Friday, June 18, 2010

Kisah Cintan Intan dan Bam2..

www.tips-fb.com

salam readers,



hmm, post jiwang lah hari ini.bila aku kata jiwang bukan sebab aku nak berkarat-karat..haha. nak cite kisah aku dengan bam2..


macam mana aku boleh kenal bam2?


aku kenal bam2 lama..sangat lama dah.. sejak dari form 5 ( akhir tahun 2004 ).. bukan satu sekolah. aku sekolah semua perempuan.. bam2 plak semua lelaki.. sesuai tak? ngeh2


nak jadikan ceirta, kenalah pergi kem PERFECT SCORE.. dan kebetulan aku satu group dengan bam2 untuk LDK fizik.. perkh.. memang bakar darah kenal bam2 ni.. mana tak nya.. pemalas doh dalam group tu.. dah lah taiko semacam... sakit jiwa je.. masa tu. err nak tengok muka dia.. bakar darah je.. tapi aku tabah.. haha..


then nak dijadikan kisah lagi, hari last.. masa tu lunch terakhir.. kat sinki, terserempak pula dengan si bam2.. aku dah lah memang hangin je dengan dia.. dia tegur aku..

" INTAN! GUDUCK K SPM!" (plus senyuman manis gitu )

masa tu.. memang tiba-tiba hati membara terus beku sejuk je..hahaha.. aku terasa nak cair pula... opssi. itulah namanya cinta pandang pertama..lol.


masa tu terus teranglah. memang aku tak ingat pun nama bam2.. aku tahu nama dia ada izzat.. aku terus check balik list nama peserta.. jumpa dah nama penuh..


aku tak ingat apa dah masa tu.. rasa nak kenal melonjak2 beb.. perkh gatal nya aku..haha. kebetulan ada seorang kawan aku ada pula number phone salah seorang budak sekolah bam2.. aku terus minta..


aku msg si lelaki tu tanya kenal tak bam2? nak number phone dia boleh? perkh sumpah aku rasa macam tak malu gila..haha.. nak buat macam mana kan.


setelah 2-3 hari tiada balasan.. takpelah.. dah takde jodoh nak kenal... keciwa. lol.


then satu hari tu aku dapat msg.......


" AWAK SIAPA YE..? AWAK ADA MINTA NUMBER PHONE SAYA YE? NI BAM2... "

 aku reply. hati bunga-bunga dah ni..hahaha..

" OUH INTAN NI..KENAL?"

"KENAL2... SIAPALAH TAK KENAL AWAK"

ouh yeah.kalau nak tahu masa tu aku rasa perasan femes sebab sling bag kaler merah aku.muahaha. aku suka gila pakai beg sling tu.. dengan blazer hijau sekolah aku.. sampaikan nak present kat depan aku hangkut beg tu.. dan kena tegur dengan cikgu2 sebab macam ada rahsia besar dalam beg.haha

sampaikan cikgu tu panggil aku.. budak beg merah tu....lol

dan msg itu berterusan.hehe..


tapi memang banyak dugaannya..huhu.. sebab masa tu asik lost contact je.hohoho..




ok sampai sini lah dulu.. panjang lagi kisah ni..tunggu kesinambungannya...wahahaha.. takleh blah kan aku?


kalau taknak baca.tutup mata rapat2 ok?

p/s: siapa kata takleh caya love at the first sight?

25 si gojes suke membebel:

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

wah3....
cinta monyet gak lak ek korg nih...
hakhakhak...
ak tgu turn ko dl weiiii

nisya said... [Reply]

laaa

sambung ke?

Baru nak busybody bace kisah cinta nie..

:)

Hazzy Ishak said... [Reply]

aku kurang pengalaman bercinta.BAHAHA. sekarang pun masih berkawan. hopefully kekal lah

ku doakan kau bahagia disamping bam2

fikaryna said... [Reply]

intan..wajib sambung lagi..hehe..

wah, cinta pandang pertama? bagus la..kak ryna doakan korang bahagia sampai bila2..dan jodoh ini kekal sampai jinjang pelamin sampai hujung nyawa..

tau..

zella y said... [Reply]

ala....baru nak layan....
fewwwiiiittt...cinta pandang pertama tu....

nanti cerita la byk sket...

nina said... [Reply]

*sengih* rasa teruja lak nak dengar kisah selanjutnya..err leh panggil sis intan tak?

Farazila said... [Reply]

erm...semoga berpanjangan rasa kasih pada bam2 yea....

IERA HAJERAH AZMAN said... [Reply]

hweeee...sebab kecik kecik dulu malas sekolah, macam x kan ada cinta dengan manusia yang wujud di zaman sekolah :|

dr hakim said... [Reply]

hahahahaahaha
hahaha
hahaaha
hahaahahaha
hahahahahaha
hahaah
ahahahaha

aku ingat segala2nya...si cikut tersorok2 nak tpn ko.hahaahhaah
hahaah

zunita said... [Reply]

tan!!!ohhh..ni keje kau g perfect skor ehh.ces.gatal ghupenye kau ye.hahaha.patut kau carikkan aku satu tan!hihi

btw, kem salam danial.xsabar nk makan nasik minyak kau.:)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said... [Reply]

.i ingt i soang name intan
.kuikuikui~~

Fitrihadi.com said... [Reply]

wah wah wah...macam cerita novel lak.. sweet sungguh hehehe tak sabau nak tunggu endingnya..

bellar0ssa said... [Reply]

iidyll~


muahaha.ala cinta monyet tu dulu2.skrg sejati beb.haha

bellar0ssa said... [Reply]

nisya~

klo panjang2 kang orang muak plak baca.haha

bellar0ssa said... [Reply]

hazzy~

hehe, takpe kawan2 kenal hati budi.hehe..pasni lehlah official terus..hehe.jempot aku ok.

bellar0ssa said... [Reply]

kak ryna~

amin!!!!!! huhu time kasih kak.. intan pon doakan untuk akak.. cepat2 dpt baby comel tau..heee.

bellar0ssa said... [Reply]

zella~


hahaha.ha baru tahu.first love ni kot.haha

bellar0ssa said... [Reply]

nina~


malu nk cite tp xpe akan diteruskan kisah ni.hehe.

boleh2.pnggil je sis intan.weee

bellar0ssa said... [Reply]

sis farazila~

tq sis!!!huhu amin~

bellar0ssa said... [Reply]

iera hajerah~

eyp kat skolah takleh cintan2..huhu.

bellar0ssa said... [Reply]

dr.hakim~


hahahha.. ceh yeke.nape aku xpernah tahu dia tersorok2 nak call aku=P

bellar0ssa said... [Reply]

ITA~


hahaha.. ala biasalah ta.sambil menyelam sambil minum air.ala kalo carikkan ko satu..alamatnye.kempunan lah si cikun.haha..

ko xyah carik kot.petik je jari.sedozen dtg.hee.

hmm aku nak rasa nasi minyak ko dlu.haha

bellar0ssa said... [Reply]

intannurulfateha~

hehehe... name intan klo kat india sangat2 pelik.diorg takleh sebut pon.sampai jadi indan ke intern..gaga

bellar0ssa said... [Reply]

fitrihadi~

endingnya mestilah takkan habis sbb aku tak kawen2 lagi pon.hahahaha.

k.i.w.i said... [Reply]

kalau tak silap aku entry ape tah sblm2 ni kau ade mention psl student yang kt sink tu.kn?kn?aha.bam2 kau rupnye..kehkeh...

Related Posts with Thumbnails