Wednesday, September 22, 2010

Lawak Ujang.. best wooo ujang.

www.tips-fb.com

Salam Readers,


exam ortho dah lepas kini tinggal lagi 2 practical aku nak tempuh. yeah pastu balik Malaysia. cant wait! 


 
huhu ini aku cilok kat google.

nak share kisah lawak dalam MAJALAH UJANG yang aku baca hari tu,
lawak ke. aku rasa.hehe


KISAH 1

cucu: atok!!!!! tadikan kat sekolah cikgu tanya kita...

atok: tanya apa cu....

cucu: LONDON letaknya kat mana..kita tak tahu...

atok: laaaa.. kan atok dah pesan cu.. lain kali letak barang jangan sepah-sepah. kan dah tak tahu kat mana.



KISAH 2

anak: pakkkk ouh pakk.. tadi kawan bapak datang sini.. carik bapak.. 

bapak: yeke nak.. sapa kawan bapak tu..

anak: entah... katanya kawan bapak masa sekolah rendah...

bapak: yeke.. macam mana rupenya nak..

anak: badannya besar, tinggi-tinggi, perotnya boroi.. kepalanya botak pak...

bapak: hmmm seingat bapak, yang besar tinggi-tinggi ada tapi yang perot boroi, kepala botak takde dulu dalam kelas bapak tu...



*bengong*


yang ni idea dari ujang. aku lupa xact ayat macam mana.hoho.

yeaaaa aku masih layan ujang weh.

dari dulu sampai sekarang aku suka kartunis LENGKUAS dengan PAPAN..wee.bila aku kat india jarang sangat kan aku ada kat malaysia. mak aku mesti pos kat india.hee.


p/s: tapi kenapa lah ujang skrang makin nipisss... tak syiok betol.

16 si gojes suke membebel:

Nana iidyLL said... [Reply]

ko wat ak t'igt zmn sek remaja muda belia wei....:P

Mr Noble said... [Reply]

sebab skang semua makin mahal!

nEthE!r@nGeln0r3v!L said... [Reply]

yeah..ujang memang tak pernah membosankan!

like2..

bulatkocik said... [Reply]

omak aii..lu mmg minat giler ujang ker..siap pos anta kat india..hehe

psst..biler nak update pasal lu ngn bam2..;)

adrinaqamarina said... [Reply]

sokong! hari tu balik pon, qada baca ujang dengan mastika. sedey je baca sebab tak best dan menyengat macam dulu

cik Syafiqah said... [Reply]

dah lama tak baca ujang.... huhuhuhu... dulu sepupu selalu jdi supplier... skang masing-masing dah besar... dh keje... ujang dilupakan... sob..sob..

aleen adela akoo ^_* said... [Reply]

hu3,tp rase ujang skang macam kurang bes da dr dulu.payah je nak gelak ujang skang.hu3

alinac lover said... [Reply]

dulu saya pon layan ujang

hasrul hassan said... [Reply]

lama dah tak baca komik .. dulu Ujang .. Lanun jadi koleksi tu .. skang ni dah beralih arah ke magazine yang lain plak ...

kakyong said... [Reply]

zaman bujang dulu layan juga komik bujang ni.. tp la ni xde dah...

lotikus disarimankan said... [Reply]

time2 zaman comel-comel memang minat gila dengan ujang
skunk obses gila dengan utupia dan gempak.sanggup tak makan asalkan dapat beli dua benda alah tuh..

passstttttt...bila nak balik mesia.boleh g sambut dengan kl sentral :-D

IntanBerlian said... [Reply]

@iidyll~ haha nostalgia beb.

@Mr.Noble~ betol2 semua pon harga mahal....


@netheir~ huhu. memang dari dulu suka baca ujang...


@bulatkocik~ haha.. nanti2 aku update tau..

@adrinaqamarina~ huhu zaman dah berubah dik...

@cik Syafiqah~ huhu kadang2 ni semua macam nostalgia.. bila baca balik rasa macam terkenang-kenang zaman dulu..heee


@aleen~ betol2.. ujang dulu memang sangat lawak....


@alinac lover~ huhu zaman kanak-kanak memang lah layan... gila2 pon best.hehe


@hasrulhassan~ hmmm ujang dah kurang menyengat dari dululah...


@kakyong~ heee ujang zaman bujang.. haha. betol2.


@lotikus~ alahai dah sampai lah semalam..heee.. utopia tu pon zaman sekolah.huhu suke baca komik BEN.. comel sangat.

Ahmad Zaki said... [Reply]

Salam sejahtera...

Sy baca Ujang masa Arwah Din Beramboi ada kat sana & sebelum syarikat majalah tu dijual pada Moy.

Kesian pemilik asal Ujang dia diisytiharkan muflis sbb dia ditipu oleh kawan dia dlm urusniaga, tu yg kena jual syarikat dia yg terbit majalah Ujang tu..

ramlah melaram said... [Reply]

kartun papan best!!! encik kordi dan lembu beliau sangat hansom!

ramlah melaram said... [Reply]

kartun papan best!!! encik kordi dan lembu beliau sangat hansom!

Anonymous said... [Reply]

minat petai

Related Posts with Thumbnails