Tuesday, July 20, 2010

Bila berborak tentang masa depan dengan mak. dah besar rupanya aku.

www.tips-fb.com

Salam readers,


bila exam semakin dekat, homesick semakin melimpah ruah.. adoihhh macam nak meletop dah ni. aigoo macam mana lah kawan-kawan aku yang lain boleh terpikir nak pi jalan-jalan lepas Final exam ni... heaven ok balik malaysia selepas separuh maut masa study week. hehe.. lagi-lagi inilah kali terakhir amik exam ( amin~) so tak yah dah nak bawa balik buku melambak2 yang berat bertan2 tu.. walaupun aku tak baca.. haha.saje nak menyedapkan hati sendiri.



adakah aku anak yang manja? asik nak balik je kerjanya? hmm mungkin.lol.


dulu aku aku asik balik, kecoh orang kampung ni... 


balik lagi ko? macam pi kl-melaka je..


ala biarlah. kecoh betol. india-malaysia macam JB-MELAKA kot.haha. 3jam setengah je.. kalau naik flight. kalau nak berenang mahu seploh hari seploh malam pon tak sampai.



ni bila aku call mak aku je, mak aku kata... orang kampung dah rindu.. tu haa kat kedai abah ( warong makan atuk aku) semua dah tanya.. bila orang india nak balik... bila masa aku tukar warganegara.ceh.


tahu pula nak rindu aku. uihh kalau aku balik. kecoh sekampung suruh aku cakap tamil.. aku boleh la nak hentam sepatah ayat.. haha.. ternganga pula tengok kefasihan dan ketamilan aku ni..



ok2 nak cite, last time bila aku borak-borak dengan mak aku kan..


sibuk dok cite pasal masa depan.hehe. dah besar dah aku rupenya. bajet muda remaja pula haiii..


mama: eh along, bila si bam2 nak masuk meminang along tu? kalau tak nanti mama hantar rombongan meminang pula kat umah bam2 eh.
(uih mak aku ni. kot iye pon.. jangan gelojoh sangat. malu i)

aku: hmm ala ma, dia kata... tunggu dia dah jadi doktor nanti baru boleh. takpelah ma.. takyah lah awal2 sangat. eh mama kata nak sambung master? bila ( tukar topik)

mama: ouh tak jadi lah, ingatkan ada intake disember ni. tapi sekali july next year plak. lama lagi. 

aku: ayah bagi ke? 

mama: ayah kau.. hmm tak de jawab tak takde jawab ye.

aku: ala takyah le maa.. gaji kan sama je kot.

mama: itula mama pikir, ika nak habis belajar may thn depan, along plak sept thn depan.. haaa cantiklah tu.. 

aku: apa yang cantiknya...

mama: semua ada kat rumah.. mama goyang kaki.haha 
( haha. aku rasa aku yang goyang kaki. sebab mak aku pantang gila kalau orang lambat buat kerja.. tau2 dia dah buat.. leceh tunggu korang buat katanya)

aku: hehe harap-harap along dapat dekat melaka je posting nanti. boleh duduk rumah. bestnye.. ika pon ada.. seronok2..
(bajet leh pilih tempat lah ni, buatnye kene hantar kat celah sabah.. ceruk sarawak.padan muka aku.. huiii minta simpang..)

mama: itulah, nanti mama sibuk2 belajar, lepas 2 thn. semua dah nak kawen. baik mama duk rumah kan.. ada along.. ika.. takyahlah kawen awal-awal long.

aku: pulaaakkkkkkkk kata nak cucu cepat ma. ( haha gatal)

mama: nanti along dapat gaji.. along bawa mama pi shopping.. time tu mama nak amik je.. along bayar.. ( amboiii mak aku. haha.. boleh2.. along time tu tengah cop duit.. cop-cop bagi mama.. hehe)

aku: hmm best juga ek. dapat gaji. along bawa mama pi shopping arr.. agak2 tak cukup duit pow mama pula.. haha. ( tak2 aku tipu.sian mak aku.hehe)

boleh along belajar masak ngn mama. sebagai persiapan nak kawen (gatal lagi.miahaha)

mama: uihhh tiap2 hari kita masak ( macam mimpi pulakkkkk.. ada yang aku dok membuta je nanti.lol)



begitulah kisahnya. kesimpulannya, bam2 tak perlulah risau2 eh. kalau awak tak masuk meminang ni, mama tak kan hantar rombongan ke rumah awak. sebab mama dah ada plan lain.. bukan mama nak wat open table depan umah.. tapi misi shopping2 lepas dapat gaji..hahaha.




adoihhhh kerinduan..


rindu nak makan sambal kerang mak aku.

rindu nak makan ikan masak merah.

ikan sweet sour..

ayam masak merah.


entah kenapa yang aku buat tak sama.


maaaa nak pinjam tangan boleh??? T_T



paling rindu ayat mak aku



kalau aku basuh baju lambat,

oiiii ni kalau laki balik rumah ni baju tak kering-kering lagi.



setiap kali mak aku pesan basuh baju. bam aku tidoooo balik.hehe. sidai agak lambat.. benda pertama mak aku buat bila balik kerja.. rasa baju kat ampaian.. dia rasa sejukkkkk je.. ayat tu la yang keluar nanti..haha.



bila aku kemas rumah sekali je sehari,

nanti lepas ko kawen, mama nak tengok rumah ko macam mana, kalau melekit sana sini.. bersepah jangan harap mama masuk... ( maakkkkk aiiiii amaran keras.hehe)



kalau suh masak kata kejap2...

hah tengoklah nanti lepas kawen, jangan kena halau dengan mak mertua sebab malas masak.. (adoihhhhh ugutan paling digeruni) hahaaa



ala ma, sumpah along tak malas bila dah kawen.. hah tak caya? tengoklah nanti.. ini superbbb punya bini tau.. superbbbb punye menantu.. hehe..


lastly,



MAMA I LOVE YOU...


kang ada orang jeles pula.



AYAH  LOVE U TOOOOO


hah kalau orang yang ni jeles lagi parah.



BAM2 LOVE U THREEEEEE..


inilah dia, kalau ramai orang sayangkan.keh2.


ok daaaa, bosan..
penat bebel.
bye

p/s: ponteng lagi clinical posting.. tadi tengah aku jawab exam pedo.. macam banyak gila nak jawab. tapi gila memulas perot.. bulu roma dah meremang semacam.. duduk takleh diam.. siot betull... aku expresss jawab ni. asal boleh jawab... then.. zupppp minta permisssion posting nak balik. terus balik.. sampai bilik pi toilet. lega..amaran keras, membuang dulu sebelum pi exam!

14 si gojes suke membebel:

fikaryna said... [Reply]

intan..kalau keje atau dah kawen..tapi masih dok ngan mak ayah mmg heaven..balik umah dah ada makanan..baju dah siap basuh, jemur..lipat..kalau ada anak..x risau org jahat jaga..hehe..

tapi kalau kita diletakkan Allah kat mana..kita mesti boleh survive..insyaAllah..

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

wooooo
lm xjejak dblog anda....
ak busy n cuti sakan...

last wik ke kdh...
dis wik blk umah plak..
rindu mak ak gak..
jgn jeles aaaa
<---ak sgt jht hr nie....:)

mak ko sm cm mak ak..
nk msk meminang fifi....giler...

sI tEDI said... [Reply]

silalah roger2 aku bila balik melaka :)

fazRul said... [Reply]

aku dah baca semua citer ko ngn bam2..seyes korg mmg shweet gler..aku suka part 1st tyme korg kuar datink..g giant..Opss..silap g mano eth..yg jatuh 2..huk2

nnt kawen jgn lupa ajk ak..teringin gak nk tgk bam2 ko 2..msti kiyut cam ko..hoho

ciK LyndaWawa igUana said... [Reply]

woooaaa..awak sudah last sem....semuge berjaye awak....=)

DreamLogic said... [Reply]

saye kalo blja kt india pon, mesti kerap jgk balek ni.. haha

tmbg murah giler banding dr jordan ni. berkali² gnda murah. dengki i tgk hrge tiket flight >.<

alinac lover said... [Reply]

huaaaaaaaaaaa~ besh plk borak pasal kawen~

bellar0ssa said... [Reply]

@fikaryna

hmm huhu kak ryna. still nak duk dgn mak ayah lepas kawen leh x...

bellar0ssa said... [Reply]

@iidyll~

hehe, macam tu ok la.ko masuk minang fifi. aku masuk minang bam2. hahaha.. gatal gile kan..

bellar0ssa said... [Reply]

si tedi~


woiiii ted mesti2..hehe

bellar0ssa said... [Reply]

faZrul~


hhehe.... boleh2. nanti aku kawen aku jempot.ko dtg ok!!!. hehe. tapi yela. lameeeee lagi wehh.

bellar0ssa said... [Reply]

cik lyndawawa iguana~


heeee tq dear. amin~

bellar0ssa said... [Reply]

Dream Logic~

hehe, janganlah jeles. india tak best pon macam jordan. tu yg asik nak balik je kerjanya.haha

bellar0ssa said... [Reply]

@alinac lover~


bila lagi pula kamu nak kawen.hehe

Related Posts with Thumbnails