Monday, March 14, 2011

Lomography is my new hobby!

www.tips-fb.com

Saya ada hobi baru...


weee, apekah hobi saya? ini semua adalah akibat pengaruh rakan sebaya yang sangat mantap ok! huhu, pengaruh dari si Minah Senget Kelam, Atiqah May dan Kamil Hakimin Al-Yahya gear. haha.


disebabkan hobi baru maka saya telah pun mengimport hobi itu jauhhhhh dari Malaysia! terima kasih kamil sebab tolong belikan ye! trimas bam2 sebab tolong bawakan ke India. yeah! mulakan hobi baruku dengan hari yang penuh indah!.heeee.



apekah hobi baru?



UWS. name pendek diberi. nama panjang? SUPERHEADZ ULTRA WIDE AND SLIM  *big grin*








bila sampai je barang ni dekat rumah bam2, bam2 tanya,


" eh apa benda intan beli ni? "

" kameralah.."

" macam kamera mainan je.. kamera mainan sampai RM100 lebih ke? " 

" hehe, ala hobi baru... weee"


hee. i love it, aku kirim 2 roll films dari Kamil. baru nak mencuba..

1) Agfa CT Precisa (35mm, ISO 100)
2) Lomographic X-Pro Slide, ISO 100



Antara gambar-gambar yang aku snap menggunakan Superheadz UWS lomo camera aku dan filem Agfa CT Precisa ( 35mm, ISO 100 ). disebabkan ISO nya hanya 100 jadi memang kena ambil gambar di bawah cahaya matahari dan yang penting kena pastikan ada cahaya secukupnya atau pun cukup terang. kalau tak jadilah gelap gelita macam gambar-gambar aku yang lain.


Wondersplash



sky high!



the sunshine




sky wheel




Bird eye view




him




the sea




together till the end




secret




the king




the bliss




Aguada Fort




princess




tower



yang ni aku cilok di internet.hee.




love both! cantikkan?



hmm, aku mengimpikan Diana F+, Holga, Digital Harinezumi, Polaroid. huhu nanti next time pulaaa! berminat ke? mari skodeng ini belog, ada jual segala bagai kamera lomo. orang panggil toy kamera. lol. lepas ni boleh try filem lain pulaa...



p/s: nak beli DSLR tak mampu kan =P

31 si gojes suke membebel:

Pencacai Alim said... [Reply]

dasyat...

Asz Miza said... [Reply]

Intan, comel gile gambar sume tu..
Ada intention nak beli, tapi kena hold dulu...wuwuwu..nak tanya dia nye film tu ada specific utk camera tu ke pakai yg biasa pun bole? hehehe..:)

lotikus disarimankan said... [Reply]

suka..suka..suka...cantik2 semua gambar dia.tanpa dslr pun meletop noks..

atiqahmay said... [Reply]

pergh...memang cantik sgt2x..nk share dlm tumblr aku bley?????

Hazzy Ishak said... [Reply]

cantik lah!
gambar gempak gila

Q I L L A H said... [Reply]

lawa lah pict2 tuh..=)

syamimi fatin said... [Reply]

sy minat polaroid... lomo pun best. cntik pic dia. brapa ye beli? n kt mana

syakey said... [Reply]

ramai org dh mula dok nak beli benda alahh ni.
tp bukan filem dia mahai ka T___T

brader kemal said... [Reply]

gua pun minat!
ngee..
hahaha

sekian dr brader kemal

Bro Fit said... [Reply]

wahh cantiknya gambar-gambar tu.. klasik!

Oreo said... [Reply]

best nya kamera tu

MOhd KamiL HakImiN biN yAhYa said... [Reply]

thanks to me... =D

kak ina kl (1) said... [Reply]

salam intan..ooo auntie ingat kamu dah balik kerja kat sini...rupanya masih ada lagi kat sana.

kamera buh filem? lecehnya..dulu masa muda auntie dah guna. skrg guna yang senang ajerlah.

auntie dah balik lama dah intan tapi tak habis cerita lagi. auntie beli sari pun kira dah murah dah tu..beli pun untuk family dan adik beradik ajer.

auntie memang tak shopping giler-giler beli sari tu cuma niat nak tenguk anak auntie ajer.

insyallah lagi 2 tahun ker barulah auntie gi sana.

pasal kencing merata tu ..tak pernah nampak pun tapi bau hancing adalah.

♥♥ eija ♥♥ said... [Reply]

hehe welcome tooo new hobby hehe.

hobi kita sama la adik...

serius gambar adik memang best.. akak dah lama cari kamera lomo tuuu.. kat malaysia susah dapat tau.. adik dapat lak yang pink...
mana adik beli yea....

kak ina kl (1) said... [Reply]

oo pakwe kamu dah sampai kat salem ek..tentu dia dah rasa macam-macam pengalaman kat sana.

kak ina kl (1) said... [Reply]

oo pakwe kamu dah sampai kat salem ek..tentu dia dah rasa macam-macam pengalaman kat sana.

nina suhaina said... [Reply]

wahh..cantik la..nanti nak try la buat hobi macam ni..

IntanBerlian said... [Reply]

asz miza~ huhu film untuk lomo ada banyak sangat jenisnya.. boleh pilih film mana yang nak berdasarkan macam mana kita nak gambar tu nanti.. banyak sebenarnya.. ada redscale, ade balck and white, cross process..

IntanBerlian said... [Reply]

tqah~ huhu silakan syg!

IntanBerlian said... [Reply]

tqah~ huhu silakan syg!

IntanBerlian said... [Reply]

tqah~ huhu silakan syg!

IntanBerlian said... [Reply]

syamimi fatin~ hmm ni beli online je dear. huhu.. tak mahal mana.. kamera sahaja RM110. film pula kalau yang Agfa tu kalau tak silap satu roll RM19.. yang xpro slide lomo pula satu roll RM 22.

IntanBerlian said... [Reply]

syakey~ film kalau effect dia lagi cantik, lagi mahal laa...

IntanBerlian said... [Reply]

brader kemal~ hehe kite serupa!

IntanBerlian said... [Reply]

kak ina kl~ huhu auntie, sekarang memang dah balik zaman dulu, bezanya orang guna film effect utk lomo ni.. hee tak pakai film biasa.. ada yang pakai film expired pon ade. effect lagi cantik.. klasik la kononnya.hee.

hmm nanti dtg india kena tau pergi taj mahal semua tu.hee..

orang kencing tak ada? uihhh biar betul auntie. tak terkiralah ramainya. huhu.

IntanBerlian said... [Reply]

kak eija! huhu beli online je kak. hee macam-macam jenis ada kak..

Aizat Aslam said... [Reply]

ape tak mampu nye beli dslr..beli la yg sec hand nyer..klo gune cam lomo lg byk kos..beli exp film duit, cuci duit..itu pon tk sure jd la..kene byk kali try..btw welcome to lomography..hehe

Mr sukahatiaku said... [Reply]

Lomo On ! :D

Mar Mawar Merah said... [Reply]

salam..cntik la gmbr..ni nk tyer intan, klu cuci gmbr tu sekeping brape yer?mahal x?ingt nk bli lomo gak..tp riso ble nk cuci mahal plak..dh tu cmne leh jd softcopy plak yer?

Intanberlian said... [Reply]

@Mar Mawar Merah

hi dear, huhu cuci gambar ni kosnye sama je rasanya macam cuci gmbar biasa. tapi kwn intan ckp memang kena pandai pilih kedai. sebab chemical yang digunakan pun ade peranannya. ni intan cuci kat india gambar ni.

softcopy tu sebab intan scan.hehe.

AinsHa=) said... [Reply]

nak tanya, macamana awak masukkan film dia?

Related Posts with Thumbnails