Saturday, July 31, 2010

Bila lelaki kena tunggu si awek di luar toilet.

www.tips-fb.com


Salam readers,


sekarang hidup aku horrible. miserable.terrible.. hah ape lagi ek.


jenuh aku nak habiskan kuota kes yang melambak. kelas teori yang tak sudah2.. lecturers yang asik nak torture jiwa dan raga... sengsara beb jadi final year... masa third year heaven gila hidup.. adoih.. susah rupanya nak jadi dentist!!!! eleh. dah tahu lagi mahu tanyakan.. 


ouh yeah.


cut the crap,



well layankan gambar ni ek.





haha, bukti-bukti bam2 selalu tunggu aku depan toilet.. hmm bila aku keluar je mesti dia dengan muka bosan muncung seploh kilometer panjangnye... yola  terpaksa tunggu dengan lamanya sambil memegang handbag kiut kepunyaanku.


KENAPA ek?


1) pompuan nak touch up muka lah.. dah peluh-peluh tu kan.. takpon lepas solat. nak touch up balik pe yang patut..haha.betulkan tudung...elok2... kasi cun.. yela, dalam surau cermin kecik sangat.. kena tunggu turn.. ramai orang lagi...


2) kalau kena time pompuan heavy flow.. hmm paham-paham je lah.. nak kena tukar sebelum tembus!!! haha.. aku lah tu.. muahahaha.. sian doh bam2 selalu kena tunggu aku depan toilet berejam... erkk tak le sampai berejam kan bam2.


3) pompuan tak macam lelaki kot. kena tunggu turn masuk toilet.. kalau lah lama orang tu dalam toilet.. hmm payah.. takde pilihan lain melainkan menunggu dengan tabah..walau muka berkerut menahan......


heh laki. banyakkkk sangatttttttt mangkuk tandas menanti. tak cukup luar.. dalam pon ada.hehe.





hmm aku rasa bukan pergi tandas je pompuan ni lambat kan? bangun pagi.. nak bersiap.. shopping sumenye lambat... aku pon kurang pasti kenapa..haha.. hereditary kot.






selalu aku terpikir.. aku kalau bangun kul 7.30 pagi lah kan.. contoh.aku mana bangun lambat weh.. awal aku bangun.. tak main lah bangun lambat-lambat...haha. ok sambung.. bangun 7.30pg.. pastu bila dah siap semua.. eh dah pukul 8 lebih???? kenapaa?????? aku bertanya pada diri aku...


lama sangat ke aku bersiap??

bangun pagi
sikat rambut
ikat rambut
mandi
pilih baju
iron baju
pakai toner
krim muka
pakai bedak
lipbalm
pilih tudung
iron tudung
pakai tudung
sekali tudung tak bape nak jadi
iron sekali lagi
betul-betulkan tudung kasi kemas
sebab tudung ni dah belot tuan sendiri
(kalau pakai shawl lagi nak lilit-lilit)
pakai labcoat
sembur perfume


adoihhh kenapa lama sangat ek?

kadang-kadang aku dah bajet-bajet sempat sarapan ni. tak kena tinggal bas. last-last tak sempat pon sarapan. sedihnya. kenapa aku lembab sangat nak bersiap ni?




kalau aku tanya bam2.tak iron pon baju.. aik???
dia kata, tunggu awak kawen dengan kita.. awak tolonglah ironkan baju kita ok?
hmm memang tak yah iron baju ke? aku ingat wajibbbbullll kena iron.




hoho. adekah aku sebagai perempuan yang hidup terlalu complicated?





hehe, hakikatnya... bam2 lah selalu kena tunggu aku, aku suka gilaaaaa lambbbbaatttt ok.! tapi bila sekali dia lambat... aku terus muncung sedepa.. boleh sidaiii baju kot... gagagaga. baru SEKALI ok. diulangi SEKALI... kadang-kadang aku ni kagum GILA dengan insan bernama LELAKI esp si BAM2.. sebab sanggup menunggu diriku yang lembab macam siput...





sorry bam2.. nasib baik kita tak make up tebal macam pontianak harum sundal siang tau.. kita simple je.. awak banyangkanlah.. kalau kita pakai bedak seploh inci tebal.. mahu hari ni bangun.. esok siap.. sian awak... hehe...





kesimpulannya, jom cuba siap dalam 10 minit macam orang lelaki!!! sahut cabaran ni cepat!! haha.. mampukah? dok tahulah aku.





KALAU SHOPPING???





haha. aku cukup tak gemar kalau aku nak shopping bam2 dah buat muka bosan.. tu yang best hangout dengan GIRLFRIENDS.heaven ok...



memang lelaki macam tu kot. haha.. ala pompuan memang leceh sikit.pompuan kalau nak beli barang..dia pusing semua kedai.. masuk try.. keluar try.. try dan try sampai penat... last-last tangan kosong.. hehe.. akulah tu! aku juga..hahabam2 selalu kata, dah berkenan kenapa tak beli... aku jawab nantilah cari yang lain.. mane tau ada yang lagi lawa..sekali, balik aku dah menyesal tak beli.. dengan bam2 gak aku cakap.. menyesal tak beli. cantik.. sedihnya.. sampai mimpi2 tau kita..tulah, dah cakap suruh beli tak mau.. takpe takde rezeki.. cari yang lain nanti jawab bam2.




hoho kempunan tau. tapi padan muka kan.. tulah pompuan.. memang sukar dibaca apa yang dipikirkan. betul tak wahai sang lelaki?





pernah juga, pusing-pusing semua kedai.. habis ditawaf.. sekali tak jadi beli.. last-last kedai first gak yang dia masuk dan beli barang... soalannya, kenapa tak beli je masa dah masuk kedai first ni tadi?? buang masa je pergi semua kedai lain tu.. hoho.. jawapannya, kita kena bijak memilih.. so kena lah survey dulu. hehe





sebab utama lelaki malas ikut pompuan shopping.





bam2 pula, kalau dia dah berkenan. tak kira harga dia rembat je.. aku pula, berkira-kira mahal la.. tak berbaloilah.. last2 bam2 happy dapat pe dia nak.. aku? kempunan.




bak kata bam2.. beli satu tapi mahal..janji puas hati.. dari beli murah banyak-banyak tapi last-last kempunan dan tak puas hati..




sape untung???



Perempuan terlalu complicated atau lelaki terlalu simple???



p/s: hehe... biasalah. lelaki dan perempuan saling melengkapi.. perbezaan sifat perangai itulah nama nya asam garam betol tak?

28 si gojes suke membebel:

nina said... [Reply]

haha sis..samalah kita. saya pon selalu gak lambat smpi dak tu membebel..haha..

chenta said... [Reply]

i ikut masa..kalau kene cepat, mmg akan bersiap cpt..tp kalau tak tergesa-gesa.lmbt2 pun takpe kot..hehehe...

gambar kat toilet tu menarik perhatian!

zella y said... [Reply]

bab tudung xbrape nak jd tu mmg bengang giler...

org nak cpt jd lambat....

sabor je lah wahai kaum lelaki heheheh

-telordibasuh- said... [Reply]

hhee..wa mmg betul girl bersiap lebih kurang 1jam kot hehhe

http://telordibasuh.blogspot.com/2010/07/perbezaan-lelaki-dengan-wanita.html

k.i.w.i said... [Reply]

ahahha.this entry remind me with my "senior" when i was diploma.*ahaha.ketwa lg.


we called them couple batak.sori la if ade sape sape yg berperangai mcm dia."couple batak" just for them! heee

at first when i saw them, we all sooo impressed!aha. waw , da kapel ek. yang lucunye, both were so silent bile makan.mcm kt dalam library. dat time si gf je yg makan. then bile abes mkn, si gf ni nak g sink cuci tgn bagai. yg si bf ni pun ikut la bontot si gf smpi ke sink.siap tgu sblh hulur tisu.dank~!

that is not called romantic ok.aha.
ok.fullstop. =)

nuraarin-life said... [Reply]

Semua teori yang intan kemukakan adalah bernas!!!

Nak sahut cabaran 10 minit siap, maknanya kena skip manda n make up... capai baju dan jalan.. (boleh ker)

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

hohohoho
mmg leceh tgu turn bl p public toilet..
rmi giler..lg2 ct sekolah..

ak pnh wat fifi tlelap ag sb tgu ak bsiap...cian ak tgk...
dh cb sedaya upaya cptkn,tp lmbt gak..
mmg kt nie kaum yg complicated.:P

shopping???I hate shopping!!
kuar dgn ak sng jer..korg p pilih brg,ak tgu duk dkt seat yg de..hihihi
ak akn bshopping bl ak mmerlukn brg2 tu..
if x,ak prefer tdo kat umah..
bl dtg giler ak br ak mronggeng..:P

♥♥ eija ♥♥ said... [Reply]

hehe...
memang lumrah perempuan macam tuu lah adik...
kita memang serupa tau adik...
tunang akak pun tak suka time akak shopping..
memilih sangat last2 pilihan pertama jugak diminat lepas dah sejam mencari hehe...
tapi disini laa kita boleh tgk pasangan kita tuu mcm mane??
betul tak adik? hehe

Qaseh said... [Reply]

hmm..dah namanye perempuan...nak ckp mcm mana lagi. lelaki lain la senang je...xrumit mcm perempuan.

Juz Call Me Sharz said... [Reply]

saye lak lain..sy siap cepat..yg si dia selalu sgt lambat... ade gak la tggu dlm 2jam..kdg2 cam malas nak mekap2...bile die sampai depan umah baru kite g mandi...haha...

faramira said... [Reply]

dlu sy siap cepat... skrg nie cm lmbt plak... tataw knape ... (@_@)

ken said... [Reply]

haha.. laki lebih cepat =P

nadirah_nor said... [Reply]

fine,, kita sama lahh kak
hahaha
lantaklahh
bgn pukul berapa punya awal
pegi kelass still lambat yaa amek

Un Phat Lee said... [Reply]

biasalah tu pompuan siap lambat.kang kalo lelaki yang siap lambat,disangkanya perempuan nanti.haha. XD

Nudi said... [Reply]

sama lah kita kak,dalam bab bersiap mmg super lambat lagi-lagi mandi.teheee

y@n@ M!B said... [Reply]

ai pon siap lmbt gak..waktu pg amek ms smpi sejam utk siap! huhuhu~

ada je laki yg siap lmbt..tp jarangggggggg ditemui..ngee~ =p

nabil_potter said... [Reply]

ini memang fakta..ak setuju..huhuh..pompuan masuk toilet amatlah lama..huh

WanDon said... [Reply]

ntah mcm mana terjumpa blog ni...mula2 ingat mcm blog2 yg biasa sy jmpa...tp kali ni sy explore lama sgt..mcm xcited plak nk baca celoteh saudari...sronok baca :)

fndrocka said... [Reply]

sekarang ni aku perati..lelaki dah mula nak bersiap lama2..gentel sana sini..melaram sana sini..haiyaa

IntanBerlian said... [Reply]

@nina~ hehe kebiasaan lah tu lambatkan dik

@chenta~ hehe, gambar tu lawakkan.

@zella~ btol2 rasa macam tudung tu khianat tuan sendiri.haha

@telor~ aku dah baca entri tu.hehe. aku kan pelawat setia kau.

@kiwi~ wahahaha ni memang lawak ok ahn.. takleh blah betol sampai macam tu. hmm gentleman abes ke tu namanya?

IntanBerlian said... [Reply]

@nurain-life~ huhu sanggup ke sehut cabaran tu.. wah tak mandi tu over la tu ain.


@iidyll~ best betol fifi dpt ko.haha. pompuan tak suka sopping.. jarang ada ok.


@kak eja~ betol2 intan setuju. dah sayang mestilah tunggukan.hehe


@Qaseh~ betul tu hmm lelaki ni simple je takyah iron baju bagai.. tapi takkan pempuan tak yah iron baju? kang dikate selekeh.


@Juz Called Me Sharz~ huhuhu memang la hangin kalau dia yng lambat.klo kite lambat takpe.hehe


@faramira~ masa hingusan dulu tak make up kot.hahaha

@ken~ hm takleh nak deny la.hehe


@nadira nor~ huhu entahlah memang pelik bin ajaibkan. cuba ubah tapi still sama gak.lol

IntanBerlian said... [Reply]

@Un Phat Lee~ Hheehe betol2.


@Nudi~ pompuan mandi lambat sebab banyak sangat terapi nye.haha


y@n@ M!B~ huhu... kebiasaan tu namanya~!!


@nabil_poter~ haha.. ala biasalah. pompuan kene tunggu turn lagi,.. nak cangkung lagi.laki tak yah kot.


@fndrocka~ hahaha.. lelaki metrosexual.

IntanBerlian said... [Reply]

@Wan Don~

terima kasih tau singgah..heee. aku hargai sangat2 ni.. terharu.sob2.hehe

Ct SoLeHa said... [Reply]

sama la story kite..siap awal mane pun lmbt gak..hehe..tp sol sempat je sarapan..sbb sarapan paling penting..nak bersiap suma 2 hal ke2..hehe

iEra said... [Reply]

siap dlm 10 mnt??

aku boleh....! haha... tapi pasti serabai gler... otw g kls pon betul2kan lgi...tp slalunye aku x peduli pon... hehe~

De Mois said... [Reply]

Memang dah takdir hidup perempuan macam 2..hehe

Salam perkenalan..terjah blog SS kalau senang


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

"Arjunakirana" said... [Reply]

Alhamdulillah mengaku pun.. tp aku suka, tapi kena tegur gak klu ada isteri yg mcm nie.. jgn membazir masa sbb bazir masa itu amalan syaitan.. hehehe :D

Miss Hamilicious said... [Reply]

haha ! betul ke?!!

Related Posts with Thumbnails