Monday, July 05, 2010

Bila Facebook kantoikan kecurangan sang kekasih

www.tips-fb.com

Salam readers,


aku nak kisahkan, bagaimana kecurangan boleh kantoiiii dengan busuknya di facebook.. ini kisah benar ok..




" eh bella, siapa perempuan yang kat facebook kau tu eh.. dan siapa pula si lelaki yang sebelah dia tu (dalam gambar)? " kata kawan si bella, si bulat


" ouh yang perempuan tu JENAB (bukan nama sebenar) makcik aku, dan yang lelaki tu JONGOS ( boleh dikatakan nama sebenar sebab sebijik jongos ke jongang ke apa-apa lah) boyfriend dia... "


" eh bella, aku kenal lah si JONGOS tu... mamat tu femes doh kat kolej aku" kata bulat




" yeah? kenapa dengan si JONGOS tu? Femes? "


" weh serious itu boyfriend JENAB? "

" laahhhh iyelah  bulat oiiii "


bulat balas balik , " bella JONGOS tu kaki perempuan weh.. dia ada ramai girlfriend.. satu lagi yang tak best.. dia asik tukar-tukar perempuan je.. JONGOS ni memang jongos.. dia suka kikis duit perempuan.."


" gila sentap! betul kah? patutlah si JENAB tu aku tengok asik dikikis je..memang dasar jongos betul. weh kalau betul kau kata ni.. bagi aku gambar sikit.. sebagai bukti.. boleh aku tunjuk kat JENAB.. lama dah dia kawan.. sian pula..JENAB kena tahu ni.dia makcik aku.."


" ok2. no probs beb"


and then,



selepas beberapa hari..


dialog kat atas tu,

be careful with it, it's fragile (girl)
si lelaki buang hati tu sampai patah
eh it was worthless anyways.

-----------------

dapat emel dari si BULAT.

gambar JONGOS dengan perempuan lain dok berkepit atas motor.. baik punya kepit.. hangin nak lalu pon takde ruang.. entah-entah takde lah pecut pon.. kereta lembu lagi laju.. tapi kepit makkk aiii.


forward gambar kat JENAB.


kantoiii busuk2..


perang dunia ke seploh berlaku dengan hebat.


untuk kebaikkan,


berpisah. buat apa simpan si JONGOS.


Alhamdulillah.. Allah maha adil.. kecurangan terbukti.

jangan terlalu sedih,
fikirkan yang positif
walaupon pahit. tapi terima sebab itu yang terbaik.



Allah kata NANTI sebab dia lebih tahu apa yang kita perlukan



dan Allah kata TIDAK sebab dia mahu yang terbaik buat kita.



redha dan pasrah dengan takdir..


jadikan pengajaran dan sempada supaya ia tak berulang sekali lagi.. pengalaman mengajar kita dari mengulangi kesilapan lalu bukan sekadar perhiasan semata.


jangan disebabkan CINTA kita buta nak menilai baik dan jujur nya seseorang. sebab itu CINTA pada Allah patut didahulukan sebab ia lebih hakiki...


tapi ingatlah, nak berbuat jahat ni ada balasannya.

orang kata karma,

tapi aku kata CASH
sebab sekarang Allah bayar CASH!


ingat tu.

sekian,


p/s: adoihhhh janganlah menyiksa jiwa orang yang tak bersalah semata-mata kepuasan sendiri.

26 si gojes suke membebel:

Haura Malina said... [Reply]

bellar0ssa dah gne layout bru.
cun ! ;)
n entry ni mmg i agree 100 percent.
great entry nwy ^_^

adrinaqamarina said... [Reply]

wah3...rina pernah jumpe cam ne...kawan sendiri jugak...patot la tak add si gf kat fb...huhu

bellar0ssa said... [Reply]

Haura Malina~

tq dear. huhu bro nescafe ais yang baik hati tlg tlg editkan.

bellar0ssa said... [Reply]

adrinaqamarina~

laki macam ni takyahlah simpan2.. memang takkan berguna punya.

bellar0ssa said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
zella y said... [Reply]

kalau bf ade fb,minta password nya,senang nak pantau hehehhe...

ala..lelaki mcm ni,camner pantau pun,kalau dh gatal,gatal gak...baik tinggalkan je....

nisya said... [Reply]

nasib si jenab tu pcaye. yela.. skarang kan sesetengah orang sebab dah syg giler, lebih pcaye pada pasangan berbanding orang lain

cik helena said... [Reply]

Allah kata NANTI sebab dia lebih tahu apa yang kita perlukan



dan Allah kata TIDAK sebab dia mahu yang terbaik buat kita.

nak nangis baca nih intan :(
*teringat

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

wah2.....layout r der...
hurm...ak de jmp org cmni kat fb wei...
mmg perang hbs sckup rs...

Fiq said... [Reply]

siezly fb byk tlg org lain aka haters musnahkan hubungan aku n ex dlu..hahaha

k.i.w.i said... [Reply]

Huyo layout baru. tp tu la bau busuk still ade la tan.ahaha.
waw, si jongos pun bole jadi kaki pmpuan ke?how lucky that man.LOL

tu la best kalau byk link or network ni, ade je yg kenal.so probability nk kenal sumone tu knl.kn?

:)

tan.braces aku kaler kelabu.tak jd amik biru.aha

.sweet-ants. said... [Reply]

busuk punye pakwe..
sy penah kene tau
sbb tu menci FB! uwaaaaa

.sweet-ants. said... [Reply]

huh
busuk punye jantan
dia jakun pompuan kot
argghh menci2 ko!

Anne Boleyn said... [Reply]

adeyyhh siannye dekat si JENAB. Tapi betol pon, laki tak guna betol.ANd hana setuju skang ALLAH bayar cash jek.. huhu hati2 laaa..

alinac lover said... [Reply]

jongos ek..tgh imagine cemana rupa dia..hahha

nina said... [Reply]

itulah Allah tu bayar cash je kan akak sekarang ni..isk lelaki tu memang tak patutlah..

cantik la layout baru blog ni :)

hudhud said... [Reply]

layout sama dengan i ! hehehe. anyway, lelaki macam tu not worth it pun kalau kita nak nangis sbb dia. i pun pernah kena dgn kaki kikis ni. smpi skg tk bayar duit i 300. and i dpt taw dia dh bukak restaurant sndri. biar la tu semua kuasa Allah nak bagi balasan apa kat dia. biar business dia bankrap ke best gak. hahaha.

btw milo click for u. click mine too ok? :)

FatinSyahirah said... [Reply]

wah.. aku pn penah terlalui perkara ni.. memang sakit ati. grrr

fazRul said... [Reply]

mula2..nama aku ader plak kat cni..hehe..


2lar..bila teknologi tlalu canggih maka tak hairanlah..ap2 jer boleh blaku..;)

Mr feckry said... [Reply]

bukan stakat buat couple clash, buat rumah tangga berkecap pun boleh..

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

hui...
hebat ooo...
bese ar 2 bell..
if kt x aware,cmni ar jd..

bellar0ssa said... [Reply]

zella~ hmm setuju. tinggalkan tak yah simpan lama2 kan..

nisya~ bukti dah de depan mata.. kalau tak caya memanglah bodoh namanya.


cikhel~ huhu intan pon suka ayat tu.


ahn~ hmm skrg ni tu lah aku kata Allah tu bayar cash kan.

heee aku kaler purple!!!

bellar0ssa said... [Reply]

sweet.ants~ semua pon laki tu ada.tak guna kan!!!

anne boleyn~ hmm harap2 lelaki tu nanti sedar dan terima pe dia pernah buatkan.

alinac lover~ hehe.hodoh gile kan


nina~ tq dear.huhu

fatinsyahirah~ hmmm tabah dear.

bellar0ssa said... [Reply]

hudhud~ hmmm haram makan duit orang.eshhh


fazrul~ nama kau sape? jongos kah? huhu

sonnet™ said... [Reply]

sy mangsa nye.sedeyh uh :(

lisa said... [Reply]

10493% agree...

Related Posts with Thumbnails