Saturday, August 07, 2010

Terima kasih cikgu!

www.tips-fb.com

Salam readers,


pagi yang indah perut meragam.. dah 7-8 kali aku keluar masuk toilet.. gastrik kenapa kau datang sekarang.. dipersilakan merambus dari hidup aku wehhh.. aku nak final dah ni.. tolonglah.. adoihhhh! adekah stress induced gastritis.. yep barangkali... tak dapatlah nak dinafikan.. last year sampai kene endoscopy.. penuh dah medical record aku kat hospital tu pasal gastrik.. tak habis2...



ouh yeah. imbau lagi kenangan silam waktu sekolah.. ceh mood sekolah tak habis ni.. after form 3 aku berhijrah ke STF.. masa mak aku bagitahu aku dapat tawaran SBP tu.. hmm teruja gak aku.. sekolah mana ni.. then, mak aku kata STF.. erkkkksss... sumpah den tak pernah dengar.. gila dalam iglooo kan aku duduk.. haha.. baru kutahu, STF tu kira sederet lah dengan TKC, MCCK.. haha. masa tu tahu kolej2 glamer je.. STF pon glamer. aku je yang tak tahu.. sedih beb nak berpindah.. huhu..





tinggalkan kawan-kawan tercinta. hehe.. sehati sejiwa gitu.. berpindah sekolah baru bermakna kawan pon baru.. environment pon baru bagai.. huh, nak jumpa STF tu.. mahu pusing-pusing entah bapa kali kot.. sesat.. haha.. akhirnya sampai juga.



setiap petang aku nangis.. homesick. rindukan kawan-kawan lama.. yela, bila masuk sekolah yang ada form 1 sampai form5 ni.. bukan senang nak menyelit sekali.. cam biasa, public phone jadi umah kedua.. rasa macam form1 pon ada..hoho... tak tahan betol.. huh. nasib baik member-member baru semua baik-baik belaka. takde aku rasa tersisih.. tak susah mahu join sekepala..hehe... gila betol dugaan aku.. mak dah takleh datang petang-petang cam dulu.. jauh pon kat JB.heee. tapi takpe aku kan tabah.. wahahaha.



bila weekend pi outing. hmm, tempat tetap dan yang pasti mana lagi kalau bukan Plaza Angsana. kira itulah tempat escape dari sekolah. huhu.. aku takde sayap nak fly-fly.. aku student baikkkkk gituuuu. haha.. prefect ni wehh... wahahaha.. gila cipan aku jadi prefect.. adoihhh.. aku reject, cikgu tak bagi.. bukan apa rasa diri ni tak bapa nak layakk.. 





kan betul, bila orang dah dok beratur kat perhimpunan, aku lambat.. bagi alasan.. 


" ouh cikgu, saya dah chek blok.. kosong.. semua dah takde"


baik punye cover..padahal diri terpisat-pisat bangun tido.. hoho. maaapppp cikgu. gue dah kata gue tak layak.




ouh paling kuingat, aku duduk di belakang kelas masa form 5, tempat sangat strategik untuk membuta.. hehe.. subjek BM, AGAMA, SEJ.. memanglah aku selalu tak bernyawa.. bila cikgu BM masuk.. 


nak belajar ape?? 


prosa tradisional cikgu!!!


kenapa? sebab nanti cikgu suh baca sorang-sorang.. boleh lah tido.haha.


sampaikan satu hari aku segar bugar kan,


" eh intan pelik saya awak segar hari ni.. awak tak tido pula?"



zappppp sentapppp beb!!! haha.



bila cikgu sejarah masuk,


perkhh aku cam konfiden segar ni.. tapi lama-lama aku tewas juga.. bila aku tersentak.. terbuka mata, opsssiiii cikgu tengah datang menuju ke arah aku... aku pon segar-bugar.. khusyuk gila.. konon-konon konsentrate ni.. ouh ok cikgu melepasi aku tanpa syak wasangka... sekali....



PANG!!!!


bapakkkk arrrrr gila sakit kepala aku kena pukul dengan buku!!!! wahahaha.. gila bengong kejap kepala aku.. padan muka gue...hehe.


konon tobat? tak buat lagi kot.. dah jadi rutin.. hehe. kene pukul 10 kali mahu gila aku.. haha.




bila cikgu agama masuk,


errr, feveret student kene tanya soalan sebab selalu tido.. terpisat-pisat aku nak jawab.. baik punye kene perli.hehe.. dulu aku ni AJK SURAU. hmm jangan tanya kenapa.. kene lantik walau tak rasa layak.. bila aku datang lambat surau.. merahhhhhh kulitku dicubit... hoho. tunggu tersiat je..wahaha.. tak2 gue tipu.. takdelah sampai tersiat.. tu lah, jadi AJK SURAU tapi lambat.. orang dah habis imam aku baru terhegeh-hegeh nak datang...



STF sinonim dengan band girl nya... =D



dulu sekolah aku sangat femes dengan TERHEBATnye ADDMATH dan MATH MOD. hoho.. hari-hari kene push untuk maintain prestasi.. hoho rasa macam pandang nasi pon nampak nombor dah.. nak muntah bila tengok math.. hehe.. ugutann terbaik, kalau awak tak dapat A math mod. kawad satu sekolah bawa sepanduk.. "AKU FAIL MATH " errrr yeke camtu bunyiknye.hehe.


cikgu addmath aku pula, kalau sape terlelap ke kan.. ayat power dia kuar...
" kalau saya tumbuk awak... melekat kat dinding!!!"


hehe, cikgu pompuan tau.. aura dia..wahhhh dahsat.. setakat ni belum lagi ada yang kene.. semua tak berani,. takot melekat kat dinding tak leh nak kuar-kuar..hehe.. tapi aku suka sangat belajar addmath.. hee. inspirasi kot.. sebab cikgulah aku leh dapat A1 addmath.. weee... maceh cikgu



adoih kurindukan zaman sekolah. jeritan warden, itu yang kurindu.. latih tubi..kene suap.. ouh mana ada dah sekarang.. pandai-pandailah kau nak hidup.. 


hmm, tanpa cikgu-cikgu sekolah rendah, aku takkan berjaya lepasi UPSR.. tanpa cikgu-cikgu SHARODZ. aku takkan berjaya lepasi PMR dengan cemerlang sampai ke STF.. tanpa cikgu-cikgu STF.. mana mungkin aku boleh lepasi SPM sehingga melayakkan aku ke INDIA..
terima kasih cikgu.


wahh macam ucapan hari guru..


hari-hari pon hari guru.


mana mungkin tertanding dengan jasa guru..


sebab tu.. even cikgu dah pencen bagai.. kita tetap panggil mereka CIKGU!!



p/s: kenangan di sekolah terbaikkkkkkk!!!!

11 si gojes suke membebel:

DreamLogic said... [Reply]

sepupu sy pon sekolah kt stf dlu.
mungkin senior kak intan kot. hehe

a d r e y n i e e l i s y a said... [Reply]

best kan kalo ingt balik kngn waktu skolah..
hihih..
bukan sng mo dpt tuh

bARdbOO said... [Reply]

dahsyat sungguh kenangan sek u yer..huhu...

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

aiyoooo
sgt gns jugak ko kat sek yer...
adat ar if jd prefect mst nakal gak kn...
dpt byk klebihan ooo...

adrinaqamarina said... [Reply]

student STF tu, bijak3 kan? paling suka band dye la...

J.M.R said... [Reply]

aku nah gi sana thun 1997..lawan orkestra kat stf..band stf mmg mantap la!

nina said... [Reply]

haha akak..saya pon dok tidur gak alm kelas masa duduk sarama dulu..haha..prep malam lg takyah cerita. kompem tidur..hihi..

♥♥ eija ♥♥ said... [Reply]

hehe...

akak suka suasana sekolah zaman dulu berbanding dgn zaman sekarang nie...

dullu best.. sekg tak best...

Hamzah Ian said... [Reply]

pergh..

ciK LyndaWawa igUana said... [Reply]

sek men sains johor tak temasuk ke?sedih...=(
huhuhu..
sajer je nak pomot sekolah jugak......hehehe

ruBen said... [Reply]

Assalam ...
Sape name cikgu pompuan yg tampa melekat kat dinding 2...?
Setahu kite, Pak Yem je yg cm gitu ...
Heeee :)

Related Posts with Thumbnails