Monday, August 23, 2010

Hancur anak bangsalah kalau macam ni.! | gadis 12 tahun pon dah buat seks bebas?

www.tips-fb.com


Salam readers,


nak share 2 gambar yang aku rasa penuh maksud tersirat.hehe.















orang kata kanak-kanak ni terlalu suci. ibarat kain putih. kita yang kena corakkan dia. orang juga kata.., baiknya anak itu cerdiknya anak itu sopannya anak itu.. tingginya budi pekerti anak itu semuanya benda pertama orang akan cakap.



uish anak sapa lah ni?? pandainya dia didik anak. 



tapi kalau yang perangai macam setan tu???


anak sape lah ni.. punyelah setan perangai.setan pon kalah!!


tengok saje berita hari ni.. budak berusia 12 tahun ok! diulangi 12 tahun telah ditangkap melakukan seks!! di tengah-tengah bulan puasa.. masyaAllah. apelah nak jadi.urut dada aku baca berita ni. first time aku baca. sedih pun ada kalau jadi mak ayah nya. dah lah si lelaki  tu baru je dia kenal.. entahlah dunia.





heh, sebenarnya. walaupun salah anak tak semua juga kan. ade juga terselit salah mak ayah. hmm papepon siapalah kita nak judge orang kan... tepuk dada tanyalah iman!


************************

aku nak share apa aku rasa, sebab tadi kawan aku si ita adelah bercakap pasal video si rosnah mat aris yang pernah kecoh kutuk isteri baginda siti khadijah tu.. hmm ita kata, memanglah salah si rosnah tu cakap macam tu.. tapi bila tengok komen2.. ade pula orang yang dok mengata laknatlah kau.! dan macam-macam lagi..



pada pendapat aku.. orang melayu suka melatah.. melatah tu maksudnya. cakap saje mana ada berita tak senonoh. mana ada kisah gossip hangat.. mana saja ada kisah tak elok..tuppppp! beramai ramai berlumba-lumba nak komen..nak dok mengata.. menghina.. dan sebagainya.. bagi aku. buat apa kita ni nak hina orang. nak kutuk orang... apa salahnya kita taburkan nasihat ke teguran ke. kan lebih elok.. biarlah dia tak dengar.. biarlah dia tak ikut..kan tanggungjawab kita untuk menegur sesama sendiri.bukan dok mengata... 




hmm tak yah pergi jauh2.. pergi je kat youtube,laman web gossip. baca je komen-komen kat bawah tu.. hmm macam diorang pula yang dah dok berlaga-laga. sorang memaki.. sorang lagi mengata.. datang sorang lagi.. memaki kepada pemaki  pertama.. terbaik lah. tak pasal-pasal timbul hal lain.. nak cari dosa sendiri watpe. padahal.. kalau kau baca pastu ko diam-diam je. hah habis cerita.



tu la dia, memang.. memang takkan sah kalau tak dapat provoke orang ek? 



heh, kadang-kadang aku suka baca blog OBEFIEND bila dia dok troll provoke orang sana sini.. memang kadang-kadang macam over. tapi suka pula aku baca orang yang cepat melatah ni...



p/s: gambar salam perantauan dah masuk paper harian metro.. ade tak sesiapa terjumpa.huhu..

23 si gojes suke membebel:

Che Sue said... [Reply]

deknon.. akak punn baaaru baca citer tu..urut dada weh! dulu akak time darjah enam, apa pun tak reti.. period pun tak mai lagik..bra pun tak kenai lagik..masih sibuk men lompat getah, teng-teng and polis tentri gitu.. kalo tengok citer omputih kat tv cium2, harus tutup mata! (waah naive la sgt kan!hahaha) camner laa anak2 skang terlalu advance ni?

yg mak dia lak pi hantuk jantan tu ngan kasut watpe? pi hantuk anak ko tu yg hala kedai kopi dia ke orang!!

adrinaqamarina said... [Reply]

takut kan akak? tapi tu mungkin didikan parents juga.

teringat cerita imam ghazali kalo tak salah. ayah dye cakap,adakah aku mendidik imam ghazali ne 20 tahun sebelum ke 20 tahun selepas.

kalu 20 tahun sebelum tu maksudnye, dye didik diri dye dulu jadi baek baru dye berjaya dapat anak sebaek imam ghazali tu.

pasal rosanah mat aris tu, sakit ati la tengok akak. dye cakap macam3 pasal dye pegi haji tu.kalo satu hari nanti dye sedar, mesti dye sendiri akan ras sedey dengan apa yang dye dah cakap tu.

ciK LyndaWawa igUana said... [Reply]

aduh, budak2 zaman sekarang..hancur2.....

Fiq said... [Reply]

mmg parah kes pergaulan sosial skg.

nk membesarkan anak bukannye senang. ianya terletak pada kuantiti n bukannye kuantiti.

kes sosial yg parah macam ni melibatkan kaum keluarga yg berpendapatan sederhana atau rendah. klau kisah anak org berada lain pula critanye.

kemiskinan/poverty itu adalah punca masalah jiwa.

hakimfaridzul said... [Reply]

astagfirullah, baru tau berita pasal ni~

thanx sharing~

Nudi said... [Reply]

Astaghfirullah.

Tau tak pe,gelabah oo.bukan nak kutuk lah tapi kenyataan kot

Dah tau orang tu buat salah,sepatutnya bagi lah nasihat or what,ni lagi menghentam,mengutuk,memaki.

Nurulbadiah Lai said... [Reply]

12 tahun??diorng dah advance..mengalahkn i yang da 24 tahun..serba serbi tahu..se, porno..siap ngn skil2 lgi..astrafirullah..
i dulu..darjah 6..sex pon xtahu..
budak2 skrng...xatahu lah..rosak bangsa..rosak negara..

zella y said... [Reply]

tu la zella pon ade tgk juga smlm...
aduyai...amner la bdk sekecil tu boleh terasa mahu melakukan seks!

mmg parah btul la kes2 mcm ni...dh la kebanyakannya bdk2 melayu... org xsalahkan melayu tp org pandang serong pada org Islam! geramnya...

mintak2 kerajaan cepat2 la sekatkan video2 lucah...sekat porn site... skrg ni google je porn,berlambak kuar...

jgn esok bila anak bangsa semua dh rosak,baru terhegeh2 nk buat akta sana sini...

Hazzy Ishak said... [Reply]

budak2 sekarang terlebih tahu pasal banyak benda.

bila dilarang lagi dorang buat

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

hurmmmm
ak dh bc dh...
advanced ooo bdk2 skrg..
mak bpk lg advanced jg ank2 zmn skrg..

psl hiburan 2...ak kureng kit bell..
tah..xsuka msk cmpur..

xjmp pic ko pn....sob3x

.sweet-ants. said... [Reply]

masyaAllah!
aku umr24 pon skg xtau sgt bnde2 ni dorg expert gile siap praktik lg

fazRul said... [Reply]

topik nie susah nak komen..sb waa pun liar..hahaha

pssstt..tak nmpk pun muka ko..Owhh..lupa plak kat uganda mn ader metro..;)

lotikus disarimankan said... [Reply]

darjah 6 dah pandai beromen?dasat ah...kita dulu darjah enam dok beringus lagi....dada flat je lagi...budak2 skunk advance sungguh.kita dh add kamu :-D...senang nak bc

ajai05 said... [Reply]

beginilah dunia akhir zaman...benda yg buruk dan yg salah menjadi ikutan dan dipuja2, benda yg baik dan betul terus dikutuk dan diperlekehkan.....masyaAllah

lumut said... [Reply]

atas bawah atas bawah saya carik ruangan komen,,hakhakhak,...

gilelah dengar org wrestling..cisss..

eh eh eh femes lah kau nnt masok paper..=p

aku baca gak blog obe tuh...kgkadang buat terfikir jugak dgn blog2 mcm tuh kan...

Aidi-Safuan said... [Reply]

hahahha.. orang melayu memang camtuh. kasik la 1 isu sket. konfem lepas tuh keluar la caci maki hamun semua. nak buat perarakan aman la, nak boikot barang israel la, kutuk2 israel la. end up, senyap jer sekarang nih. haih..

enjelinajolipit said... [Reply]

budak zaman skrang dah advance. politik je yg depa sebok. hal moral2 segala ni takat keluar front page metro jek. pastu hilang!

Anonymous said... [Reply]

just nk komen gambar kedua tu jer. Actually tu keluar kat majalah mana ntah, penah baca. Mak dia tulis, teacher anak dia contact dia berkenaan gambar tersebut. Mak dia punyalah malu, sebab mak dia bukan "stripper". Mak dia buat voluntary work dan shovel depan rumah orang untuk satu event for raising fund nih.

so orang bagi ler duit... sian mak dia malu giler.

-----

yg lain2 cerita kat bawah tu not funny ler :( kena jaga anak2 baik-baik.

Anonymous said... [Reply]

[p]women nike shox has make it easy for [url=http://www.cheapuggbootukonline.co.uk]cheap ugg boots[/url] ladies . My spouse and i observed a nice girl wearing a couple of UGG shoes from the location connected with Shanghai previous calendar month . Appreciate yourself with the fashion ugg boots, grab [url=http://www.uggssbootscanada.info]ugg boots canada[/url] our unique ugg boots fair to fit you in this coming winter . All boots within your traditional Bailey choice have a gentle ugg highkoo foam insole included with genuine sheepskin and possess a molded EVA gentle and versatile outsole made for exceptional comfort with every single and every step . The label inside should say made in China . Content from your web design [url=http://www.uggssbottespascher.com]ugg bottes pas cher[/url] may be syndicated in contact third-party sites proving RSS . In advance of, automobile ancient girl use uggs bailey tab " booties " that doesn't integrate her grow old, nearly everybody all-around will laught on the woman . These days when the business world capitalizes on messages of fashion, UGG Australia carries a different appeal as it sells only basic comfort.[/p][p]If the leg short should avoid putting on the too tight-fitting trousers, because the next to the skin trousers too obviously will [url=http://www.cheapuggsbootsukonline.co.uk]ugg boots uk[/url] not provide clothing do not put on the boots to cause the thigh will appear extremely plentiful . If you can reach at Nordstrom near you then I will prefer you to purchase over there as you can check it before you buy kids uggs sale clearance Women Scalloped Moc . Later, the nickname for people Ugg Australia is also a pioneer [url=http://www.kiduggboot.co.uk]kids ugg boots[/url] boots . i needed services 隆庐s how roughly a bra type . Some far more colorful shades this year [url=http://www.uggssbootscanada.com]ugg canada[/url] consist of Navy, Baked Clay and Sunflower . org right right now . It is a refreshing change from the mega-online retailers . cheap ugg bailey button Roxy Short available for sale on the web [url=http://www.kiduggboot.co.uk]cheap kids ugg boots uk[/url] merchandise is heated merchandising for online world.[/p]

Anonymous said... [Reply]

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said... [Reply]

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said... [Reply]

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said... [Reply]

Hello. And Bye. Thank you very much.

Related Posts with Thumbnails