Friday, September 03, 2010

Bila perasaan ingin tahu menguasai diri...kenapa mereka kencing tepi jalan?

www.tips-fb.com


Salam Readers,



hmm. pernah tak layan cerita leverage? white collar ke? atau the mentalist?


omaigod. itulah addiction aku yang sememangnya sangat-sangat kuat. tak leh dah nak resist.huhu. dari pemerhatian kepada orang sekeliling kita boleh detect apa yang salah.. apa yang abnormal..



so disebabkan itu,



aku pon tiba-tiba rasa nak memerhatikan orang.haha.



amaran ni uh uh tak keras mana. kat town ni, bawah signboard 
jagalah kebersihan awam , kat situlah ramai dok kencing!!!



bila aku perhatikan ada seorang pakcik tu.. hmm angkat kain.. dok menyangkung tepi jalan.. pas dah lepas apa yang patut.. paham tak? tak paham? haha tipu gila tak paham lepaskan apa. takkan kentut plak kan.. then lepas kencing dia pon bangun dan berlalu pergi



hah jadi apa kesimpulan yang kau boleh buat??


kesimpulannya. pakcik tu  tak pakai spender!! 
haha. yela,angkat kain - cangkung - kencing - bangun - berlalu pergi dengan senang hati.. apa lagi kesimpulan yang boleh dibuatkan.




what he's doing there?? hah! u tell me!




bila aku nampak ada seorang makcik tu.. pergi tepi longkang, kangkang tengah-tengah longkang then bunyi air masuk dalam longkang.. kencing lah kan??? lepas hajat, berlalu pergi dengan senang hati..



kesimpulannya lagi? makcik tu pon tak pakai spender!!!



ouh curousity aku memang melimpah ruah.. kalau boleh aku nak interview pakcik makcik ni.. apekah yang membuatkan mereka nak kencing di tepi jalan? adekah disebabkan masalah pundi kencing yang terlalu kecik atau cepat penuh... sampaikan tak menyempat-nyempat nak cari toilet.. atau kah ketiadaan tandas awam disaat mereka memerlukannya... ouh yes!!!! india takde tandas awam sebab tu la longkang menjadi tandas awam...



open table.stesen bas kat town macam ni lah.
kalau lah kat malaysia macam ni. errr ade tak si lelaki-lelaki
malaysia mahu berkelakuan macam ni?



cube korang bayangkanlah apa perasaan aku di saat aku  nak pergi toilet tapi ketiadaan toilet?? ouhhh sungguh sentapppp!! parah2..



bukannya apa, aku sedikit sebanyak dah adapt dengan culture orang india ni..


cakap sambil tergeleng-geleng kepala -- check!
buang sampah merata-rata tanpa rasa bersalah-- check!!
makan sambil berdiri-- check!!

-
-
-
-

banyak betol.
last sekali kencing tepi jalan... ouh yang ni belum lagi!! takkan ok! ada pula yang kena buang negara.. kena hantar balik india semula.. gerun!



sampah ditambah hancing. no komen beb.!



kadang-kadang teringin aku nak tanya, hmm apa perasaan bila kencing tepi jalan sambil diperhati orang ramai.. adekah rasa bangga atau femes? atau mungkin rasa ouh indah dan luasnye dunia kalau dibandingkan toilet yang kecik dan sempit lagi busuk juga.



apekah pula perasaan bila lepas kencing tak basuh? hmm tak gatal ke.. tak geli ke? tak de rasa irritation ke? ke rasa selesa je...



haih banyak betol persoalan bermain di minda. adekah aku akan di sepak atau di sekeh atau paling tak pon di tempeleng laju-laju kalau aku tanya semua tu. ouhhh i wish i cud read people mind! ouh please atleast ability to read ppl behaviour like Patrick Jane ke kan.. 



paling tak best kan.bila aku nak pergi town pastu naik bas. pastu terpaksa berhimpit-himpit dengan diorang ni.bukannya hape.. makk aiiii bau hancing nye tak yah cakaplah... memang kadang-kadang rasa diri tu kotor je bila dah himpit-himpit dengan diorang ni.. semua jenis kecing tak basuh. asal jumpe longkang pancut. asal jumpe dinding pancut.. mana taknya. langkah terbaik, pergi town naik auto.. walaupun mahal tapi takde kene himpit-himpit kan.




p/s: yeah. nak beli tiket balik malaysia. walaupon tak raya kat malaysia lagi!!

28 si gojes suke membebel:

myravea said... [Reply]

Wah..rasanya xsanggup diri ini nak melihat jika malaysia seperti india ~heee

Nana iidyLL said... [Reply]

errrrr
adoi....adesss....
knpkh mbuatkn ak lg cuak nk p india..
aiyoooooo
hbslar....xkuar umah ak jwbnyer...

adrinaqamarina said... [Reply]

haha. sama la dengan egyptian jugak. hasih. tapi maybe diorang bersih sikit, sikit je la.

munkin sebab dah culture macam tu kot.

kalo jalan tu, jangan la jalan tepi dinding ke. seram. huhu

hamzah ian said... [Reply]

yekss... amende la kencing depan org..

Nudi said... [Reply]

Tak malu ke kencing depan orang

Mr Noble said... [Reply]

kat sana makan minum camne aa? tak sakit perut ke?

Hazzy Ishak said... [Reply]

entah2 dalam bas pun dorang kencing ape...yucksss

zella y said... [Reply]

knp la dorang ni mcm ni...
xmalu kah??? hahahha

lotikus disarimankan said... [Reply]

diorang dh biasa dh..cuba kalau cik intan buat cengitu dekat malaysia.konpom paparazzi kiri dan kanan tangkap gambaq siap nganga kat depan nak interview...hakhakhakahka

y@n@ M!B said... [Reply]

OMG! mmg disgusting kn..sbb tu bkn culture kita..hehh~ kt jln² tu mesti bau hancing gak kn..adeh~


slmt pulg ke mesia..nk ty, contest tu kn klu boh gbr org len buleh?? =)

ciK LyndaWawa igUana said... [Reply]

hoit..ngintp org laki kencing ye..??

alinac lover said... [Reply]

pengotor ek dorg??

ron said... [Reply]

rasa macam loya nak muntah bile baca entri ni...hehehe
pengotor betol diorng ni arrrr

IntanBerlian said... [Reply]

@myravea~ huhu ouh tak dapatkan jejaka-jejaka kacak malaya buat macam ni.memalukan ok.

IntanBerlian said... [Reply]

@nana iidyll~ haha duk la diam2 dalam rumah..

IntanBerlian said... [Reply]

@adrinaqamarina!~ huhu memang jalan tepi jalan adalah dielakkan.biarlah jalan tengah jalan pon takpe..haha

IntanBerlian said... [Reply]

@hamzah ian~ hmmm memang malu tu tak pernah ade kot.huhu

IntanBerlian said... [Reply]

@nudi~ dah ilang lame da malu tu kot.huhu

IntanBerlian said... [Reply]

Mr.Noble~

huhu dulu awal2 dtg memang kami tak dibenarkan utk mkn kat luar. then lama2 dah boleh terima da.. so boleh je makan.. tapi air still masih minum air mineral..

IntanBerlian said... [Reply]

@hazzy~ agaknye sebab tu la sentiasa bau busuk!!!

IntanBerlian said... [Reply]

@zella!~ haha tak malu lah namanye tu.klo malu takkan lah kan.

IntanBerlian said... [Reply]

lotikus~ hahaha.mampoihhhh kene buang negara.

IntanBerlian said... [Reply]

y@n@m!b~ hahaha. bau busuk gila tak yah ckaplah. bygkanlah diorag yang tak cebok pon dah bau.inikan tempat diorang kencing.. adoih.nk pengsan.

hmm boleh2...!!

IntanBerlian said... [Reply]

cik lyndawawa iguana~

hahaha..haah la padanlah aku rasa mata aku selalu merah2.wakaka. takdelah.cettt.

IntanBerlian said... [Reply]

alinac lover~

yong. bgi diorang ni kire bersih lagi ni...

IntanBerlian said... [Reply]

ron~

huhu datanglah sini!

TESLAMARIN said... [Reply]

itulah kejayaan yahudi, ada berapa orang je yang masih kencing mencangkug,dalam tandas biasa pun kencing berdiri, tak ada tempat basuh.mereka dah kaji alquran dan hadis nabi, sunah nabi, agar orang islam tak ikut sunah nabi.fikir fikir kan lah.

Anonymous said... [Reply]

membaca seluruh blog, cukup bagus

Related Posts with Thumbnails