Monday, January 18, 2010

Menangis dalam diam T_T

www.tips-fb.com

akhirnya aku selamat sampai ke Salem.. aku sangat emo sekarang,kalau tak ada orang nak baca aku paham.
 puas aku pikir-pikir,nak ke aku publish kat blog..tapi aku dah tak tahan lagi.. *menangis dalam diam*


3 jam setengah dalam flight, 9 jam naik kereta ambassador sampai nak kematu bon*** aku.. lepas tu,ada
 pula exam esok hari nya.. selama 7 hari berturut-turut..


nak ikutkan entah berapa gelen air mata aku tumpah nak balik kali ini.nape entah berat betul hati ni.. tak pernah aku sesedih macam ni.. malam sebelum balik aku tak lagi packing barang-barang..sampaikan flight pukul berape pon aku tak tahu.. ma tanya aku cakap malas nak tengok.. then tup-tup tengah makan, aku cakap kat ma.. aku tak nak balik dah Salem.. ma senyum je,ma kate..tak ape along..sikit lagi..bertahan ok? 3tahun setengah along leh tempuh.. ni lagi setahun setengah je lagi.. tanpa aku paksa,air mata aku terus turun dengan laju nye.aku cuba tahan.. ma tanya.. napa along, sedih nak balik ke, sebab nak exam ke..sebab rindu danial..*yang last tu memang tak leh blah betol* 


ma panggil ayah aku, "bang meh tengok along nangis..lamakan kita tak nampak along nangis..selalu dia kuat je.." huhu aku hampir tergelak dengar ma kata mcm tu..ayah pon kata " ala,anak ayah.. napa nangis ni" huhu.. aku rasa macam anak kecik je..malam tu aku tidur dengan mama..bahagianya tidur dengan mama.. aku macam tak nak dah jauh-jauh dari ma,ayah,family,bam2*menangis dalam diam*

patutnya dapat jumpe ciksu dengan ciktie..tah napa tak ada plak rezekinya..jumpa lain kali ye aunty-aunty ku..

sesampai salem,masuk-masuk bilik dengan penuh habuk, taik cicak, semut..tah mane datangnye semut pon aku tak tahu..geram aku.. penat kemas bilik, sapu, mop, bersihkan kipas siling.. bile aku nak unpack barang.. buka almari..dush!! jatuh semua baju dalam almari tu.. *terpisat-pisat aku tengok timbunan baju yang melambak depan mata* dang!! dah cmna ni.penat tak hilang lagi.lepas satu satu... penuh sangat agaknya baju-baju ni..


nasib baik ada wardrobe kain peninggalan arwah tim yang tak digunakan lagi tu, aku ngn asma mulakan operasi pasang balik walaupon tanpa instruction.bile siap...pnuh dengan baju-baju kurung.. *lega*


lepas mandi, bile duk sorang-sorang.. mulalah aku emo.. nangis.. call bam2.nangis lagi..letak phone.. nangis lagi dalam diam.. sedu-sedu tahan..aku kene tabah.nasihat hati kecil aku..


perot berkeroncong.. nasib baik ma bekalkan lauk.. panaskan lauk,masak nasi.. terus tidur.. lewat aku terjaga.. dah pukul 9 malam.. mandi-mandi solat.. cuba gagahkan diri study..kalau kat malaysia konfirm aku da lelap.. aku tewas, tertidur atas kerusi.. sedar-sedar entah pukul berape..tidur kejap, tersedar pukul 2pagi. tak larat yang amat.. sampai pukul 5 lbih pagi baru bangun.. terasa nak menangis..satu hape aku tak baca.. gagahkan diri hafal mana yang mampu... akibatnya test tadi almost hampeh.. bernasib baik soalan tak susah mana..


tengok purse.kosong.cmne ni..nasib baik ada orang nak ke town..boleh kuarkan duit kat akaun yang hampir nazak.. *sedih*


call mama,bam2...terubat rindu yang berbuku.. menangis lagi dalam diam.. 


ouh Intan TABAHKANLAH hati mu.. menempuh lagi berape tahun yang tak seberapa..


cuba dan cuba lagi..*tersenyum tawar*


tabahkan hati hamba-MU ya ALLAH...


p/s: congrats bam2..tadi bam2 call bgtau dia dah pass end posting exam for paed.

12 si gojes suke membebel:

eija ^_^ said... [Reply]

sabar laa yek :(

hidup merantau memang begini

fikaryna said... [Reply]

intan syg..x mo la mcm nih..kuatkan semangat okeh..bertahan sket masa lagi..insyaAllah org yg sabar akan dapat balasan yg baik okeh syg..

Fhad Boulala said... [Reply]

makcik nape ko xkol aku? hahah.. rilex r... ko dah nak abes da.. pasni xde da lagi.. senyum2 ok2..

Farazila said... [Reply]

erm..sy memahami anda...jgn nanges lagi yea...

dah naik kan semangat kamu dgn apa yg kamu mahukan...jgn sia2kan yea..

bellar0ssa said... [Reply]

kak eija~
hmm beginilah hidup merantau.dah dkt 4thn pon mcm ni lagi.. =D

sebelas said... [Reply]

sabar lah erk..tak lame lagi nak balik mesia tu! pas nie balik kompim dah jadi doktor..tahniah!

bellar0ssa said... [Reply]

dear kak ryna~
sedih sgt.dah la dmam ni..wah nk blik msia.huhu..hmm thx kak try bertahan selagi mampu ni..

bellar0ssa said... [Reply]

fhad~
cmne nk call..last few days tu aku tgh emo.huhu.. hmm aku senyum ni walaupon tawar dan hambar..

bellar0ssa said... [Reply]

farazila~
ehem..tgh cube ni..nk naikkan semangat kene dgr sore mak ngn bam2 hari2...

bellar0ssa said... [Reply]

sebelas~
cabaran yang terlalu mencabar..thx=D

Amanina said... [Reply]

salam kak!
india-bound student to be ni. hehehe.
best of luck!

bellar0ssa said... [Reply]

amanina~
hi dik.huhu... wah yeke? ok thx ye dik. best of luck too!!

Related Posts with Thumbnails