Monday, January 04, 2010

Kalo bangunan tak siap nanti umur pendek?

www.tips-fb.com

pernah tak tengok bangunan tak siap tapi dah digunakan sepenuhnya?
ala sure ade kat msia.
well kat india ada melambak-melambak.
tak tahulah ini kalo dekat salem tempat aku ke
seluruh india ke seluruh dunia..
aku xamik pot sangat.

mula2 aku datang punyelah pelik tengok
pehal hospital ni.. besi ceracak2 lagi kat atas tu
tapi kat bawah dah macam siap.dah guna..
lek je aku tengok.. pesakit2 pon melambak kat wad..
uih gile r...nak turun tangga pon penuh kayu kayan.paku2.
semua bangunan lah.dari kampung sampai ke bandar..
kolej aku pon.bawah leh tahan lawa..
xdelah lawa mane.tapi kire ok la..
dah buruk ditelan zaman pon.
tapi tingkat 4 macam umah terbengkalai.
tu la mule2 dtg aku ingat rumah hantu mane ni
*aku suke exaggerate ok*

dengan kedai-kedai separa siap lagi.

tapi makin lame hospital tu makin bertambah.
 kesimpulan yang aku dapat:
agaknye kalo pesakit bertambah.
leh r tambah bangunan..senang kot camtu.
agak2 student ramai leh tambah satu tingkat ag.hoho.

kedai yang dulu nye macam rumah hantu pon
dah de pintu gerbang..cantik..tapi still de part
yang xsiap...

ok aku silap..
orang kata * kwn2 india aku kata*
diorang ade kepercayaan.. 
kalo siapkan bangunan sampai siap dan cantik.
nanti umur tak panjang.
wadehel.
so selagi bagunan tak siap.
umur ko panjang jee...
berjela2..

gile2.
bayangkan tetibe bangunan runtuh hempap
pesakit2 yang tengah sakit.
memang malang la ko dol.


ni aku bg contoh je.


p/s: walaupon aku kat malaysia.aku tetap cite pasal india.aku dah rendu salem agaknye.ouh minta simpang.


8 si gojes suke membebel:

Farazila said... [Reply]

yeap....tempat jatuh lagi dikenang..hihihih

bellar0ssa said... [Reply]

hhehe.yela yang pahit tu paling manis sebenarnye ek fara.

Raihanna said... [Reply]

hehehe...
alamak intan..
ade gak ke kepercayaan ngarut cmni...
adeyh...
tu la..
aku pun pelik negara org nie..
macam kat tmpat aku lak...
bangunan cam jamban citer saw je..
scary gile..
siap de tulis "WELCOME TO HELL"
masa tu aku 1st year.. pergh. terketar2 masuk department anatomy..
hahhaha..
papepun mesia paling best kan..tol x.. isk2
intan..cepat2 r grade.. aku nak pakai braces... sob2. leh mntak tolong ko pasangkan..hihihi~

bellar0ssa said... [Reply]

ye ke rai.gile ar kalo sampai welcome to hell tu.hahaha.aku pon gerun cm2..
hmm malaysia sangat2 best lah rai..kdg2 aku pikir2.. napelah aku blajar jauh2..xbsyukur gile aku ni.
haahaha.. insap2. hmm t ak grad cpat2
pastu aku wat kan braces tik ko ek.
ok ak dah de customer dah ni.haha.

Teru teru bōzu(てるてる坊主) said... [Reply]

Boleh plak camtu yea.....pelik sungguh.....itu alasan je kot....alasan cover sebab tak cukup peruntukan nak bina...

bellar0ssa said... [Reply]

teruterubozu~
huhu..duit melambak..masuk poket sendiri je la kot..

eza2odette said... [Reply]

sampai skrang tak percaya India sgt sedeyh~huuhu

bellar0ssa said... [Reply]

sume org xkan caye selagi xsampai india..hehe.so mari melancong ke india.

Related Posts with Thumbnails