intan.. dlm bahasa org puteh nyer.. boyfren.. or blh juga dikenali sebagai bam2.. haha..
aku pun xtahu nape la intan aku nie panggil aku bam2.. mgkin ker aku nie tembam.. tp xtembam pun pp aku.. heee.. or aku suke pkai barang2 jenama bum.. atau pun bam tue ada maksud tersendiri.. BAM=budak ayat manis.. wahahaha..

papepun.. aku wat entry nie bkn nk menyibuk kat blog intan..  just nk cite ckit problem yg aku alami..
pnah x korang jadi macam aku..

semalam.. aku kemas2 barang nk blk KL.. pastue.. semangat la aku nk bwk buku internal medicine siap ngan note kck2 lg.. niat dihati.. kat umah nk pulun study tul2 la.. siapkan 5 case note nk hantar kat lecturer aku mggu dpn ( case note = assgnmnt internal medicine megandungi History Of Patient, Physical Examination, Investigation, and Management ).. sebelum sampai di rumah.. aku pasang keazaman yg tinggi.. aku kene siapkan gak keje.. apa nak jadi.. jadi la..

then.. bermula la perjalanan aku yg penuh semangat waja.. hehe...

sampai je kat rumah.. dah malam..  bdn pun da letih.. so mula la excuse pertama.. hehe.. nk rest dulu.. hati kecil aku pun berkata.. "esok je la wat.. bgn pagi bdn fresh.. baru sedap study.." perggghhhh.. aku pun tidur la dgn nyenyak nyer.. zzzzzzzzzzzzz... mimpi intan.. ehem.. ehem.. haha..

keesokan harinyer.. celik2 mata je.. jam da menunjukkan pukul 12 tghari.. ( excuse kedua.. wahaha.. ) apa cer.. kata nk siapkan keje..  takper2.. hari masih muda.. lepas smyg jumaat nnti aku wat la..  aku pun pergi la smyg jumaat n smyg dgn khusyuknyer.. (wahaha.. btul ker khusyuk..)..
balik dari smyg je.. mama aku lak masak sedap.. ayam masak kicap.. perggghhh.. sedap gila.. lama da xmkn mskn mama aku.. 2 pggn aku bantai.. huhu.. kenyang gila perut.. unfortunatley.. ANS lak activate.. adeh.. ( ANS= autonamic nervous system) atau lebih specificnyer.. parasympathetic activation..  ( excuse ketiga )
para kalo da activate.. mula la kau akan mengalami symptom2 mcm nie..
  • rasa malas.. 
  • mengantuk..
  • rasa nk baring je..
  • rasa nk tgk movie dlm pc jap.. 
  • terbayang.. kan best dapat karoke ptg2 nie..
wahaha.. jadi aku sebagai normal human being.. tertewas la dgn symptom2 tue.. huhu..
aku pun tgk la anime one peace dlm pc tanpa sedikit pun memikirkan tentang azam aku itu.. haha..
sedar2 jam da kul 5ptg... kene amik mama kat office lak.. tergendala lagi keje aku.. xper.. hari masih dara.. malam karang leh wat.. heeee...

siang pun berlabuh..
lepas dinner dgn abah n mama.. aku pun mula mensetkan minda aku utk melaksanakan keazaman aku.. suddenly abang aku lak balik dari keje.. ( abang aku baru start keje semggu jadi sales engineer.. bagus2.. sumber kewangan aku tue.. hehe..) dia lak mula berborak ngan aku pasal keje dia.. (excuse keempat.. abg aku nie kaco tul la.. hee.. ) maklum la.. aku pun da lama xborak ngan dia.. borak2..

tuptap.. tuptap.. jam da kul 10 mlm.. hp aku pun berbunyi.. mama jerit kat aku.. "Angah.. hp bunyi.. BABY angah call.." huhu.. kau pun tau kan.. bila dapat cakap dgn awek.. sure diri macam berada di syurga.. haha.. puas bergayut ngan BABY tersayang aku selama setegah jam kot.. then aku diberi tugas yg xpnah aku wat sepanjang hidup aku.. BABY aku mintak tlg log in blog dia.. buatkan new entry utk dia.. ( excuse kelima.. haha.. nie la yg aku tgh buat skrg.. menulis problem yg selalu jadi kat aku selama nie..)  xjadi lagi la keje aku malam nie..

Ya Allah.. sesungguhnyer bnyk sungguh dugaan dan cabaran kau berikan utk aku nie..
namun aku tetap bersyukur..
Alhamdullilah..


Kawan2.. pnah x korang jadi macam aku nie.. ker aku sorg je loser macam nie.. haha..

objektif aku dalam citer nie bkn nk bgtau korg betapa dahsyat nyer dugaan yg aku terima nie.. tapi just nk bgtau..

kemalangan buruk yang tidak dapat dielakkan telah menimpa intan aku's laptop.. its suffer from hard disk failure secondary to viral infection or direct trauma.. haha.. gempak x diagnosis aku..  so dia xleh nk online selama semggu nie.. before nie.. dia da rancang da nak visit korang.. langsaikan sumer hutang dia kat korang.. join contest korg.. suddenly perkara yg x diingini berlaku lak.. so moral value dlm citer nie, kadang2 apa yg kite rancang.. tak jadi mcm kite nak.. haha.. ada kene mengena x dgn prob aku.. 

oklah.. sampai sini saja cerita aku.. diharap menjadi iktibar dan teladan kepada korg.. haha..
thanxs sbb sudi baca..
salam dari bam2..
nite..


P/S: Intan aku kirim salam kat semua.. huhu..doakan la semoga laptop nyear cepat sembuh.. heee..

8 si gojes suke membebel:

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

huish...
boley tahan en.bam2 nie mbebel sperti cik intan..huhuhuhu

slalu jer terjadi sebegitu..
lg byk excusenyer dr nak siapkn kje..moral of da story,cpt2 la lappy cik intan dioperate.. ngee~~

zella y said... [Reply]

oooo...
boypren intan rupenyer...
salam kenal...

semoga lap top cpt2 sembuh ye?? heheheh

k.i.w.i said... [Reply]

selamat sht lappy.... :)

adrinaqamarina said... [Reply]

wa,,,
seronok ah de orang boleh log in blog kte,,,
na suh dye pon tulun update la t.,,
ihik...

sis intan nyer bam3,,,medic student eh?
wow,,,
seronok3...

semoga laptop sis inta sihat balek and ta merajok da,,,then t boleh update ag...
:)

Aus MeLankoLik said... [Reply]

hahahaahak , membebel mcm intan gak , hahaahahak .

fikaryna said... [Reply]

intan..mana intan nih..windu dah..

Bintang Hati said... [Reply]

waaa...pyer la pnjg intro die..
kasi excited maw bace..pk kan nk mntk idea td...
anyway...smoga cpt smbuh lappy ur gf..

faramira said... [Reply]

rindu nk bc kak intan membebl... lapy.. cepat la sembuh.. dh seminggu dh nie...

Related Posts with Thumbnails