Sunday, September 25, 2011

Produk Naturactor ( cover face, loose powder, pressed powder) dan produk dari Meiko Comestic direct from Meiko booth in Japan! Dapatkan yang original, mengapa mahu yang tiruan?

www.tips-fb.com

Hello readers,


Kali ini, aku nak promote satu produk bernama NATURACTOR. Kalau aku sebut Naturactor memang kebanyakkan orang di Malaysia sangat familiar dengan produk ini. Naturactor ini berasal dari JEPUN. 100% original dari MEIKO booth.


Meiko booth di JEPUN.


Produk ini dijual oleh sahabat baik aku yang kini mengikut suaminya belajar di JEPUN. Jadi tiada masalah sangsi atau ragu-ragu sama ada produk ini ori atau pun barang tiruan. Zunita memang beli sendiri naturactor di Meiko booth di Jepun dan Zunita juga yang poskan produk-produk ini ke Malaysia. 


Antara produk-produk Naturactor yang dijual adalah;


1) NATURACTOR COVER FACE - Harga: RM 40/pc


Packaging from JAPAN.



Packaging from CHINA.


APA KEBAIKKAN NATURACTOR COVER FACE?

kandungan cover face:
minyak jojoba (jojoba oil)
beras (rice)

1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya ingredient ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.

2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.

3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.

4) Cover Face juga terkenal sebagai ''moist powder foundation'' - yang bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.

5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap (act as sunblock too)

6) Tidak menutup pori2 di muka, ringan, tidak melekit, tidak bertompok2 apabila dipakai.

7) Bertindak sebagai 3-dalam-1 foundation; sebagai bedak asas, pelembab, dan juga sunblock.




2) NATURACTOR SUMMER CAKE (FOUNDATION)- Harga : RM 40/pc




The first foundation berbetuk bedak!

Buat yang tak sukakan foundation yg melekit? tidak suka foundation berbentuk cecair? Lebih gemar menggunakan foundation berbentuk bedak/powder?

NATURACTOR Summer Cake (Foundation) adalah IDEAL utk anda..
Foundation yg berbentuk powder ini berupa seperti compact powder, sgt portable, tidak melekit dan sesuai bg mereka yg selalu berpeluh :)

Didatangkan dalam 5 tone warna (sama seperti Cover Face foundation)
#630 : very fair skin (chinese skin)
#642 : very fair skin (malay skin)
#643 : fair skin (malay skin)
#650 : medium skin (typical malay skin)
#670 : for concealer


3) NATURACTOR PRESSED POWDER- Harga : RM 40/pc




Bagi mereka yg kurang gemar menggunakan loose powder, sekarang anda mempunyai pilihan yg lebih baik! Ianya lebih compact, mudah dibawa kemana2, dan yg paling penting, menjadi finishing make up yg cukup sempurna!

Terdapat dalam 4 tone warna

#430 : pinky shade
#441 : very fair skin (chinese/very fair malay skin)
#451 : medium skin (typical malay skin)
#470 : white-blue-ish shade/concealer

4) NATURACTOR SILKY LUCENT POWDER- Harga : RM 40/pc

NATURACTOR Silky Lucent Powder, 25g
#31 - untuk kulit cerah (Chinese skin)
#41 - untuk kulit melayu cerah (Fair Malay skin)
#51 - untuk kulit sawo matang/medium (Typical Malay skin)


5) TENNIFER LIQUID MILK (SUNBLOCK)- Harga : RM 55/pc


45 ml, SPF 30

6) NATURACTOR SKIN CARE ( pre-order required) - Harga : RM 43/pc
  • facial clean
  • soap
  • facial foam
  • nourishing pack
  • facial freshener
  • Essence lotion
  • Moist skin lotion
  • Moist Milky lotion
  • Moist skin cream
  • Night cream

Malah bukan itu sahaja, Ita juga ada menjual produk lain seperti 

  • Produk Penjagaan Rambut Meiko - Harga: 
Produk: 
URB Life Shampoo -  RM 50/pc (330ml)
URB Life Hairpack (conditioner) - RM 50/pc (200gm)

kebaikkannya:  
-Produk kecantikan rambut (shampoo) dari Meiko
-Dibuat drp 9 herba terpilih utk jadikan rambut lebih sihat dan bersinar
-Melembabkan dan menyuburkan rambut
-"Pearl-like" gloss shine hair

Naturactor Hair Oils - RM 44/ pc + RM 6 postage (85ml)
kebaikkanya:
-mengandungi olive oil dan camellia oil
-berfungsi utk menjadikan rambut lebih sihat dan bersinar
-mempunyai bau yg harum 

Hair rejuvenate tonic - RM 90 + RM 10 postage (150ml)
kebaikkanya:
-mengandungi ekstrak ginseng yg bagus utk pertumbuhan rambut
-melebatkan rambut
-mengelakkan/mengurangkan masalah keguguran rambut
-tidak mempunyai bau

  • Eye Cosmetic Meiko- Harga: boleh lihat sendiri di page facebook atau blog ZUNITA. 
26 pilihan warna eyeshadows, selain dari itu terdapat juga eyeliner, mascara, eyeliner and eyebrow, lipstick, magical lipstick (boleh tukar warna after apply) nak tengok gambar lagi boleh ke facebook naturactor. Link ada di bawah ni.

  • SK II - SKII PITERA SET (TRIAL)- Harga: RM 167

Facial treatment essence (30 ml)
Facial treatment clear lotion (40 ml)
Facial treatment gentle cleansing cream (15g)
Facial treatment mask (1 piece)

  • Missha signature real complete BB cream- Harga: RM 93
  • Missha BB cream - Harga: RM 70


APA ITU BB CREAM? 

-Kebanyakkan artis2 Korea yang mempunyai kulit yang bersih dan cantik. Rahsianya? Mereka menggunakan BB cream! 
-BB cream atau "blemish balm" berasal dr Korea, dan kerap digunakan oleh artis korea bg nampak lebih cantik dan neutral :)

Kelebihan BB cream:
-Menghasilkan penampilan wajah yang sangat neutral, "tanpa make up"!
-Memberikan coverage yang sempurna pada muka, oleh kerana ianya tidak tebal, so ia tidak menutup pori2 muka
-juga berfungsi sbg pelembab
-Mengelakkan masalah pigmentasi, jerawat, muka kusam, dan hampir semua masalah kulit
-Mempunyai fungsi penyembuhan utk melembut, melicin dan mencantikkan kulit
-Menggalakkan penghasilan sel-sel kulit baru utk menghasilkan kulit yg halus dan lebih muda
-Mengandungi UV protection utk kulit yg sihat
-Anti-kedutan dan mencerahkan kulit!

Hanya dengan 1 krim, anda dapat baanyak kelebihan!

BB CREAM = Base + Foundation + Concealer + (Natural Makeup) + Sunblock + Moisturiser + Oil Control + Healing Properties (Skin Regeneration, Pore Tightening, Skin Toning) + Optional Feature (Anti-Wrinkle/Brightening/Whitening)

dan lain-lain lagi.


KENAPA MESTI BELI NATURACTOR DARI MAKE-UP COLLECTION (ZUNITA)?

1) Adalah satu kerugian buat peminat produk Naturactor dan Meiko sekiranya tak membeli dari Zunita memandangkan beliau kini sedang mengandung 2nd trimester dan bakal pulang ke Malaysia tak lama lagi. Jadi jangan lepaskan peluang ini.

2) Produk yang datangnya terus dari Meiko booth yang dijamin original sebab dibeli sendiri oleh Zunita. 

3) Kebanyakkan produk yang dijual di Malaysia datangnya dari CHINA, dan dikhuatiri keasliannya. Tak tahu sama ada kedua-dua produk dari CHINA dan JEPUN ini mempunyai kualiti yang sama atau tidak TETAPI bila produk tersebut dari China dan dikhuatiri keasliannya, kemungkinan produk tersebut kurang efektif dan mengandungi bahan-bahan yang juga diragui keasliannya. Biar bijak dalam membeli. Aku ulangi selagi, DIKHUATIRI bukannya aku kata dijamin tiruan.

4) Jika produk yang dijual itu adalah asli dari Meiko booth Jepun, aku sangat pasti harganya dalam lingkungan RM 60-RM 80 dan ke atas. Jauh lebih tinggi dari harga yang ditawarkan oleh Zunita.


BAGAIMANA NAK BEZAKAN SAMA ADA PRODUK NATURACTOR ITU DARI JEPUN ATAU CHINA?

terdapat 2 jenis packaging, iaitu satu produk tersebut dari Jepun dan satu lagi dari China. Aku akan letak lebih banyak lagi gambar untuk membezakannya tetapi di entri lain, memandangkan dah terlalu panjang pulakan entri ini. 

atau anda boleh baca di blog NATURACTOR MAKE UP COLLECTIONS (ZUNITA) di link 


BAGAIMANA HARGA POS PULA??

MENGGUNAKAN PERKHIDMATRAN POS LAJU

Semenanjung Malaysia - RM6 
Sarawak RM 8 
Sabah - RM 9 Sabah


Sekiranya anda meragui keaslian dan kurang berpuas hati Zunita akan bertanggungjawab dan wang anda akan dikembalikan.


Untuk maklumat lanjut tentang produk dan jika mahu order atau membeli dan sebagainya, bolehlah korang semua layari sendiri facebook dan website milik Zunita.


KLIK SINI 





Sekian sahaja, dah macam promoter tak aku. hik. Ada siapa-siapa nak aku promote barang dia? haha. kidding. Apa-apa pun rebut peluang ini ye, dah banyak review positif dari pelanggan Zunita. She's good. I'm not telling you because she's my good friend but she's real good because she's a good supplier. Anything u can ask her. By the way, jangan terlambat ok!


p/s: Aku dah book produk ni dari dia gak. gaga.

12 si gojes suke membebel:

keyna said... [Reply]

HAHA xlarat nak bcer. tapi xpe. I sokong product ni. sebab I pon gne. mmg sgt memuaskan. n kulit pon cantik~ hu2

Anonymous said... [Reply]

Hi tuan blog
sy ada nk kongsi sket pasal natuactor china or jepun ni..xnak pjg2 citer..
just je check link k ..sy xda blog n malas nk wat blog awk leh la share2 dlm blog ni k.

http://www.naturactor.com/onews.php?id=182

p/s:kt sidebar kiri ada 6 label kan..klu nk paham apa dia citer sila guna translator kat bawah ni n pilih chinese to english..

http://translate.google.com/


-nana

Anonymous said... [Reply]

..sambungan

dan jgn lp check link ni..

http://www.meikocosmetics.co.jp/

n guna traslator yg sama tp just tukar dari jappanese to english k...
slmt mbaca n jgn lp share ngan pembaca blog awak k..

tq.

-nana

Intanberlian said... [Reply]

@Anonymous

terima kasih nana kerana sudi berkongsi.insyaALLAH saya akan kongsikan dengan rakan pembaca yang lain =D

Anonymous said... [Reply]

Salam. Sis, price for borong ada tak?
Tolong emailkan kepada saya di belladamashop@yahoo.com

Saya berminat utk mengetahui lebih lanjut. Terima kasih

Mizz Julie Biz said... [Reply]

hai...saye nak beli naturactor foundation no 140...ade lg tak... :D

Anonymous said... [Reply]

sy rasa produk awk yg dari cina sbb sy tgk kt laman web www.naturactor.com.gmbr yg awk kta dr cina 2 adalah dari jepun.pengguna skrg dh makin bijak

OYIKY said... [Reply]

saya nak beli foundation naturactor 151. mcm mana nak order ? harga pula mcm mana trmasuk postage ?

Anonymous said... [Reply]

maaf mencelah..gmbr packaging dari jepun yg blogger ni tnjuk mmg betul itu jepun pnye packaging sbb saya beli dr booth meiko di warta bangi,sebijik cm gmbr packaging dr jepun cik blogger ni.y not u cek www.meikocosmetics.com.my.. sekian tq

bya said... [Reply]

hye awk, saya nk tanya, cmne nk order ni? blh bg number phone
?.

bya said... [Reply]

awk hye sya nk tnya cmne nk order naturactor foundation, blh bg number phone.. sya nk cepat ni

Manisah Amat said... [Reply]

Pm no tel utk order

Related Posts with Thumbnails