Wednesday, April 28, 2010

Skodeng Bilik Anak Dara - tag dari kak kujie

www.tips-fb.com

salam semua,


Entri khas buat kak kujie.huhu.

kak jie telah tag  di sini untuk mengskodeng bilik kesayanganku yang telah berusia 4 tahun ni..huhu

adoih malu ni nak reveal. tapi sebab kak jie tersayang. aku kuatkan diri ni nak tunjuk haha.

yang lain.tutup mata lah ye.

buat-buat tak nampak je.

orang lain selain kak kujie adalah tidak diwajibkan untuk melihat gambar-gambar 18SG seperti di bawah ini.

nak tengok gak, sila berjaga-jaga dengan ilusi optik ye.



satu bilik yang takde lah besar mana, ada 2 katil dan 2 meja study.sumpah bilik ni mahal. kenapa? entah. mungkin sebab ada aircond?kalau takde aircond parah lah. panas lah. lagi-lagi summer di india.rasa nak pasang huge aircond satu salem!

wardrobe kain berwarna hijau tu, peninggalan sahabat aku Arwah Fatimatussolihah.. hm kebetulan almari sekangkang kera aku dan rumate dah penuh. ada extra wardrobe pula.huhu.itu pun gaya macam nak runtuh je.haha penuh sangat.nak buat macam mana. asal balik malaysia shopping baju. angkut baju dari malaysia.yang kat india makin membukit..




si gemuk putih tu namanya bubu. aku selalu tak peluk dia. aku jadikanpengganti aku duduk diam-diam atas kerusi kat meja study. sebab tuannya amat pemalas untuk study.huhu.

tepinya ada bean2 pemberian bam2. selalu aku peluk sebab dia sejuk.haha,

kad-kad birthday pemberian kawan-kawan. silih berganti setiap tahun, yang lama aku simpan.

nampak iron itu?
boardnye mana?
ni atas katil aku.huhu



almari solek bercermin besar.pakej lengkap buat bilik anak dara.
err penuh ek? haha. ada pelbagai khazanah. from top to toe.
mana tak penuh. muka je dah ada bapa jenis krim.
perfume nak macam-macam jenis dan botol.
aku punya yang mana? cepat teka.hehe.




meja study.penuh dengan segala buku dan khazanah juga.
boleh buka pameran sikit hari lagi.
bukan sahaja tempat aku memerah otak, tapi tempat aku
menulis di blog picisan ini.huhu. dan of kos. tempat aku
melayan movie dan series.huhu

buku dah tak muat kat rak. ini pon separuh ada bawah katil.
separuh bawah meja.. mana taknya. 4 tahun beb kat sini. 
kalau tak kuat boleh runtuh rak ni.buku pula stok tebal macam kamus.

kat sini jugalah aku simpan segala jenis supplement
yang mak aku bagi. ada b-complex, bio-c, lecithin e, garlic
dan entah ape lagi ubat.

AlQuran, Yassin, Majmuk Sharif, buku doa.

gambar-gambar buat pengubat kerinduan.



board pink dibuat oleh Arwah sahabatku Fatimahtussolihah.aku memang suka sangat-sangat ni.hmm gambar-gambar sebesar alam ni lah yang aku duk tenung bilarasa rindu dengan segala isi yang ada di Malaysia. termasuk lah gambar Arwah Tim. kebetulan just opposite my bed. so bolehlah tenung-tenung 
sebelum tidur.



huhu kak jie, oklah.. itu je gambar yang dapat disenaraikan di sini.. maaf kak jie lamalah sangat nak post tag ni.huhu..

tiada dalam gambar, meja untuk letak segala pinggan dan mangkuk.. botol-botol berisi makanan, susu dan milo.. 

tiada dalam gambar, loker makanan berisi segala makanan..heee.. tak perlulah tunjuk.

tiada dalam gamba, toilet ku.. huhu. 


bilik sempit ini yang berharga lebih kurang RM 800 sebulan.. gilakan? boleh dapat satu apartment kat malaysia.. dahlah dapur kongsi. huhu.


bil elektrik pon sangat2 mahal.huhu... ikut industrial rate..err apelah nasib..

huhu malu ngan kak jie bilik sepah amat.

maceh kak kujie sudi singgah lawat sini dan tag.huhu rasa teruja dan terharu bila kak kujie yang femes ni sudi jejak sini. hits dari link di blog akak telah membawa 20 orang ke sini.huhu.. maceh lagi ye kak.

so mari usha kak kujie! klik sini

p/s: fuh selesai satu hutang.. huhu menimbun lagi mahu ku langsaikan..



18 si gojes suke membebel:

adrinaqamarina said... [Reply]

sis...
rina pon na try buat la tag ne....
hehe~

bellar0ssa said... [Reply]

adrinaqamarina~


hee. sila2 buat dik.dah buat bagitahu akak..nak gak skodeng bilik rina.

deqyalalink said... [Reply]

bersehnyeee hanteknyewwww hhuuhuhuhuhuhu

MissNafa said... [Reply]

comel je bilik 2..hehe :)
anyway, 800 mmg mahal sgt.. tapi adat la kan? merantau ~

Kujie said... [Reply]

RM 800..mmg mahai.

wah....iron baju atas katil.. hahaha jimat ruang, kan...ke board tu dah patah riuk :D

warna tema sama mcm warna font kat blog...serasi bersam ale ni

btw - terimakasih ye krn siapkan tag ni..tag original ni selepas ada carian di google...

kpd anak2 dara lain..buat juga....kalau sudi..nnt kak jie jengok

p/s - mcm warden nk cek asrama!

zella y said... [Reply]

nmpak kat atas meja solek tu ade product himalaya la... sape pkai??

ok ke??

fikaryna said... [Reply]

kemas ler tu..student..x berapa sempat nak tegang2kan cadar cam kat asrama..hehe..

kalau akak jadi juri..bagi 8 markah..

2 markah kurang sbb x dapat tgk loker makanan..hehe..

Hazzy Ishak said... [Reply]

mahalnye..
kalau kat sini dah boleh duk apartment siap kolam renang lagi

wawan said... [Reply]

meriah gila meja solek & meja studyyyy

study sambil bersolekkah? hehehe

Sesayang_Andox said... [Reply]

cantiknya bilik kamu. :)

miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply]

s0 kalerful :)

✖sLap mE pLz!™✖ said... [Reply]

800??? awat "murah" sgt,, huhu
mcm bilik ak,, huahua

Katak Ijau said... [Reply]

so bersih bilik tuh...
tapi rate rm800 tuh mmg mahal..leh dapat sewa landed house juga sebijik kat area2 puncak jalil tuh..
takpe2...dah tak lama dh kan nak habis....
nanti dh blk sini sure rindu balik bilik tuh... :)

Nurika Jianie said... [Reply]

teringin plak rase nak buat board gambar2 kenangan tu. cam beshhh jee.. wuuu~


nak puji byk2 ni ! suwitttt bilik akak chun ! oh oh , sukasuka !

enjelinajolipit said... [Reply]

ko tengok bilik aku. mcam bilik anak teruna ok!! rock!!!!

FITRIHADI said... [Reply]

oit lama tak update???exam ka? hehe


Jom Join Contest: Bila Blogger Bercuti!

helena's said... [Reply]

ok nih kedai alatmekap ke apa nih?haha

Anonymous said... [Reply]

I have infer from a scarcely any of the articles on your website now, and I really like your tastefulness of blogging. I added it to my favorites trap page list and resolve be checking assist soon. Please check in view my put as approvingly and leave to me be acquainted with what you think. Thanks.

Related Posts with Thumbnails