Saturday, October 17, 2009

Buat Sahabatku Fatimahtussolihah~

www.tips-fb.com

13/10/2009 adalah tarikh keramat yg xakan sekali2 aku lupekan seumur hidup aku..di mne sahabat baik aku sndiri telah meninggal dunia disebabkan accident.
14/10/2009 kami semua off to general hospital..dari pukul 7.30 pg smpi pukul 10.30p baru selesai..sdh gile aku sbb mcm tu lame procedure diorg..aku xsmpai hati tgk jenazah mcm tu lame nk go thru all da procedures..
mybe org cni yg kurg snsitif dgn jenazah buat aku
bengang dan sdh..kalo di malaysia.xakan mcm ni..!!

then we off to bangalore mengiringi jenazah utk procedure seterusnya sebelum di bawa ke airport...
aku,farah dan alom duk dlm ambulans bersame2 jenazah..
rakan2 yg lain naik tempo traveller ikut dari blkng ambulans..
myb kekurangan keselesaan di ambulans tuh
membuatkan ade rakan yg mng'offer' diri
tuk gantikan aku....aku sekadar mnjawab.
"xpelah..aku nak abeskan mase2 terakhir yg ade ni
bersama tim....."

tim,sepanjang perjalanan ke bangalore.aku puas dpt pndang ko lme2.aku puas walaupun ko hanya sekujur tubuh kaku didalam kotak cermin.aku puas tim..asalkan aku dapat bersame2 ko tim..aku cube sedaye upaya aku nk lwn perasaan sdh,hiba,sebak aku tim.tapi aku tewas.meleleh gak air mate ni..dlm sedu aku cube habeskan surah yassin yg aku bace..aku harap doa dan bekalan yassin yg aku cube smpikan pd ko dpt ko terima wat bekalan nanti tim..aku sdh tim.tp aku tau aku kene kuat..aku kene tempuh hari2 mendatang tanpe ko..myb org berkate..yg hidup pasti akan pergi...semua dah terjadi..tapi hanye org tertentu yg phm pe yg aku rase...aku bkn xnk terime knyataan.tapi aku hanya manusia biase yg penuh dgn emosi dan perasaan..aku juge perlukan mase tuk semua ni..ko xtau pe yg aku rase bile bdn ko diletak ais2 ketul..dan bile ais tu cair..ko bergerak2 seolah2 meminta bntuan kami..ko seolah2 bertanye nape ko begini.maaf tim sekiranya ape yg kami cube sempurnakan sebagai sahabat,saudara seIslam tidak dpt kami tunaikan dgn sempurna tim...aku hanya memandang dgn hopeless..namun tim aku xpnh putus2 berdoa tuk kesejahteraan ko di sane tim...

tim....sesampai di bngalore.alangkah hibanya aku bile melihat tubuh ko xsmpat kami mandi,kafan dan solatkan tim...sekali lagi maaf tim yg kami pinta...namun aku tau..di malaysia semuanya lebih sempurna...
betape hibanya lagi bile aku lihat wajah ko buat kali terakhir.maaf tim.dikala doa dibace aku sekali lagi xdpt nk thn sendu dan air mate ni dr meleleh jatuh...hati aku meronta2 nk kucup dahi ko buat kali terakhir..tapi apekan daya..aku hanye sekadar memndang ko dari sisi..tim...

sekali lagi aku iring ko ke maskargo..aku sdh..kalo kupunye peswat sendri dah pasti biar ku saje yg hantar ko pulang..tim..klo boleh aku nk tgk ko smpi ke msia.smpi ke liang lahad..tp aku xmmpu tim..maafkan aku..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ngt x tim mase 1st year dlu kite pnh msuk pertandingan decoration gune bijian2 tuh..kite design gambar wau.ngt x tim? kite mng 3rd... dan skali lagi kite wat gmbr umah kg..tp kali ni xmng pon.tp xksh kan tim..

tim,ko ngt x..mase time exam dlu..aku ckp aku tension kat hostel.ko ajak aku dtg rumah.aku ckp xpe lah xyah tim.."intan dtg k.aku da beli grilled chicken,t kte mkn same" ko tmpt aku mngadu tim..ko hiburkan aku mase tuh..bile aku nk blik..ko ckp "xpelah intan,xyah naik auto..bhye..t kwn aku hantar" dan mase tulah aku baru knl sape DR.SABREE.diye lah yg antar aku blik hostel dgn ko..dan kereta merah itu jugelah yg aku pernah naik tim...

ko ngt lagi x,ko jemput aku dtg umah ko."jom intan kite msk same2..dtglah umah.mkn2" dan 1 ari.aku dan farah dtg umah ko.kte msk udang msk lemak cili api,ikan goreng,sayur cmpur...ko ckp.aku jrg msk2 ni..ye aku tau ko jrg mkn.sbb tu ko slalu sakit tim...

ngt x lagi tim,bile each time before practical exm.kite tggu kt luar same2..."intan,jom blaja ngn aku.aku xabes stdy lgi ni" n mase tu la ko mesti nk aku bace.ko nk dgr..ko nk hafal same2 ngn aku.ko mmg genius..ko ckp kt aku..mse result baru2 kuar.ko risau sgt result Community Dentistry ko.sbb ko baru je stdy mlm tu..then Alhamdulillah.ko pass...betape happynye ko.ko asik ckp je..ko xcaye result ko cm2..

ngt lagi x tim..bile ko tgk bagpack aku..ko ckp ko nk beli bagpack gak.then ko g kdai adidas.ade beg mcm aku je.tp pink colour..pastu beg kite jadi same.kdg2 org usik ckp kite kembar,..ko ngt x lagi semua tu tim..tim...aku mnta izin utk smpan bagpack pink tu sbg kenang2 kenangan ye tim..

ngt x lagi tim...aku ty ko..
"tim,nape lame xdtg kolej..g bngalore lame2 watpe" ko jwb,"aku tension lah tan,aku tertekan" "nape tim? klo de pape nk share citelah kat aku tim" "xpelah tan"
 jawapan ko watkan aku xty2 nape.ko ngt x bile tim..aku ty ko after class 12/10/2009..
aku terkilan sbb xcube ty ko pe yg mnybbkan ko tertekan..ko slalu meluahkan pe ko rase kt aku.maaf tim..

ngt lagi x tim..kite dah plan same2 nk wat mkn2 weekend ni..ko ckp xsdp t nk msk rendang klo xde serai..jadi ko nk g cari serai dlu..tapi semuanya hanya takdir yg mnentukan...

tim..terlalu byk tuk aku kng..smpi aku sndri xmampu nk ulang satu persatu...dari kutpm aku knl ko.. bkwn baik ngn ko dr kutpm smpilah kat salem ni..da lame tim..aku da knl ko cmne..
ko cheerful,happy go lucky,tapi aku tau klo ko sdh ke de msalah.ko xpnh cite kt org.ko smpan diam2..ko lbh ske bdiam..xske bckp hal org...tu yg aku kagum dan puji pasal ko..ko xpnh ckp yg buruk2 psl org len.. ko xksh pe org ckp psl ko..jnji ko heppy...tim.aku nk ko tau,spnjang aku knl ko..aku sgt amik berat psl ko.. dan aku sgt sygkan kau tim...moge ko tenang disane..slm syg dan rindu dari aku....AL-FATIHAH....

 KAT KUTPM,SHAH ALAM


ngt x tim...mase ni kite nk bedah tikus..ko mmg ske bab2 ni kan tim?


ngt x tim ni mase taklimat jpa ke pe tah..aku nk ko peluk aku mcm ni lagi bleh x tim?



ni mase kat kem...ngt x tim?



ni pon same....



mase ni kite otw nk g kem btn kan2?



ngt x tim.dlu kalo kite kemane2 mesti berempat..kite lah yg suke tgk2 movie kt mines klo x kat mid..smpi pnh kite msuk cinema pakai baju kurung..kan tim?huhu..kite tumpnag keta raja..xpon keta aaron...



hmm..miss those moments we had spent together...

KAT INDIA....


ni mase kt yercaud~



yercaud gak..ko mmg gile2.huhu.



mase kite sume baru smpi salem..kt white house..siap pakai blazer lagi...



college day...kite ngn jonah kan.mase tu ko ckp..jonah tu hero tamil...



mase ni ko ajak aku msuk pertandingan ni...yelah sbb kite kn da mng tuk decoration wau tuh.sygnye aku xde plak smpan gambar wau tu tim....



yeah,ni lah hasilnye...kepuasan kan tim even kite xmng pape...



ni plak gala nite...ko sibuk nk try pakai sari...



mase ni kite g town ramai2..ko lah yg ajar naik bus blik hostel...ko ckp amik bus yg bwh jam besar kt bustand..sbb kite kn xtau bace tulisan tamil kat bus..tp skrg aku da blaja tamil tim..



kite membeli belah kt greenland..



kite mkn2 kt ananda bavan...



mase ni baju chudidar aku baru siap..ko pon sibuk nk try baju aku..huhu...

 
ni kat dental collge...

oklah..klo nk diletak semua gmbar.xmuat plak t tim..ni je yg aku letak k tim...
tim...akhir sekali...maafkan aku sekiranya entri aku ni keterlaluan..aku skdr mngimbau blik mase2 aku bersame kau...moge roh kau aman di sane..ramai yg mendoakan kesejahteraan kau tim..slm syg dari aku..

p/s: Dr.Muhammad Mohseen b.Muhammad Babu masih lagi tidak sedarkan diri..marilah kita same2 mensedekahkan surah yassin dan Al-Fatihah...moge keluarga Mohseen tabah dan xberputus asa..moge Mohseen recover sooner..amin~










14 si gojes suke membebel:

budak baik said... [Reply]

intan, thanx letak gambar2 kat kutpm dulu.. we were really cute ;))
this post really shows how i feel too..
tim is one unique friend, sangat unique..

al-fatihah..

k.i.w.i said... [Reply]

alfatihah.same goes to me when i lost my fwen.byk kngn,kdg2 xsgke die da pergi.

CIK IZ'S said... [Reply]

takziah..
tabahkan hati kehilangn insan yg disayang..
moga rohnye di cucuri rahmat..

wani said... [Reply]

stiap kali bgn pg wani janji ngn diri sendiri..arini x leh nangis..kn kuat..but i'm failed..everytime i am alone i keep tinking of tim..it's reli hard to accept d fact..

norina hakimi said... [Reply]

intan, tabah ya..be strong..sama2 kita doa smoga roh arwah tim dicucuri rahmat..

Anonymous said... [Reply]

sabar ye awak. i'm aida,her best fren time skolah mnengah dulu.i attended her funeral..sempat bca yasin n cium arwah for the last time.n alhamdulillah,dat day,semuanya dpermudahkan utk arwah.

aten chan said... [Reply]

wah sedihnye..sabar ye..semoga arwh tenang kat sana..

Faizatul Ema said... [Reply]

Arwah beruntung dapat teman baik mcm ni..=)

InsyaAllah, hanya doa dan ayat2Nya menjadi penghubung dua alam..

semoga Allah mencucuri rahmat yang tidak putus2 buat roh Fatimatussolihah..Amin..

Buat penulis, tabahkan hati. Sesungguhnya Allah lebih Mengetahui..Semakin sayang Dia pada kita, semakin banyak ujian yg kita dapat..=)

ctmah said... [Reply]

to all arwah's friend..thanks ya..sesamala kite sedekah Al Fatihah bebanyak kat kakak(tim)..
we always miss her so much...

--her's untie

gummybear said... [Reply]

al-fatihah untuk arwah..
awk, bnyak2 bersbr yer..
mst sedih yg teramat bila kehilangan sahabt yg kita sayangi..
semua ini ketentuanNya..
bnyakkan berdoa untuk arwah..

bellar0ssa said... [Reply]

thx sume..kite same2 lah doa buat arwah...moge diye tenang kat sane...amin~

fadzly said... [Reply]

al fatihah..
arwah yg sy kenal seorang yg baik, hormat pd org, dan suka tolong org,
susah nak dapat kawan yg baik mcm ni.. semoga roh arwah dicucuri rahmat..

farouq said... [Reply]

13/10 akan menjelma..Al Fatihah pada FATIMAHTUSSOLIHA pemilik nama cukup indah..lahir daripada keluarga yang bijak pandai..pergi mu ditangisi..memang tidak dikenali..setiap yang bernyawa akan kembali padaNYA..rasa sedih pasti akan wujud bagi setiap kehilangan..setiap yang bernyawa akan merasai kehilangan yang tersayang..cuma masa dan saatnya..adakah kita kan bersedia.al fatihah.

puteri rimba said... [Reply]

napa saya nangis baca entry ni...yeee...sangat memahami...saya juga kehilangan sahabat baik...Al-Fatihah

Related Posts with Thumbnails