Thursday, December 22, 2011

Adlin Aman Ramli nak berperang dengan Chef Wan angkara Maharaja Lawak Mega.

www.tips-fb.com

Hello!!





Siapa layan Maharaja Lawak Mega?? Dulukan aku eksited nak tengok. Masa dekat Indialah. Astro takde. Bam2 cakap, hmm lawaknya macam tak sebest dan tak se'umpp Maharaja Lawak. Mungkin ni semua pun orang-orang lama. Lawak pun macam dah biasa sangat tengok. hehe. Memang nak kata macam Sepah tu takdelah.


Tapi sebab ayah aku kemain suka lagi, aku pun layan. Sempat tengok ke tak sempat tengok live ke memang kompem punya Record. PVR Astro ni kerjanya asik nak merecord je. Sampai dua tiga kali tengok nak tunggu the next Maharaja Lawak Mega tu. 


Ko suke siapa dalam tu?


Haha, bagi akulah Boboi tu memang kelakarlah juga. Kenapa aku rasa si Afdlin tu comel. Mungkin sebab tembam-tembam dengan perutnya boroiny jadi budak-budakkan. haha. Osbon pun boleh tahanlah juga. Lagi-lagi kalau slang jawanya keluar. hmm, takat tu je lah yang best.. yang lain takde pun yang best bagi aku. 


Saehu tu, hmm tak berapa nak faham. Tapi Astro ni pandai, memanglah ada tinggal kumpulan Saehu dengan Syok. Dah memang namanya kene MENGUNDI. Pandai Astro melobi orang ek? haha. Nak mengundi, kirim salamlah. Setakat tengok je bolehlahkan. Saehu tu kompemlah Indon-indon yang melambak dekat Malaysia n dok ngundikan. Biasalah bai, ragam manusia ni..undi bukan ikut mana yang layak.. paham-paham je la. Yang Syok pun hmm, kompem orang seberang sana dok ngundikan??? 


Paling aku kesian ADLIN tu, pleaselah Adlin.. Aku dah rasa dari awal.. Melawak it's not really your cup of tea. Sampai mak aku kata, macam terseksa je tengok si Adlin ni nak bagi orang ketawa. Nak kata ketawa sangat pun tak. Puas menari sana sini. Malu juga tengok. Tapi aku rasa tu bukan melawak, u just entertain the audience dengan tarian. Last sekali dengan cara mengkritik juri. Macam sudah tak ada idea lain, orang lain tungkus lumus prepare dengan props semua. Honestly, Stand up comedy is a big NO for u. Hmm mungkin idea yang lain dari yang lain tapi kene juga kau amik tahu, yang juri tu bukan Pelawak yang ko nak dok bandingkan dengan MAMAT KHALID ke SALIH YAACOB kan. Mungkin kalau mereka ni, mereka bolehlah lagi terima. Yang kat atas tu susah nak terima pemahaman kau yang  pelawak mestilah ada saat "Ditertawakan dan Mentertawakan" Adoih.. dah memang mereka bukan pelawak baii.




TENGOKLAH KAT BLOG BEAUTIFULNARA NI.


Paling kelakar, bila sekarang timbul isu kononnya nak declare war pulakkk antara Fanpage Adlin dengan Fanpage DCWan. Sudah-sudahlah tu. Mari kita bertindak professional. Tak ingat ke dulu kamu pun mengkritik orang kaw2 beb. Semua orang pun sentappppp bang oii. Dah kene batang hidung sendiri baru nak sentapkan. First time tengok muka Adlin sebagai peserta aku dah rasa Pelik. Memang pelik pun sebenarnya, sebab dia tak tahu melawak.


Hakikat sebenarnya, bukan senang nak jadi seperti Arwah Tan Sri P.Ramlee. Serba boleh. Multitalented! He's like one in a million. Berlakon, melawak, menyanyi dan mengarah semuanya Hebat. Jadi kalau rasa tak boleh dikritikkan, tak payahlah susah-susahkan diri masuk pertandingan yang ada pengkritik!!


There's a big difference between "BERLAKON LAWAK" dengan "PELAWAK".



p/s: Peace you all!

12 si gojes suke membebel:

ciknurul said... [Reply]

yeahh. aku pun sependapat dgn ko. skali je aku tgk die. mmg xlawak lansung....he tried soo hard ! huhuu..sdgkan melawak ni bukan boleh dibuat2 pun:))

Cik Strawberry said... [Reply]

yup satu family kami tak suka dgn cara dia sampaikan lawak.Erm, kritik orang pandai, last2 diri sndiri terkena.

jum singgah ;p

LATEST ENTRY : Keputusan PMR 2011 Keluar Khanis Ini 22 Disember 2011

Intanberlian said... [Reply]

@ciknurul

betul, memang nampak sangat bezanya orang yang memang semulajadi lawak dan tidak. kalau pelawak ni, dia tak buat apa2 pun orang dah boleh gelak,

Intanberlian said... [Reply]

@Cik Strawberry

tu la dia, dulu sedap je kritik orang. ni SENTAP pulaaaa.

kemang~ said... [Reply]

sy kan dari dulu lg muak ngan adlin ni..ah entah la

sy x penah tengok yg versi mega ni sebab plastik je sume nye.. haha !

MAEL said... [Reply]

tang saleh yaakob aku tak setuju sebab aku cukup anti dgn die...

Intanberlian said... [Reply]

@kemang~

huhu kemang, layan Maharaja Lwak Mega ni saje nak isi masa lapang.hehe

Intanberlian said... [Reply]

@MAEL

hmm, Saya tulis balik je apa si Adlin ni cakap =P

Najwa Sofwani said... [Reply]

aishh macam-macam lerrr

.a n n e f t i n a. said... [Reply]

setuju.

Time kat AF, ayat tak berlapik nak kritik org.
kaw habes.
aku yg jd penonton je pon terasa menusuk kalbu...

ble kne sendiri...nak perang pulak..
hello!

Intanberlian said... [Reply]

@Najwa Sofwani

itulah dia dunia sekarang..

Intanberlian said... [Reply]

@.a n n e f t i n a.

paku dulang paku serpih, huhu betul ke. tu laaa dulu sukakan kaw2 kritik orang. dah kena batang hidung sendiri barutahu.

Related Posts with Thumbnails