Wednesday, June 30, 2010

Moments dengan Bam2 yang terbaik untuk diingat bila aku tengah jiwang.hoho

www.tips-fb.com

Salam Readers,


Kali ni aku nak share antara moments yang aku memang tak dapat lupakan bila dengan bam2,huhu..

1)    Aku ingat lagi, masa tu aku demam dan gastrik teruk sangat..dan masa tu memang exam week. Aku sedih sebab susah sangat nak study.. aku call mama mengadu aku demam n bla2. Tapi aku takde sikit pun bagitahu bam2.. 

Tiba-tiba petang tu..bam2 msg suruh turun bawah apartment aku kejap.. ada hal katanya.. aku pun turunlah. Rupa-rupanya bam2 datang bawa ubat..huhu masa tu punyalah terperanjat plus terharukan..huhu.. rupa-rupanya mama call bam2. Then bam2 pon hantar lah ubat..heee.. sweet tak bam2..




2)    Masa 1st birthday aku sambut dengan bam2.. aku nak keluar dating ni.. bam2 sanggup tunggu aku kat KTM batu 3..hee.. pastu tengah tunggu KTM.. bam2 hulur kad n sekotak hadiah.. aku buka masa tu juga.. bam2 bagi silver necklace.. n pendant bentuk love tu ada ukir nama INTAN IZZAT..heee. sampai sekarang aku masih pakai.. walaupun necklace silih berganti..nak buat cam mane aku ni lasak.haha.asik putus je.. kena bam2 bagi white gold baru tahan kot.. haha. Kahwin t ek bam2.lalalala..




3)    Masa di shah alam.. bam2 datang seroja.. tiba-tiba hujan lebat..aku tanya dah makan ke? Bam2 kata belum..  bam2 suka makan kueh teow goreng, then aku pun beli barang kat kedai.. terus masakkan untuk bam2.masa tu aimi pon tolong gak.huhu.. yola masa tu aku memang takde lah reti masak sangat.. haha sekali pedas nak mati.. hehe. Bam2 telan walaupon dengan muka berkerut-kerut tahan pedas..weeee.




4)    Bila mama tak bagi aku keluar sebab sorang-sorang.. sebab selalunya mesti aku pergi kl dengan kawan-kawan dan meet up bam2 kat sana.. huhu bam2 sanggup turun shah alam then sama-sama naik ktm ke kl.hee. bak kata mama, hmm dah sayang.. lautan api sangguplah nak selam..hoho




5)    Hmm,masa aku dah fly ke india.. bila aku balik malaysia.. bam2 nak jumpa aku..mama kata suh bam2 turun melaka.. then bam2 kata oklah.. dia sanggup fly kul6 pagi.. panjat tembok matrik uia..hehe.. kul8 pagi dah sampai melaka.. awal betol.. itulah first time bam2 datang rumah aku..




6)    Ada sekali tu, adik aku keluar dengan aku. ..dia kata nak beli silver ring.kononnya untuk dia. Siap aku pilihkan cantik-cantik semua.. aku tak syak pape langsung.. kebetulan minggu tu aku nak balik india.. bila pagi2 buta tu.. bam2 datang rumah pakcik aku.. bawa pegi airport.. dalam keta dia keluarkan satu kotak..suruk aku buka.. dalam tu.. ada teddy bear kecik, ada silver ring, silver bracelet and earing.huhu.. masa tu seriuslah memang aku rasa nak nangis.sebab semua tu benda yang aku suka sangat2..dan memang aku pilih sendiri sebab ingatkan adik aku punya..haha..komplot betul..







7)    Masa ni aku g makan pizza hut dengan bam2.. then bam2 kata nak pergi hantar kunci kereta kejap dkt ayah dia.. aku pun tunggu lah.. hmm then tak lama lepas tu.. bam2 datang bawa sejambak bunga ros pink (ada 3 kuntum) dan sekotak hadiah (dalamnya ada 3 biji ferrero rocher)..haha..masa tu tak tahu nak kata apa..terkedu.happy.. rasa merah muka aku.orang sekeliling dok pandang-pandang da..haha...sweet sgt bam2 ni.. dia kata sebagai hadiah aku pass exam.. weeee..

bunga ni bam2 bagi.huhu suke sangat2..

 
8)    Bila aku balik malaysia last time.. bam2 jemput aku kat klia.. then bam2 terus ikut aku dan family ke terengganu sebab nak lawat pusara arwah sahabat aku Fatimatussolihah.. huhu. Terharu sangat.aku tahu bam2 penat.tapi dia ikut juga.. then balik singgah kuantan.. bam2 ikut gi rumah opah (nenek sedara) aku..huhu.. 






9)    Pernah sekali aku balik malaysia.. bam2 tengah exam.. betul-betul lepas bam2 abis exam.. bam2 kata nak terus datang melaka dari kuantan.. masa tu bukannya bam2 tahu jalan pon.. sampai call2 ayah aku nak tanya direction..  banyak pengorbanan awak kan bam2.huhu.





10)    Hmm bam2 suka sangat nyanyi tuk aku.yang ni aku tak terkira bila saat2 tu, sebab banyak kali. Kalau aku majuk.. tiba2 bam2 call nyanyi  lagu..sejuk hati.. pastu kalau mood jiwang dia datang.. tiba2 call.angkat je terus ada orang nyanyi...huhu.. kalau dulu kat malaysia..suka bagi voicemail lagu dia nyanyi.heee.. maceh syg. I like.





11)    Last sekali ni.. bam2 kirimkan perfume DKNY be delicious.huhu..aku dah lama idamkan perfume ni..asal keluar mesti aku cakap..nanti nak beli yang ni.. bam2 cakap dia ada belikan something tuk aku.. rupa-rupanya perfume tu..huhu dah la 100ml.. aku tak tahu nak cakap cam mane.. memang ada je surprise yang dia buat.heee..







 12)    Tak dilupakan saat first date di LAKE GARDEN or TAMAN TASIK PERDANA yang memang aku takkan lupakan sampai bila2..heee... sampai nak tergolek kot.haha








huhu ni bam2 bagi masa 1st time nak fly ke India..
bam2 hantar kat KLIA.. hm bam2 kata bila tengok tedy
ni ingat dia sebab tedy ni macam dia.

perot dah lah buncit, pakai necktie, bawa bunga
memanglah sebijik bam2.haha


ni bam2 bagi masa birthday aku
aku suka bean ni sebab huggable.hehe


Huhu memang banyak sangat moments untuk dikenang..tapi cukuplah ini dulu ye..heee.


p/s: mood jiwang masa ada.haha. 

24 si gojes suke membebel:

nisya said... [Reply]

indahnya...

:)

adrinaqamarina said... [Reply]

wah3,,,cam baca kisah cinta romeo and juliet la pulak...
hehe~
:)

Hazzy Ishak said... [Reply]

semoga kekal hingga ke anak cucu lah ye

zella y said... [Reply]

huhuhu...
very romantik!!
yela...harap2 romantik sampai bila2...bkn time bcinta je erk...hehehhe

faramira said... [Reply]

kak.... kencing manis bace entri akak..
sume nyer manis2 belake..

kehkeh~~

♥♥ eija ♥♥ said... [Reply]

hehe....
semoga kekal memori ini...
nanti kawin jangan lupa jemput akak yea hehe...

alinac lover said... [Reply]

tu dia..smoga kamu gembira dgn nya..amin!

cik helena said... [Reply]

Ya Allah intan,,sweet sangat,,speechless kejap..jangan sia2kan bambam tau!

Llama tak buat blogwwalking lama cikhel kat sini baca entry lama!

entry pasal bam2 paing suke setakat nih!hehe

nina said... [Reply]

sis, cantik wallpaper lappy tu..muehehe..

romantik sungguh la bam2..tak sabar lak nak tunggu nasik minyak akak..aminnn :)

[[iidyLL_iceneSS]] said... [Reply]

xsbr2 tgu korg kwin nie...
mmg cm gula betul...
ley kne kencing mnis dh ooooo
hihihihi

Aidi-Safuan said... [Reply]

time exam kena gastrik? gler sadis. huhu...

bellar0ssa said... [Reply]

nisya~


huhu tq dear =D

bellar0ssa said... [Reply]

Adrinaqamarina~

huhu takdelah sehebat romeo n juliet dik.

bellar0ssa said... [Reply]

hazzy~


huhu tq dear.amin

bellar0ssa said... [Reply]

zella~

harap2/huhu..jangan time bercinta je sakan kan.

bellar0ssa said... [Reply]

faramira~


haha..ala akak gune gule diabtes..haha

bellar0ssa said... [Reply]

alinac lover~

huhu.amin..tq dear.harap2 nye begitulah..

bellar0ssa said... [Reply]

cikhel~

huhu.. xkan sia2kan sis.. hmm sapelah nak intan ni selain bam2.haha.. dahlah tak cantikkan.. hmm lagpon bam2 je yg dah paham sgt perangai intan ni..hee

bellar0ssa said... [Reply]

iidyll~

haha nantikan ye syg.

bellar0ssa said... [Reply]

nina~

huhu.. ok nantikan ye dik.tapi lama lagilah.hee

bellar0ssa said... [Reply]

aidi-safuan~

hah tahu takpe.. setiap kali exam aku gastrik.

bellar0ssa said... [Reply]

kak eja~

huhu mesti2 kak.hmm akak tu jgn lupa tau jemput intan.huhu

PinQib said... [Reply]

hehe.. sweet je citer ni.. napa ak x da bf g.. jeles lahh


Jum singgah belog Pink!

Cute tu hodoh!

bellar0ssa said... [Reply]

alahai pinqib huhu.. takpe2 pasni ada suami lah lagi best.heee

Related Posts with Thumbnails