Wednesday, August 03, 2011

Pertunangan Elia dan Khairul Fahmi putus melalui akhbar?

www.tips-fb.com

Hello readers,



muka femes yang semua orang pun kenal.



Siapa baca Harian Metro hari ni msti tahu pasal cerita ni.. Siapa baca atau pengikut blog setia JEJARIRUNCING pun mesti tahu punya kisah ni.. Siapa kipas susah mati yang dahsat si Khairul Fahmi pun mesti tahu punyalah. Lagi best kalau orang sebut nama Elia si Jejariruncing dan Khairul Fahmi si Pemain bola sepak lagilaaaaa tahu pasal ni, kecuali si katak bawah tempurung yang takde internet, tak baca blog, tak ambil tahu perkembangan dan gosip terkini atau pemalas yang tak rajin nak beli suratkhabar. hoho. MACAM AKU. Tapi aku tahu juga sebab aku suka baca gosip. Makk aih lagha!



Rasa kesian sangat-sangat kepada si Elia ni, tahu tunangnya putuskan tunang hanya melalui akhbar. It's not cool man! Bila kau nak, kau beradab pergi ke rumah penuh majlis dan istiadat.. minta dengan elok pada mak dan ayah.. Tapi kau nak putus macam tu je? apa ke biadap sangat. Tak ada adab ke. Bincang elok-eloklah. At least biarlah beradab seperti mana kau meminta izin masa nak bertunang. Really not cool ok! 



Aku memang tak tahu menahu sebab apa, ramai orang post di blog sebab ada orang ketiga, sebab ada perempuan yang datang jumpa Elia ngaku ada hubungan istimewa.. Seriously, kalau orang nak tipu tiba-tiba datang ngaku aku ada hubungan dengan tunang kau, sesiapa yang dengki pun bolehkan. Right? tapi Elia kata ada banyak bukti cuma si Fahmi tak nak ngaku. Aku tak amik tahu semua tu. Cuma biasalah orang akan fikir.. Masa kau tak femes dulu, Elialah yang dok setia dengan kau.. Ni kau dah femes amos, peh lupa daratan. Itulah ayat tipikal lah kan. Common bebenarnya lah kan.. Macam cite si Mawi dulu jugalah.



Kesian sangat sebab yang sorang ni femes pemain bola sepak, sorang lagi femes berblogging.. Memang kecohlah seantero dunia orang nak amik tahukan. Haih, susahnya jadi orang femes ni. Semua orang dok sibuk dok cerita kisah mereka.. MACAM AKU ni tengah tulis pasal diorang. hoho.



Aku harap si Fahmi dan Elia ni, walau apa pun situasi mereka ni cubalah selesaikan dengan cara baik dan lebih tertutup. Sebab kita sendiri pun tak tahu apa yang terjadi antara merekakan, tak bolehlah nak judge macam tu je. Tapi tak perlulah ada pihak media menjadi perantaraan. Sangatlah tak sopan wehh. Jaga hati pihak keluarga. dan si Fahmi, jadilah seorang lelaki yang berdepan dengan masalah untuk selesaikan this big matter, kahwin dan tunang tu bukan benda kecil atau perkara mudah yang boleh diuar-uarkan macam tu je tanpa ada penyelesaiaan yang sempurna. Face it man! Benda besar macam ni, kena bawa berbincang bukannya cepat melatah sampai nak putuskan pertunangan melalui suratkhabar.



p/s: Susah nak cari orang yang setia pada yang satu.

4 si gojes suke membebel:

Nava.K said... [Reply]

What else can be new with celebrities and artist. Anyway many other out there are going through the same, just that when the well known ones do it, its becomes a hit news.

sifu im said... [Reply]

aku tau dan kenal dua orang ni..tapi aku mls amik tau je..hoho

Intanberlian said... [Reply]

Nava.K~


yeah, because they are well-known ppl.so ppl keep on talking about them

Intanberlian said... [Reply]

Sifu im~

hehe, semua pon kenal 2 orang ni~

Related Posts with Thumbnails