Saturday, April 09, 2011

Sepah menghangatkan Maharaja Lawak Minggu Kedua!

www.tips-fb.com

Salam Readers,


Semalam time call Bam2 dia tengah tengok Maharaja Lawak. wah emo2. tak puas hati tak dapat tengok! Bam2 cakap ala, esok confirm dah masuk youtube. Balik kelas secepat mungkin aku tengok dekat youtube. haha happy bila adakan. terima kasih banyak-banyaklah siapa yang upload tu.I heart You bebeh!


So here we go, pandangan aku terhadap peserta ML untuk minggu yang kedua. seperti biasa gue tetap heart you Jozan! haha tapi gue tak mo biasss ok! 


Peserta Pilihan aku,


1) SEPAH


Photobucket


Tepat sekali apa yang Bam2 cakap Sepah terbaik malam tu, aku macam denial sikit sebab nak juga Joza paling best. huhu, tapi bila dah tengok semua.. bagi aku Sepah memang terbaiklah! Gaya bersahaja, energy yang digunakan memang superb. Shuib haha, muka poyo gila.. lawak gila time cerita pasal gajah dengan ular senduk. budus. kira diorang ni memang masuk airlah. kalau episod 1 lawaknya ada tapi sedikit hambar, tapi episod 2 ni memang bersahaja dan banyak punchlinenya. memang rasa nak guling-guling gelak. Cara penyampaian dan cerita pun mantap. 

abang dah kawen? ada anak?

ada anak..

hah biar saya teka, aku suka teka..

anak lelaki anak lelaki.. betul tak?

salah!

haaa anak pompuan!

macam mana kau tahu?


haha budusss gilaaa.





2) NABIL


Photobucket


somehow aku rasa aura Nabil sebagai pelawak tu masih kuat. dan lawak Nabil masih mantap. siapa sangka boleh buat lawak bersiri. haha. terbaik betul idea.  Lawak Nabil ni agak sempoi mungkin dan jujur? haha. loghat dia kot buat makin menarik. dan sebenarnya Nabil ni kreatif.huhu.





3) JAMBU

Photobucket


huhu Jambu tetap tak menghampakan. memang lain dari yang lain alawak dia. outside the box. bak kata Mamat Khalid, dah takde dah lawak yang konvensional ni.. masuk ke satu dimensi lain. huhu. maybe Taukeh tu memang muka pon dah lawak, rasa nak guling-guling tengok si Taukeh. Gaya dia memang tak boleh blah. Muka Legend Hati Kiut. I likeeee! haha. 





4) R2

lawak R2 pun masih terbaik dari ladang, walaupun masih si Abang yang melawak, yang adik ni macam membantu je, but still great comedy.. bak kata orang saling melengkapi. tapi betul teguran Abang Mamat.. kalau boleh kene share-share lah.. biar dua-dua bagi punchline. baru lagi best rasanya. tapi bagi aku ni pun dah ok. kelakar bab lembu.. aku curik bapak lembu je, mana tahu emak dengan anak pun ikut sekali. gilaaalah! haha. tapikan opssi. ada lucah sikit part last. 






5) JOZAN


Photobucket


hee, template lawak Jozan ni dah lama, mungkin Jozan kena amik template baru yang lain dari yang lain barulah nampak kelainan.. barulah makin mantop ye Jozan. papepon siapalah boleh lawan si Johan ni kan. bab nak meniru gaya bagi dia.haha. semua pun dia boleh. Jozan ni dah ada pengikut dan peminat tersendiri. jadi janganlah hampakan mereka ye termasuk Aku weh! Jozan dah macam pakej, chemistry pun dah ada.. cuma kena lebih kreatif dan biarlah satu benda yang baru di luar jangkaan penonton kan?






6) BALAS


Photobucket


hmm, oklah takdelah lawak sangat tapi kira ok-ok gitu. lucah mesti tak nak lepas. tak bape berkenan sikit part lucah tu. errr. pe kata tak payah part lucah. lebih baik cari punchline yang lagi better, tak perlu kot trademark lucah tu. banyak lagi cara lain nak buat orang gelak.. laaaa kata pelawak. dah masuk Maharaja Lawak pun.


7) MAN


Photobucket


err Man sorry bro. episod ni sangatlah kureng bro. orang minyak? hm pening sikit nak kaitkan dengan lawak-lawak yang lain.  mungkin lebih kreatif lagi bro?


8) XN3


Photobucket


kurang lawak. teruskan usaha! susah juga ye nak jadi pelawak ni.


9) JIHAN

hmm, Jihan ni ada isinya, idea pun ok. tapi entah kenapa aku rasa tak lawak. err perempuan tak sesuai ke eh melawak macam ni?


10) ALEX


err, bolehlah layan si Alex ni kan. lawaklah juga.. 


11) AMIR




Photobucket


sebenatnya Amir ni banyak idea, tapi mngkin presentation tu takde, tu yang tak sampai lawaknya. apapun aku tengok Amir ni betterlah dari si WAI tu. yang kelakarnya, ni lah salah satu peserta yang tak bunyi loceng. haha. penat gak aku cari tempat nak gelak. last-last aku gelak bila time AC dah keluar, budus gila AC, tukang picit loceng pun tergugat sampai tak sempat picit loceng. paling lawak, si Amir baling topi dekat penonton. hah sebijik dari AC.. hoi kau ingat ni konsert Hujan ke? haha. Tapi Amir ni kene slow sikit pace laaa.. cakap slow baru orang faham.. laju sangat macam peluru sampai tak sempat bunyi loceng.. tiba-tiba dah habis? papepun Mir, I'm Sorry ! 


12) WAI




Photobucket


Why??? Sumpah tak best. sorrylah bro. kenapa aku tak jumpa langsung tempat nak gelak, ingat nak senyum kambing pun jadilah tapi takde weh. betullah kata si Idham.. kenapalah korang decide nak join venture eh wahai Kecik dan Idlan? Amir pun nampak improvement.






Keputusan terkini selepas habis MINGGU 2!


Photobucket
sumber : SINI


p/s: still need JOZAN to make something different! oh kemon JOZAN! 

5 si gojes suke membebel:

mie said... [Reply]

jauh jozan meninggalkan peserta lain..
eheheee

IntanBerlian said... [Reply]

mie~

betul2 tu la Jozan tu ramai sangat peminat. termasuk gue. hehe. tapi kenelah perbaiki persembahankan. takkan nak kecewakan peminat.

Syima Emi said... [Reply]

selain SEPAH, suka JAMBu.. muka legend tapi hati kiutttt... hahahahahahaha..

syakey said... [Reply]

jozan jozan jozan jozan


ahhha. ;D

nina suhaina said... [Reply]

bestnya..kat sini da la takda stro, line internet pon tak okeh.

Related Posts with Thumbnails