Tuesday, November 10, 2009

Secebis rasa~

www.tips-fb.com

slm peeps~
aku agak emo sejak semalam.nape ek? aku pon tak tau.PMS rasenye tidak..

aku peliklah,kenape kite kene berayat harapan kalo kite
xde pon perasaan kat seseorg tuh.ayat harapan tu kununnye mcm ni la.

"hi,lame xdgr cite..rindulah kat awk"
"lame xnampak syg,rindulah"
"wah cantiknye hari ini, cair i ok tgk u"

dan seumpamenye.nape ek? xboleh ke kalo ko
tolong2lah jgn sewenangnye gune word syg dan rindu dkt
sesape je sesuke hati..aku pelik...
memanglah kdg2 sebut tu xde pon maksudkan.sekadar
gurau senda semate..tapi nape nak gurau smpi mcm 2.
nk buat org itu tergelak2.suke2.gembira diusik gitu?
tahlah..nape ye? tahu x yang hati perempuan ni sgt2
halus..dan sememangnye cpt perasan.aku xtipu ni.
perempuan,pantang diri diamik berat lelaki...
dah tersuke...pntang diri dipandang2...disengih2..
dah rase org tu minat diye.pdhal tah hape org tu pk
ke ngumpat..ko xtau kan2..
bagi akulah..word yg cthnye mcm rindu,syg,darling
dan seumpamenye,hanya layak utk dikatekan
pd org yg sememangnye layak dan bukan utk gurauan semate.
bg aku...byk lagi care utk digurau senda.kalo word mcm tu
da kite canangkan dkt semua org.dah xberharge kalo
kite ckp pada org yg kite syg...yg layak..
laki suke ke kalo perempuan ni terlalu perasan dgn diye?
mmg ade lelaki kate,"aku ckp je kat diye.aku niat gurau..
xpnh aku mksudkan sebenarnye..klo perempuan
tu nk perasan ke hape.xde effect kat aku pon."wth.
betape singkatnye pikiran...jgn induce lah weh kalo xnak.
ayat flirt tu even xde maksud.tau x,kdg2 word tu buat
sebelah pihak lagi perasan???jgn mainkan perasaan org..
aku x tuju pada sesape.ini aku rase berdasarkan pengalaman
dan aku ckp secare generalnye...
tapikan sebenarnye,perempuan xjeles tau.tapi cume
unfair lah.diye xbuat tapi kamu buat gitu.
unfair juge sbb diye rase diye je yg layak kamu kate
rindu..syg...darling...
tapi kamu pula boleh kate dgn sesape saje..
bg diye pula..lain..kamu je yg layak semate.
aduhai dunia...

dan sebenarnye,aku rase lelaki pikir terlalu simple dan remeh.
xmcm perempuan..terlalu complicated...ye mmg aku akuilah.
tapi kene tahu gak.ade certain things kami amik remeh tp u guys
sgt tercabar lah..jatuh ego lah.tp bg kami.xde mende pon.
dats da things.ade bnde yg kami pndang berat gak laki pndg remeh.
yeah..so pliz same2 memahami..give n take org kate.

hurmmm...sorry aku seems emo.tapi aku sekadar
luahkan pe yg ade dlm2 hati aku ni...saje suarekan.penat dah
simpan lame2....esok mesti aku dah ok.



p/s: yes,it's hurt if u keep on wondering......

6 si gojes suke membebel:

fikaryna79 said... [Reply]

intan..nape emo ni..kalau ada yg merunsingkan..sound ajer..pastu diam..huhu..kalau org 2 x phm..abaikan jer asalkan kita dah gtau..sbb setiap ayat 2 ada tmpat dn mase nya, jgn sembarangan..kan..

k.i.w.i said... [Reply]

ok aku 1st comment.miaw miaw.heee.
nice post kali ni.more to heart feeling.
xsume laki yang dlm kategori tu.its depend dgn sape kite knl.
yg pntg,its more to complete each other.sume org ade kurang n tambah.yg mne kurang,msti partner die akn ttp kekurangan itu.

aah,aku stuju psl yg kau ckp.da xde nilai da if sume org yg kite knl kite pgl syg,darling ,etc.ketam suci!to those guy, relek2 la,xsume pmpuan milik kite.

to those girls pulak,once laki propose,jgn la sng2 nk accpet.u've ur own right.

actually dis topic so subjectives.
kn?kn?
fullstop.

bellar0ssa said... [Reply]

to kak ryna~
hmmm tah la kak.sdh btol.tapi xpelah.intan absorbent yg baik.hehe.masalah nk sound tu la leceh.kalo emo dah dua2 cmne.payah la..nanti jd len plak.kene cri mase yg sesuai dlu.agaknye laki cm2 ke ek.sbb diye tau diye bknnye betrayer pon.ek? kalo kte ty lbih2 nanti diye kate kite xtrust diye.cm2 ke.

bellar0ssa said... [Reply]

to kiwi~
sorry.ko bkn first.haha.xleh blah ngn miaw tu.ngt comel ke ko wat cm2 uh.haha.
ok aku rase mcm nk dlete entri neh.malu.aku xpnh nk emo2 post entri.duh,tp dah xtau nk cite kt mne.mne leh bendung.
hmm mcm subjektif je entri neh,da ak ckp general.tp aku rs kene btg idung aku p0n.

hurm tahla miaw,aku ke yg pikir lbh2.aku ke yg jeles xmenentu.aku ke yg slh.aku tgh pikir2.ke ak kne lbh open cket.lek je.ckp xsemesti bermaksud flirty.i shud do somewhere to someone i guessed.

shoot,ini bkn ksh aku ok.sbg cth je.phm gitu je la ek.hh0ho

k.i.w.i said... [Reply]

yela,aku anggap ni kisah mona.bkn kisah kau.(sambil ketawe tersipu-sipu)

bellar0ssa said... [Reply]

hoho.mona fendi.bgos2.bijaknye.. xyahlah nk sipu2.ngt kuceng siam ke tuh.

Related Posts with Thumbnails