Saturday, July 03, 2010

KES kanak-kanak 4 dan 5 tahun beraksi ghairah | tayang buah dada di facebok.

www.tips-fb.com

Salam readers,


bila buka Metro Online hari ni.. agak memalukan dan menyedihkan bila kanak-kanak yang hanya berusia 4 dan 5 tahun sudah boleh beraksi ghairah sesama sendiri.. apalah nak jadi dengan manusia sekarang ni.
 

aku sedikit emo bila baca.. sebab sedih.. kecik lagi dah tahu benda bukan-bukan.. apalah perasaan si ibu kan.. yang mnegajarnya pula anak jiran berusia 8 tahun.. still belum akil baligh lagi.. aigoooo budak-budak zaman sekarang.. kalau aku time tu, power rangers ke power puff girl ke kenal lah.. takde lah pula aksi-aksi lucah ni.. adoih.. dunia-dunia.. rasa takot nak beranak pula.. takot sangat tak dapat mendidik anak dengan cara yang betull.aishhhh.


ada siap bunyi ghairah tu memang takleh blah..


tapi menurut kata PAKAR KANAK-KANAK,

“Kanak-kanak kebiasaannya tidak mempunyai keinginan seksual apatah lagi memahami perlakuan seks, sebaliknya tingkah laku mereka adalah pengulangan apa yang pernah dilihat atau pengalaman dilalui.”

budak berusia 8 tahun juga mungkin tidak dapat lagi membezakan baik dengan buruknya.. ialah belum lagi mumaiyiz kan.. besar kemungkinan ada pembabitan orang dewasa dalam hal ini yang menonton video lucah.. 
kanak-kanak berusia 8 thn ke bawah ni mempunyai perasaan ingin tahu dan mencuba yang tinggi..


sudah sememangnya, pergaulan bebas.. seks sebelum nikah dah menjadi style hidup remaja sekarang.. bukan itu sahaja.. malah pasangan yang sudah berkahwin juga banyak kali di tangkap khalwat.. sehingga ada yang sanggup terjun dari tingkap untuk lari dari pencegah maksiat.. yang akhirnya membawa kepada kematian.. kan mati katak namanya tu.. Nauzubillah.



aku baru dikejutkan dengan entri dari Beautician Girl pasal
TAYANG BUAH DADA DI FACEBOOK.

takyah carik gambar kat dalam ni.TAKDE.

blog beautician girl pon takde dah gambar ni.

ni satu hal lagi.. gila memalukan.. dahlah ada nampak muka.
aku tak tahulah sama ada kehendak gadis tu atau dia dianiaya.
tapi takkanlah sampai penuh gila gambar dia kat album facebook.. entahlah papepon kalau nak buat apa-apa fikir dulukan.. kalau iman dah takde.. sekurang-kurangnya tinggalkan sedikit perasaan malu tu dalam diri.pastu jangan pula nak salahkan orang kalau gambar tersebar sana sini.



renung-renungkanlah..kita memang dah akhir zaman kan.



p/s: Wanita perhiasan dunia. tapi lebih indah adalah wanita solehah. rasa sejuk hati baca post MANTOT si cursing malay pasal betapa indahnya perasaan dia bila dah kahwin.. tapi bukan tang TUTTTT... tapi bila salam isteri dan cium dahi isteri lepas solat jemaah... indah lagi wanita bertelekung.. sedap hati dengarkan.

17 si gojes suke membebel:

adrinaqamarina said... [Reply]

setuju dengan ayat last tu akak...ish3...takut betol...

alinac lover said... [Reply]

BUDAK2 PON ? AIYA~

Y a T C i E said... [Reply]

apa nak jadi.

sedih.

.sweet-ants. said... [Reply]

mak bapak pon jgn la tau beranak je
pantau la anak2 tu buat ape...
bab internet ni mslh jgk sbb mak bapak kebanyakannya x tau guna internet so dorg xtau ape ank2 dorg buat dgn komputer

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

ermm...hebat btl bdk2 skrg nie...
xcam kt dl2...pepn xtau...
tp seyes ar mmg mdtgkn kpelikan dgn bdk2 skrg nie..
cm xckup didikan or tlebey didikan..

Mohamad Faiz said... [Reply]

woah! budak2 pn da pndai..

Haura Malina said... [Reply]

boley jd pengaruh kakak2 or abg2
dah akhir zaman ni,
manusia makin pelik..
nauzubillah.
semoga kita sntiasa dipelihara iman yang nipis ni. amin.

nina said... [Reply]

budak2 sekarang memang cepat terpengaruh..

kat taman permainan kitaorang ni pon pepetang budak sekolah rendah dating sambil pegang tangan..giler ciskek punya bebudak.

bellar0ssa said... [Reply]

alinac lover~

hmm itulah dia alinac.sunia skrg kan.

bellar0ssa said... [Reply]

adrinaqamarina~


takot lah klo beranak nanti.kene didik anak betul2.

bellar0ssa said... [Reply]

Yatcie~

hmm yep dik.

bellar0ssa said... [Reply]

sweet-ants~

hmm internet skrg memang sangat berleluasa.macam-mcam boleh dapat dlm skelip mata je.dptlak mak ayah ni tak tahu pakai internet.. lagilah.. cc pon melambak..

bellar0ssa said... [Reply]

iidyll~

hm budak-budak ni lebih pandai dari kite.. nak kata tak ajar ada je dapat didikan dari mak ayah.. tapi pengaruh rakan sebaya tu lagi kuatkan.

bellar0ssa said... [Reply]

Mohamad faiz~

hmm lebih pandai dari orang besar ni.

bellar0ssa said... [Reply]

Haura Malina~

kesian kan budak2 kecik ni.patutnya otak masih bergeliga ni diajar mengaji.

bellar0ssa said... [Reply]

nina!~

aishhh ape lah nak jadi.skolah rendah dulu akak hingusan je..satu pon tak tahu ape.

Anonymous said... [Reply]

really appreciate YOU -- thanks a lot!

Related Posts with Thumbnails