Wednesday, June 09, 2010

update secara pukal | almariku berposing | sejuta penghargaan buat kau!

www.tips-fb.com

salam semua..

entri kali ni mungkin agak panjang.memandangkan aku dah lama tak update.. tengok2.. penuh kulat tak blog aku.. haha.. entri lepas aku sangat-sangat emosi.. trimas tak terhingga pada yang respons walaupon aku lambat gile nak approve.. 

memang aku rasa dunia blogging sangat indah.sebab.. aku boleh meluahkan apa sahaja yang aku rasa.. kawan-kawan bloggers walaupon hanya aku kenal kat alam maya.. sedikit sebanyak mengurangkan beban yang ada ni kan... 

aku update secara pukal.


yang pertama tama sekali.aku kongsikan kisah aku yang agak sahdis.hoho.
almari kain baju ni dipenuhi dengan baju kurung dan seumpanya dan segala jenis tudung milik aku dan rumateku.. huhu. dan di suatu hari yang indah.. masa aku dan rumate balik dari kelas.. dia dah hampir menyembah bumi.. disebabkan takde alternatif lain.. sementara tunggu almari baru.terpaksa aku biarkan dia sujud..hoho.. kawan aku kata dia tengah posing maut beb.. terpiuh pinggang.lol.


 dari belakang


dari depan


1) laptop kesayangan aku hardisk rosak. pastu masalah besarnya bila tak skru bahagian hd tu  tak boleh nak buka.. sakit jiwa beb. hantar 2 kedai.. makin teruk adalah.. sampai licin skru tu dikerjakan.. aku dah emo masa tu.hihi. sampai mama suh beli laptop baru.. pikir-pikir sayang pula kan duit.. boleh je guna lagi.. terbaik punya idea.. kirim bawa balik malaysia thru BUBU(heh junior aku.. maceh banyak2 bu ).. maceh juga pada bam2 sebab susah payah ambil kat rumah bubu dan hantarkan ke rumah pakcik aku, man em.. maceh tak terhingga ye man em.. huhu.. dan paling kuhargai.. mama lah sebab bayarkan segalanya.hehe.. terbaek lah! sayang mama..


2) laptop aku kosong.huhu.. macam laptop baru dah ni.. 320gb hd berserta window 7.. mantap beb.haha.. itulah kau intan.semua benda kau nak sumbat dulu.. buang sayang.. burn malas.. hamik ko! dah siap automatik delete.. habis semua gambar-gambar yang tak sempat back up.. termasuk kes bleaching aku.hoho. padan muka aku.


3) maaf tak terhingga pada yang sudi jengah sini.. tapi aku tak jengah page kau balik.. pasni.. insyaAllah aku jengah ok.


4) awards dan tags.. hehe... macam mana tu? aku dah tak ingat bape award tah.aku dah save baik punya kat laptop.sekali dia hilang..pufff! hehe... begitu juga tag.. harap langsai lah ya.. kesianlah kat aku ni.. sebab tak tertanggungnya aku nak chek balik kat shoutbox tu.. maapppp.... ampppunnn ibu..bapak...hehe


5) ouh yeah.. pada si TELOR.. hehe.. terima kasih seudi singgah page aku dengan rajin.. wah terharu beb aku.. hehe.. aku akan jengok kau! tunggu!!!!. dan semestinya credit buat kau!


6) page aku lembab gila....argh camne ni weh!!! berat sangat.. aku tak bagi makan pon.huhu aku suh diet dia tak nak..waaa..


7) nak tahu rumah kedua aku? LIBRARY... argh kehidupan aku sangat hectic sekarang.. entah kenapa.aku sangat panik nak exam.. tinggal beberapa hari saja lagi nak final.. aku kena buat yang terbaik final year ni. tahun besar,, exam besar.. so aku korbankan waktu tidur petang aku.. balik kelas, solat rest jap.. terus ke library.. duk 3 jam. balik sambung di bilik pula..


8) aku tengah angau di kala busy exam..hahahaha. aku nak internal dah lusa ni..adoih.


jadual yang padat sendat dan mampat gitu.


9) kuota kes tak siap lagi.. cam mane lah aku nak study..tak tenteram aku.


10) yang pasti aku nak exam dan aku nak pass with flying colours.aku nak serve and treat masyarakat malaysia.. macam kau! huhu.. doakan yang terbaik buat aku ye sayang-sayang sekalian...


11) ouh yeah.. dikesempatan ini.. aku nak ucapkan sejuta..sebillion..huh tak cukup?? berbillion2 juta rupi lah TAHNIAH buat sahabat aku.. MOHD AMIRUDDIN HUSSAIN dan pasangannya.. SELAMAT PENGANTIN BARU wahai sahabat.. maaf tak dapat hadir.. huhu.. aku nak kirim hadiah takut jatuh dalam laut india.. aku kirim kan angin boleh?


12) juga TAHNIAH buat MUNIRAH MD.SALEH dan pasangan.. SELAMAT BERTUNANG SAYANG.. kau sangat cantik.jeles.hehe.... nanti majlis jemput tau.aku sedaya upaya akan datang.huhu..moge berbahagia selalu...


aku pernah terbaca status ni di FB kawan aku.dan aku realized kebenarannya:

" semua orang takut dentist.. aku tak nak ditakuti ramai orang. yola aku kan comel dan lemahlembut.. but then kenapa aku jadi dentist"  heh of kos dah alih bahasa aku.haha.. maksud sama lah..


p/s: kalau aku tak update maknanya aku tengah tungkus lumus usaha nak jadi dentist tahu!






6 si gojes suke membebel:

faramira said... [Reply]

haaa... kuar pon tulisan...
dh brape kali kosong je..

p/s:gudluck kak!..

ps/s/: sy pon takowt dentist! haha

Hazzy Ishak said... [Reply]

aku akan terima treatment kau nanti,
aku tungguuu

bellar0ssa said... [Reply]

faramira~

huhu thx dik! hee..akak pon takot dokter gigi.

bellar0ssa said... [Reply]

hazzy ishak~

hahaha.. tunggu.time tu anak laki kau pon boleh hazzy!

k.i.w.i said... [Reply]

wakahkah.gela lawak weh gerobok kau.kire ok la tu pelan pelan sujud.aku punye lagi la.mcm nangka busuk.aha

slmt berblog kembali :)

adrinaqamarina said... [Reply]

wah,,,laptop kakak dah sihat...bagus! laptop rina pon,,,balek ne nak pegi cuci laptop...memang berdebu habis la akak...nme pon egypt...

a'a la...blog akak dah cepat loading,,,dye dah kurus!
tapi tak pe...kurus ke obes ke...rina still suke blog akak!


rina pon takut dentis jugak la kaka...hehe~ babtu gigi tak lawa sangat...hehe~

Related Posts with Thumbnails