Wednesday, September 29, 2010

Selamat Sampai Malaysia =D

www.tips-fb.com

Salam Readers,


huhu Alhamdulillah... semalam tepat pukul 6.10 pagi, flight MAS yang aku naik selamat landing dekat KLIA.. maka sekarang aku ada di Malaysia!! huhu maaf sangat sebab lama tak update. tak reply komen.. takde kunjung balas..dan pada yang join contest aku... aku lambat review.. 


memang agak busy sedikit sebab aku tengah praktikal exam masa tu.. praktikal exam kena cari pesakit sendiri.. memang alot of work have to be done.. dan of course study.haha.. sebagai final year.. memang cabaran betul.. lagi-lagi exam ini yang menentukan sama ada aku layak atau tidak untuk bergelar dentist.. sekarang semuanya sudah selesai.. apa yang aku nantikan keputusannya.. dengan penuh harapan keputusan itu setimpal dengan usaha aku selama 4 tahun menuntut di kolej pergigian. rasa berdebar itu memang ada... apa keputusan yang keluar.. tidak boleh semak semula kertas. sebab sebagai final year, kalau fail, fail lah jawabnya.. tak ada peluang untuk semak semula.. moga kami semua lulus dengan cemerlang...


hmm bahagia betul bila dah habis exam ni.. rasa macam dah tak nak tengok buku lagi.haha.. betapa dahsatnye study.penat memanglah penat.. lagi-lagi praktikal exam.. nak berdepan dengan pesakit pelbagai ragam.. memang agak payah ok.. pastu kena berdepan dengan examiner.. ada 2 viva kena tempuh (ujian lisan).. 


  1. satu chairside viva ( selesai buat treatment pada pesakit, examiner akan tanya soalan dengan kehadiran pesakit). yang ini.. kadang-kadang agak scary juga
  2. satu lagi GRANDVIVA.. huh yang ni.. dari setebal-tebal buku tu.. nasib kaulah dari celah mana dia nak tanya soalan.. kadang-kadang kau sendiri tak akan sangka itu yang akan di tanya... lagi malang, banyak-banyak chapter kau baca, 1 chapter je yang kau tinggal.. kau kena tanya dari chapter yang 1 tu.. bila tak dapat jawab, dia cakap.. kau tak study!! memang panas je masa tu..hoho. tapi semuanya bergantung pada nasib...



tinggal 3 hari lagi tarikh tamat kontest, walaupun tak berapa ramai mana yang join. aku tetap akan tutup kontest seperti yang aku tetapkan.. juga untuk souvenir kepada pembaca bertuah blog aku.. seperti yang aku janjikan.. aku akan poskan hadiah tersebut ye.. cuma agak lambat sedikit.. harap sabar ye. =D


ouh yeah, aku ada beli sedikit sari untuk aku jual di blog ni.. nanti aku publishkan gambarnya ye.. tak banyak.. so kira limited lah.. 


info pasal kain sari:

#panjang : 6 - 6.5 meter
#memang cantik sebab ada design songket
#untuk lebih selesa, bahagian baju boleh dilining dengan soft cotton or soft material.
#boleh dijahit baju kurung, kebaya even baju melayu etc.
#nanti aku upload sekali sari yang siap dijahit ye sebagai contoh
#harga sari di Jalan Masjid India lagi mahal dari yang aku jual.. =D


p/s: jemputlah datang raya ke rumah =P ada ke lagi raya.huhu.

10 si gojes suke membebel:

alinac lover said... [Reply]

hoho..saya rindu sama kamu aww~

shera haifa said... [Reply]

slmt kmbali ke malaysia...

nabil_potter said... [Reply]

dah sampai..bagus2..
saya dok menuggu khabr jugak ni..
Selamat balik ke Malaysia..heheh

adrinaqamarina said... [Reply]

yeayh! akak dah sampai msia tapi rina dah start belajar. huhu. selamat menghabiskan cuti dengan yang tersayangs :)

mama zharfan said... [Reply]

welcome home :)

nursarah said... [Reply]

umah ko katne, meh aku nak beraya, tapi kena masak sesedap.

♥♥ eija ♥♥ said... [Reply]

selamat pulang ke Malaysia :)

kakyong said... [Reply]

selamat dik... bakal doktor gigi ni... huhuu.. kakyong baru plan nak up n3 pasal gigi ni... nanti leh la beri khidmat nasihat... ;)

IntanBerlian said... [Reply]

@alinac lover~ weeee bestnye ade org rendu.haha


@shera haifa~ huhu tq dear...


@adrinaqamarina~ huhu gudluck dear.heee.


@nabilpotter~ haha tunggu ade makna.


@mamazharfan~ heee tq sis.

@nursarah~ aku org melaka.hehe. kt duyong.. jempot dtg weh.


@kak eja~ tq alot sis..


@kakyong~ huhu boleh3...

nina said... [Reply]

wah..selamat kembali akak :)

Related Posts with Thumbnails