Saturday, June 19, 2010

Pendedahan esklusif: sequel kisah cintan intan dan bam2.

www.tips-fb.com

salam readers,

is not that simple =D

hehe sebenarnya aku nak post benda lain.tapi bila aku tengok komen-komen korang. aku teruskan kisah cintan aku lah eh..huhu bukannya tak nak bebel panjang-panjang beb. nanti kalau dah entri jejak lantai.. juling mata pulak baca.hehe..


ok semalam sampai kisah aku yang asik lost contact tu je kan..payah gila nak contact bam2.sampaikan aku dah almost give up.. dan memang give up pon.tumpukan sepenuhnya pada SPM...fuh ada hikmahnya rupanya.haha.


selepas SPM, balik rumah..masa tu cam dah takde harapan dengan cinta tak kesampaian aku tu.wah cinta.haha.. then aku dapat panggilan untuk interview petronas..


 malam sebelum ke interview.. BAM2 call.. wah tak tahulah nak kata hape.suka? bunga-bunga cinta? gemuruh? berdebar? gugup? semua ada..haha.. memang menggelabah gila masa tu.. unexpected. sape sangka.. yang aku ingat dah putih mata tu tiba bersinar-sinar harapan..haha..punya menggelabah sampai aku gugup..cipan betull... kantoi aku gelabah. *sampai sekarang bam2 suka ungkit tang ni..dia kata aku gugup dengar suara pujaan hati..haha.malu beb*


"INTAN, LAMA TAK DEGAR CITE? HMM TENGAH BUAT APA?"

"OUH SAYA TENGAH BELI BARANG NI..ESOK KENA GI UTP KAT PERAK TU.. ADA INTERVIEW DENGAN PETRONAS?"

" EH SORRYLAH KACAU AWAK MALAM-MALAM NI"

" EH TAKPE2" *hahaha sah2lah takpe kan.. hati tengah bunga-bunga riang*

dan perbualan bersambung selama hmm bape minit tah.yela aku tengah beli barang masa tu.. dia hang up dan sampai situ.. rupanya dia otw balik rumah.dari ktm.. aku takdelah tanya kenapa susah sangat nak contact..


then bila sampai di UTP.. aku asik tengok hp. takde plak bam2 ni msg ke call..miscall pon takde.. gilalah.. asik bagi harapan pastu senyap.. aku call lost contact lagi.. lama-lama bengang dah cuba.. aku pun give up..


tak lama lepas balik interview.. aku kena pulak pergi PLKN di Tanjung Tuan Port Dickson.. 3 bulan beb. huhu.. yang aku ingat masa tu bam2 ada msg aku.. aku pun kata aku dah kena g plkn..


rupanya bam2 kata, dia takde hp..dia ada simcard je masa asik lost contact tu.. padanlah weh.. tapi lepas tu dah boleh msg2 cam biasa.. but still ada limitnya.. aku kat kem kot.. bam2 bagi number phone rumah dia..



haha tahu apa tindakan aku? setiap malam khamis dalam pukul 9.. adalah waktu wajib aku gayut dengan bam2 kat public phone kat kem aku..hahaha.. sampai kawan-kawan semua dok kacau aku gayut dgn boyfren.padahal masa tu aku je kot syok sendiri..


aku sebenarnya takdelah patuh gila kat kem tu... orang suruh hantar hp untuk simpan..weekend je boleh amik.. aku pi sorok. hah nak tahu mana aku sorok?


dalam bekas sabun KAO ATTACK.hee.. aku kuarkan sabun serbuk, masukkan hp.then cover balik.. takpon kat dalam toilet..celah2 atas atap tu..panjat jangan tak panjat... kalau tak juga dalam uniform..letak kat ampaian.. paling drastik.. aku gali tanah.. balut plastik.. simpan dalam lubang tu..muahahahah... sume hanya keranamu wahai bam2.. lol, memang geng2 aku semua,bila ada announcement kembalikan hp.. terus lintang oukang cari tempat sorok.hehe.. nah, kalau-kalau ada pegawai ke jurulatih PLKN baca.. ni aku bagi idea mana diorang sorok hp.. tebuk-tebuk tilam ni.. dah tak main dah la..lapok!!! hahaha..


masa tu memang bam2 dah start flirt2 dengan aku.. macam-macam ayat jiwang dah kuar dari mulut dia.. huhu.. tapi aku pon tak tahulah dia suka aku ke tak.. kalau lah aku boleh baca hati orang masa tu.senang citekan..


selesai plkn.. sekali lagi aku lost contact dengan dia..


dan seperti biasa, call mengejut... dia call bagitahu dia dah dapat tawaran ke Jepun course engineering.. aku pon tumpang happy.. masa tu aku takde dapat mana-mana pon lagi.. awal juga dia gi ke Ambang Asuhan Jepun kat UM tu..( kalau tak silap le)


lepas tu kitorang memang giat betul msg,call ym..huhu

dan..

nak tahu apa lagi dugaannya?


masa tu, bam2 suruh aku log in kan frienster dia.. tolong approvekan komen lah.. malam tu aku tolonglah dia.. then.. tengah aku check-check komen lame dia.. aku baru perasan ada satu komen jiwang.. dari sorang perempuan..cantik pulak tu.. terus aku check balik ape si bam2 reply. baru aku tahu diorang ni couple...



masa tu memang aku kecewa beb.luluh hati aku.. huhu..keciwa2... aku tak pikir ape da.. just dalam pale hotak aku ni.. sejak bila? cam mane? kenapa selama ni dia flirt dengan aku? bagi aku harapan? aku pun tanpa tanya apa2.. aku terus lost contact dengan bam2.. aku call member2 aku luahkan perasaan sedih ni.. lama juga.. kalau ym pon aku invisible..


sampai satu hari tu.. aku terlupa invisible.. then bam2 tegur...

panjang berjela dia type..aku diamkan aje.. memang macam dia cakap sorang2...


permulaan ayat: "INTAN KENAPA SENYAP JE.. SUNYI AWAK BUAT SAYA MACAM NI.. RINDU KAT AWAK LAH"


masa tu berderau darah aku..nak marah pon tak tahu tang mana..


dah macam-macam dia cakap..sampailah last sekali...


" TAKPELAH KALAU INTAN DAH TAK NAK CAKAP DENGAN BAM2.. TAPI ATLEAST BAGITAHULAH APA SALAH SAYA..TAKECARE..BYE"


Sampai kesudahannya aku diamkan aje..





then entah bape hari lepas tu.. bam2 call aku lag..iaku biarkan aje.. dia msg pula.. asik tanya apa salah dia.. kesian pula aku.. aku pon reply..


"AWAK DAH ADA GF AWAK FLIRT DGN SAYA.INGAT SAYA NI APA HA?"


wah dramatik gitu,hehe....



"EH LAH.. SAYA MANA ADA GF NI INTAN...SAYA SINGLE JE NI HA.."

" TAKYAH TIPULAH..SAYA DAH TENGOK KOMEN AWAK DGN GF AWK TU..DAH ADA BUKTI PON"

"OUH.. CUBA AWAK TENGOK KOMEN TU TARIKHNYA BILA?"

ouh..aku tak check plak bila... aku diamkan je tak jawab pape...

"MEMANG SAYA ADA GF DULU.. TAPI 3 BULAN JE.. DAH TAKDE PAPE DAH PON INTAN.. TU KISAH LAMA"

" DAH TU BILA PULANYA AWAK COUPLE.. KAN KE SAYA KENAL AWAK LEBIH DAH DARI 3 BULAN..."

" MASA TU, MEMANG SAYA DAH KENAL AWAK.. THEN TAK LAMA LEPAS TU SAYA COUPLE.. TAPI BANYAK SANGAT MASALAHNYA.. "

hmmm adalah kisah yang si bam2 citekan ni.. takyahlah aku cite sini.huhu...


masa tu aku tak tahu nak kata ape..wah terang-terang beb aku tunjukkan kecemburuan aku..malu2.. kompem masa tu bam2 nak gelak terbahak2 kan..punyelah aku emo tak nak contact dia.. sebab ini..patutnya aku tanya dia dulu ke kan...

"INTAN.. AWAK TOLONGLAH DELETEKAN KOMEN2 YANG BUATKAN AWAK TAK NAK CONTACT SAYA TU YE..DELETE ACC TU PON TAKPE..."

huhu..takdelah sampai delete account kan..aku terus delete komen2 tu..haha.. punya jeles.cam batak.padahal bukannya aku couple pon dengan Bam2.. intan-intan..pe ke tembok sangat muka kau ni..adoih.dush2.

masa tu memang takde pon kata putus cakap aku suka kau ke kau suka aku ke..macam sama-sama saling paham...sendiri mahu ingatlah kan.huhu...

lama aku tak jumpa bam2 sejak lepas kem perfect score tu..

 Huhu lawak =D


bam2 minta gmbar aku.. huhu masa tu bam2 hantar surat cinta dengan gambar dia... wah klasik gitu..hahaha.. aku pon bagi balik..gambar paling cun gitu..muahaha.sampai sekarang kalau tengok nak gelak2 guling2..

bila sampai masa.. aku kena pergi matrik kat Tangkak Johor.. bam2 pon dah ke UM..

still takde kata putus dengan relation ni...

bam2 plak makin hari makin romantik.. dan dia ni.. kalau nak buat apa-apa keputusan mesti tanya aku.. sampaikan dia tanya.. dia dapat tawaran ke UIA bidang MEDIC.. dia tanya nak tukar ke tak.. huhu aku sokong je..tu yang aku suka.sebab rasa macam aku penting sangat dalam hidup dia..


kadang-kadang bagi msg jiwang time kat kelas.. memang cam jalan atas angin..haha.


tapi still tak pernah dia cakap dia sayang aku...kalau setakat dalam msg tu adalah...


satu hari aku request..


lepas dia call panjang lebar cakap.. barulah kata, I LOVE YOU...pap!! dia hang up.. mak aiii.. aku tak sempat cakap pape..punyalah laju dia cakap..punyalah laju dia hang up..haha...


then aku call balik..dia kata dia malu.. haha.. kelakarlah awak ni bam2..


mak aku macam tahu aku ada kawan dengan seseorang..

mak aku pesan.. along, kalau tak betul-betul suka.. jangan bagi harapan k..tak elok mainkan hati orang.. orang lelaki ni.. kalau dah sayang..dia sayang betul-betul..bukan main-main long..


baik ma.. hahaha.. mak aku tak tahu..muka tak tahu malu anak dia ni lah yang gatal minta number phone tahu..hehe..


dan dan selepas 10 bulan kawan barulah officially in relationship..hehe...bila plak nak tunang dan kahwin ni..hehe.


dan sampai sekarang kalau diungkit kisah ni.. mesti aku rasa muke aku merah..sebab muka tak tahu malu ni..

tapi bam2 kata..kalau bukan sebab muka tak tahu malu aku ni.. takdelah dia bertuah dapat aku.. wahhh2. kembang2 hahaha... bam2 kata, sekarang ni dia yang lebih sayangkn aku.. dia yang lebih gilakan aku..hehe.. iyeke syg?huhu...


BAM2..I HEART U..



haha..amacam panjang cecah lantai? sudi baca..keh2..

aku sudi sambung lagi kalau ada yang nak baca.hehe...


*gambar ihsan pakcik google*

p/s: bam2 sorry publish kisah kita..huhu.. hope u dont mind dear.. bam2 love u.. aku percaya pada jodoh kami.. amin~

19 si gojes suke membebel:

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

Ala2....sweetnyer korg nieh..
ak bc dr ats smpi bwh...dlm ht dok tgu nih aishhh bl lar nk couple..
dh nk last entri br ada..
wahhh drastik btl cinte ko nih intan..
boley lost contact plak..xsgka kwn ak sorg nie gatai jugak...
hahahhaahaha
to bam2...jg kwn ak nie elok2...b'usaha die nak kn kamu nie..
jgn nakal2...muahahahahaha

zunita said... [Reply]

wahahaha.aku tau tan,ko mmg jiwang, sanggup xtido msg2 ngn danial kau tu, aku igt lg kt KUTPM!wahahah!kantoi busuk tan!!xpe xpe, pape pon,aku hepi kau hepi and still romantik2 jalan atas angin ngn dia.same cm dulu.xubah sikit pon.haha.kawin jgn lupe jemput aku!:P

nina said... [Reply]

wah romantik gitu kak intan ngan bam2..zaman2 friendster ek..
p/s: kak, amek medic lab technology..

nisya said... [Reply]

bez nye.. Hehee sambung? Nak2! :)

faramira said... [Reply]

menarik2! cool gle kak intan!
terase cm nk minx no org pulak!
ekekek..
dh lame dh single nie.. huhuhu

k.i.w.i said... [Reply]

wah wah wah...*smiling

hav a good ending,tan. *smiling smiling

cinta sang ratu... said... [Reply]

sweet!xsalah kalu perempuan tunjukkan minat dulu kan...hehehe

bellar0ssa said... [Reply]

iidyll~

huhu tq dear... weh2 mane aku ada gatai ni...ceh.. haha.muuahh~

bellar0ssa said... [Reply]

nina~


haha dulu friendsterlah dik.lol romantik ke dik =P

bellar0ssa said... [Reply]

nisya~


hehe nanti sambung ok =D

bellar0ssa said... [Reply]

faramira~


haha nak jadi kool kene muke tembok ok.

bellar0ssa said... [Reply]

kiwi~


tq ahn!!..huhu

bellar0ssa said... [Reply]

cinta sang ratu~

huhu.. memang..kalau dah suka kena cuba nasib.kalau tak menyesal nnti.hehe

bellar0ssa said... [Reply]

ita~

hahaha weh.wahh mane oleh kantoikan.haha..cet2..hmm ala ta..ko dulu ni kot.aku ngn bam2 lambat lagi kot nak grad.hehe

kisah2 dulu2 memanglah.tgh hangit bercintan.keh2/

lucky man @ natrium87.. said... [Reply]

huhu..saya malu gak bila baca.. haha.. realy sweet rupa nyer.. huhu..alwayz love u..

bellar0ssa said... [Reply]

lucky man~


hehe.hey sayang,,,bluek.

Anonymous said... [Reply]

membe aku yang sorang ni memang jiwang..haha..terer la ko denn..pawa

Nurul AMni said... [Reply]

Salam, saya dari kelantan, mmg niat nak blaja india.. n nk bca p0st psal india actually.. tp terlekat kt p0st ni.. (T_T) i cried a lot of tears baca p0st k.intan dgn ur future husband... isk999 i pray u guys will be together till jannah..

Nurul AMni said... [Reply]

salam., saya dari kelantan n mmg niat nk ambik medik kt india.. nk bca p0st2 pasal india je actually,.. tp terlekat kt p0st2 pasal k.intan dgn ur future husband.. isk99 i cried a lot of tears bila bca p0st2 akak.. (T_T) smoga bhgia till jannah.. amiin.. if possible i want to know ur personal facebook account :D

Related Posts with Thumbnails