Tuesday, November 24, 2009

Kehilanganmu sekali lagi...

www.tips-fb.com

tadi petang aku gi jumpe orthodontist..actually nak postpone pakai braces to next january.. sume ni disebabkan money..i wanna bring back some money to pay my hostel fee ( USD650 ).. and i wanna eat everything i want and enjoy eating food to da fullest.hehe..n da most important thing is..i dont wanna look dat ugly with those stainless steel bracket on my teeth in front of my family,bam2 n friends,huhu,(xmampu nak pakai yg ceramic one lah)...

and ade berite sedih yang aku nak share.. wahai kad ATMku syg...aku kehilanganmu sekali lagi...wawawa.... tah napelah aku ni cuai sangat2..tahun ni je dah masuk kali kedua hilang kad ATM... actually,most of da india's ATM machine ni swap je da atm card..no need to insert card..only certain atm machine je kene insert card.. so aku dah remind diri aku xnak ulang lagi bende yg same berlaku..tapi jadi gak lagi..

nak balik hostel,aku singgah atm..nk withdraw money..baru aku perasan kad dah ilang..menggigil jap aku..sampai nak waras balik tu aku pikir2..last aku kuarkan duit tadi..insert card..and ade org jantan pas aku.. sialan..aku bukannye terus blah dari situ.. aku tunggu je dpn pintu sbb nak cari auto..kalo manusia tu jujur.. mesti dia panggil aku kan..argh..mcm2 dah dlm pale hotak aku ni.. aku terus minta stef call kan hotline nak minta batalkan kad aku..dahlah DEBIT CARD!!...sng2 je manusia tu leh swap2 duit aku.. call asma carikan account number aku.terus block card..

bile aku check balance kurang Rs1000~ sialan..manusia yg aku agak hantu tu dah amik duit aku.. org yang aku call tu cakap mmg ade 1lagi transaction afta aku withdrew money td..sume nye salah aku..aku yang cuai..aku ni mmg cuai sgt..tapi pe lah salahnye ko menjadi manusia yang jujur.. aku ade je kat luar bank tu.. and actually paling bertuah,aku kene syukur,,buatnye dia wthdraw maximum amount Rs25000...mau melopong aku..k2..aku patut halalkan ke?? ke aku doakan moge ko cirit birit 40 hari 40 malam???aku dalam dilema..


kalo lah aku ade kuase veto mampu mengesan
hantu itu...akan kuhadiahkan penumbuk hikmat ku ini..

p/s: jangan terlalu lalai dan cuai...diri sendiri yang menyesal nanti..tu baru sikit..kalo banyak pdn muke aku.. jgn terlalu gembira dapat duit sampai kad pon dilupekan..pdhal xde kad atm mane nak dapat duit kan?

16 si gojes suke membebel:

aPuN said... [Reply]

shannnnnnnnnn bertahan!

fikaryna79 said... [Reply]

ciannya intan..banyak2 sabar keh..dok negara org kena la kuatkan semangat..tp jgn jd mcm akak yg sll bangat cuai nih..lain kali berhati2 hati hati.. ( peringantan panjang tuh.. ) di jalan raya..umah ker..tmpt blaja ker..klinik ker..skang akak lak membebel..haha..intan jgn susah2 ati sgt..cuma lain kali beringat2 okeh..

p/s : sori comment mcm karangan..huhu..

fhad said... [Reply]

ni ko wat entry ni alasan semata2 kerane terlewat bayar baju ke ape? hahah.. gurau je.. careless la ko ni.. nasib paria tu amik Rs1000 kalo USD 1000 mau kenduri kawen trus paria tu.. wakaka.. pesal ko komen dekat entry aku yg lame2 eh? entry bru aku sangkut kt laut ke?

Farazila said... [Reply]

lorh....

kesiannye..
byk ker rs1000 tu..
berapa nilai dgn duit msia...


erm sy pun jenis yg cuai gak.....
tp tu r....kene selalu berhati2 je la..

eza2odette said... [Reply]

adoi..ish, mahu nangis 40hr 40mlm. jgn cuai lagi tau!

Teru teru bōzu(てるてる坊主) said... [Reply]

Kembali....selamt Rs1000 kalu semua kn teruk terpakse la ikat perut and puase sunat sampai tahun depan...tapi takpe la mungkin bukan rezeki mungkin ade yang lebih memerlukannya.....

Boneka tak sakit said... [Reply]

wahh~ kesian yer ko!
skrang atm semua debit card benci aku!! aku taknak lah!! aku pown dah 3kali ilang tapi bila check bertmabhlak duit huhuhu datin2 masuk duit on time je suka i~ auw

jgn sedih yer! u cari sorang sugar daddy kakakaka!!

bellar0ssa said... [Reply]

boneka xsakit~
aku ngt akulah juare,ko lagi hebat smpi 3kali.dah la bajet duit btmbah.tipu gile..makdatinmane plak jadi sugar mummy ko tu ha? sugar daddy aku xleh harap..nak carik lain..tapi aku setia.haha,

teru2 bozu~
selamat kembali.hehe,maximum 25k je.xlan dptnye sume.tapi syukur2.kalo x.mau nanges 40 ari 40mlm..

farazila~
hmm Rs1000=RM70...tapi still byk.. hmmm da xde rezki kan.kecuaian sndri.terimalah padahnye..

bellar0ssa said... [Reply]

to eza2odette~
kalo diye tmbah lagi 0.jadi rs10000. mau nanges 40 ari 40 mlm.huh.mintak simpang.janji2 xmo cuai da..

to fhad~
heh,ala fhad akukan duk jauh.bglah exceptional cket.huhu..nanti mak aku kompem msukkan.hehe.jgn risau ok.. btw,entri ko yg lame2 cm best.haha.. agak2 ikan jaws da mkn kot.

to wan~
thx wan..bthn sepeuh jiwa dan rage,

bellar0ssa said... [Reply]

kak ryna~
huhu,peringatan yg akan cube diingt..sshlah kak.kdg2 punyelah bjage2 pastu cuai gak..esh.. akak pon ske bebel gak ke.muahaha. xpe,karangan yg menarik.lol.

Anak Cikgu Siti said... [Reply]

oi oi oi
si pemakai braces ini terasa hodoh kejap baca entri ko.
braces comel ok! (nada marah cute)
:D

Lizz said... [Reply]

aku aritu cuain tertinggal IC mase bayar bil celcom. muahaha. ngn slmuber yer selama 1 week aku idup xder IC. hahaha.

k.i.w.i said... [Reply]

woah,dr pn nk pkai braces gk ke.ahag.
weh2,ape perlu prepare huh b4 n slps pkai braces?
apekah mcm leceh2?err,mknn n mnman ape yg dr syorkn?
slmt menjawab! =)

bellar0ssa said... [Reply]

to kiwi~
weh ahn.aku mmg xnk pakai.tapi aku nk jd dentist.gg aku de gap cket.cm xpuas hati plak.haha.. btw mmg ssh nk jage la.kne slalu gosok gg,gune interdental brush,mouthwash..n kne prepare mentally gak sbb mmg sakit kalo dentist baru actvatekn wire tu(ketatkn wire each month appointment)..n kene get ready diye nye outcome gak..kdg2 xsehebat yg ko sngke..yela sume tu kan treatment planning.. xleh la nk mkn bnde2 melekat2 keras2 sgt..hygenic kne jage.payah tu kalo kuar dating.haha...

bellar0ssa said... [Reply]

to anak cikgu siti aka hudadot2~

hahaha.baru kukenal sape gerangan.. btw aku pakai nampak hodoh kot,ko comel *saje nak amik ati*hahaha... ala nk yg ceramic tapi xmampu.mahal.hehe..

bellar0ssa said... [Reply]

to lizz~
hahaha.jadi pendtang tanpa izin.agak2 kalo polis thn cmne.. mne tau de rupe2 indon ke kan.haha.

Related Posts with Thumbnails