Thursday, October 08, 2009

Pengalaman di INDIA #2

www.tips-fb.com

ok.kali ni.aku nak sambung pasal karangan Pengalaman Di India yang aku wat dlu tuh ek.so lynkan~

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



           Tahun dua tidak kurang hebat cabarannya,masalah yang sama kami hadapi,ok kami memang kuat dalaman dan luaran.Semua itu bukan masalah dan halangan buat kami untuk meneruskan pembelajaran kami di Salem ni.Dengan komuniti kami yang sedikit,kami cuba mengakrabkan sebaik mungkin hubungan sesama kami.Orang kata bagai aur dengan tebing,bagai isi dengan kuku.Setakat berselisih faham sedikit itu sudah menjadi kebiasaan.Dah menjadi asam garam kalau hidup bersamakan.Sedangkan lidah lagi tergigit kan..namun air yang dicincang tak akan putus.Pelbagai dugaan kami hadapi,kalau setakat diarrhoea,gastrik dah menjadi kebiasaan dan rutin dalam kehidupan kami.Dua tahun tak cukup bagi kami untuk membiasakan diri.Namun kami tetap tabah di Salem,dengan bantuan kawan-kawan local kami makin dapat menyesuaikan diri di Salem.Ketiadaan ibu bapa membuatkan kadangkala kami hilang tempat bergantung seperi burung hilang sayapnya, gajah hilang gadingnya..Namun kehadiran Mr.Principal yang kami anggap seperti ayah angkat kami bayak membantu kami di sini.Ya jutaan terima kasih kami ucapkan kepada beliau,tanpa beliau belum tentu kami dapat menyesuaikan diri di sini.Terima Kasih Mr.Principal dan sekali lagi kami berjaya meneruskan ke tahun tiga dengan penuh kebanggaan.


p/s:sebenarnye aku saje nk bangge aku xlupe peribhase melayu.haha.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ok.layankan gambar saje~


tanah xberturap.bygkan kalo time ujan2 nk p class.



ok.ni ade lah perubahan cket.dah berturap.tp semak samun tetap ade.seb bek xde ulau melingkau tepi belukau..



agak2 kolej aku ni mcm bangunan kurun ke bape?



hah.ni dah mcm balai polis plak.mcm2 hal.nye la hai.



semak samun dah bertukar jd taman.tp tahulah india neh.hangat2 taik ayam je lbh.actually tu view hostel ktrg from behind~



Majlis Berbuka Pose smbil buli2 junior.haha.hm annual dinner time bln p0se.kebetulan plak mmg time neh junior2 baru dtg.~ "marilah terbang sume blik msia"


Raye pertama di Bangalore.'07
time ni aku rase cm bodoh gile.pakai baju kurung di restoran tu.bukan pe weh.bkn aku malu ke hape. siot gile.restoran tu de pub..n paling siot...adeke si bingai waiter suh ktrg g bar(mcm 1blik ar),pdhal kami book tmpt nk mkn je.pe ke bingai sgt.xnmpak ke aku pakai bju kurung neh.(ke xknl baju kurung tu hape)duh~inilah gayenye beraye di tempat org~tabah2.


ni p0n kat bangalore.ni dkt umah kwn Alom pada mlm raye..merangkap PG(postgraduate) kat kolej.kebetulan umah dia de kt bangalore kan.so diye de call alom ty raye mane,agaknye mesti diye kesian gile tgk ktrg trkapai2 kt tgh2 bangalore di hari raye.
tapi diorg mmg best r!! baik2 gile sume.tu akak tu tgh
pakai kan ktrg MAHENDI /HENNA/INAI (mesti pakai
kalo raye2 kt india neh.namep0n india)
yang sgt BAGOSNYE.murah rezeki.
mkn xckop2.asal habes kat pinggan diye suh tambah.
asal habes tambah.asal habes tmbh lgi.
duh.bile nk abesnye.mau pecah seh perut aku.


Mahendi in da process.sgt kreatip!!!



yeah.da jadik.cntik x?free neh weh.sape nk.aku leh wat.
hahaha..jamin cntik nye.~


tu yg pakai kopiah tu lah DOCTOR yg aku ckp.
yg baju putih tu bapak diye.
yg comel tu anak diye.(xsilap aku)
diorg ni gile kaye weh..dahsat2~

 
Class Trip to Kerala.
hehe.cantik x itu HOUSEBOAT.
femes ni kat Kerala.
ngt kat sekolah rendah je ke de class trip?
aku kt cni p0n ade ok.



huh.suasane yg agak...tah.



Sports Day.mcm cheerleader x.haha~



College Day Inauguration.
Sebagai Duta Malaysia...dgn banggenye kami berdikir.haha.
Amcam bngge x?



Gala Nite..Aku cube nk pakai sari.tapi xmampu melilit2.takot terbelit lalu terlilit~

yeah itu saje kali neh.panjang berlebihan.haha.so later~

to be continued......

p/s: India yg bermacam ragam.tapi mungkin juge aku akan rindu India nanti~






10 si gojes suke membebel:

dr hakim said... [Reply]

hahahah
its seems like not bad than indonesia lah...
but we face more though through sentimen2 anti-malaysia...
hahahha
intan...study leklok

bellar0ssa said... [Reply]

heh,r0y..naseb baik india sekadar menempuh org2 diye yg mcm2 ragam je.
ko tkcre ye kt indon tuh.uish.takot siot dgr mcm2 hal tuh~

Uruchimaru @ kf said... [Reply]

emm kamu study di india ea..
waa mesti byk penglmn kan..=p

k.i.w.i said... [Reply]

intan,cube la pkai bju dtg pub kt mesia ni.
^_^

bellar0ssa said... [Reply]

to uruchimaru~ heh,terlalu byk sgtlah pengalaman tuh.klo cite xkan abes kot.gagaga.

bellar0ssa said... [Reply]

to k.i.w.i~ hehe.agak2 kalo pakai bju kurung msuk pub.pe rupenye ek? mampuih kne halau kot.xck0p syarat baju.paling2 koman p0n kne koyak rabak.xpakai kain ke.lol.

Teru teru bōzu(てるてる坊主) said... [Reply]

Salam....banyak betul pengalaman mizs intan kat india.. bak kata orang jauh perjalanan luas permandangan....

ZARA 札拉 said... [Reply]

hehehe~
jalan dasat bagai tu~
kalau bawa kereta, mau tetiap ari hujan, kena nangis mau cuci~

aten chan said... [Reply]

hui x byk brubh pon u kite tu ek? -_-'

BUJANG SUSAH said... [Reply]

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Related Posts with Thumbnails