Sunday, February 21, 2010

diskriminasi atau similariti? dan apa pula pendapat kamu tentang lembutnya lelaki dan kerasnya perempuan?

www.tips-fb.com

 

ini komen si kiwi @ ahn ( kira blogger @ kawan yang agak baik dengan aku) 
ahn kata dia macam aku minat j-pop,k-pop...
ouh yeah.jangan kata korang semua tak tahu.
inilah demam yang tengah melanda remaja sekarang.huhu.
sebut je 



SUPERJUNIOR @SUJU
 SS501
 T-MAX
 CN BLUE
 BIGBANG
 2PM
2AM
NEWS
ARASHI
WONDERGIRLS
GIRL GENERATIONS @SNSD
KARA
2NE1

dan banyak lagi.tak tersebut kot aku.
semua tu tengah popular.
heh,aku pun tak ketinggalan.
faveret aku.

NEWS! huhu

well,berbalik kisah tadi.. ahn kata dia tak boleh
nak tengok videoklip.sebab member kata
"weh gay ke kau tengok vklip lelaki"
hahhaha.aku gelakkan je.rugi lah kan tak tengok vklip.
tak tengok konsert diorang kat utube ke.

tu yang ahn bagi 2 situasi.

situasi 1
bayangkanlah kan.ada gambar perempuan.then
kawan dia kata..cun lah kau jijah dalam gambar tu..muuuahh 
miss u lots babe...lep u.

situasi 2
then kes 1 lagi plak lelaki.
weh abu, hensem lu bai..gua rindu lu beb.
mmuuuuahhhh.lep u...

hahahahahaha.rasa geli geleman pula aku dengar kalau lelaki cakap camtu.. tapi kalau perempuan kata..tak adalah pula aku rasa pelik dan ajaib atau naik meremang bulu roma aku ni.. kenapa ek? adakah sebab aku perempuan aku yang rasa geli bila lelaki cakap macam tu.atau lelaki pun macam aku...?

aku dulu sekolah semua perempuan.dari aku form 1 sampai aku form 5.. then,dah semua perempuan adalah adik angkat akak angkat..dan seangkatan dengan nya..masa tu surat melayang sana sini..ayat jiwang tak boleh blah.. bagi coklat lah..kalau ada dedication tu bagi bunga lah..dan entah hape-hape lagi..tapi tak adalah aku rasa sampai geli nak muntah darah tu..

tapi bila Bam2 kata,sekolah dia dulu semua lelaki..then,mestilah ada yang AWW sikit kan..yang aww dan jambu ni pula minat dekat lelaki-lelaki gagah dan kacak..siap bagi bunga,surat cinta dan seangkatan dengannya.. aku rasa.euww.. entah kenapa aku geli gila.aku tanya bam2 tak de rasa geli ke? hahaha.dia kata apa tak gelinye.rasa nak tanggal bulu roma ni kot.. huhuhu

ok,kenapa dan mengapa ada diskriminasi ni?

ouh yeah.aku rasa mungkin perempuan dah secara azalinya berhati jiwang,berjiwa lembut ni.. maka tak hairanlah pula kalau nak berjiwang karat tu.. lain lah pulanya kalau diorang jadi kasar tomboy ke pengkid ke.. yang kasar-kasar ni bertentangan dengan naluri seorang perempuan..maka aku rasa pelik dan geli adalah.. betul ke macam itu?

dan lelaki pula,dah azali lagi bersikap kasar,hati keras.. dan bila dia berjiwang karat sesama lelaki pula tu..rasa peliklah kan.sedangkan bila dia nak berjiwang dengan awek pun,awek kena ajar.huhu.. lelaki kan kurang sensitif..kalau lelaki mencarut.. "weh sial lu bai..lama gua tak nampak lu.. celaka lu.gua ingat lu dah dalam kubur dah" *ceh over pula aku* tak adalah aku nak pelik.dah tetiba perempuan cakap bahasa kesat,mencarut...hah itu aku rasa annoyed sikit.. sebab aku rasa tak patut perempuan cakap macam tu.betul  tak ape aku rasa? 

kalau korang pergi jalan-jalan ke shopping ke.then nampak beberapa orang perempuan..kawan-kawan.. jalan-jalan pegang tangan..peluk lengan ke..pelik tak.aku tak rasa pelik sangat lah. then bayangkanlah kalau lelaki yang buat macam itu.. pelik tak..geli nya lah hai tengok.. hmm kat india ni aku tengok,lelaki dia macam permpuan dekat malaysia..pegang-pegang tangan.peluk-peluk pinggang.. kalau duduk sebelah-sebelah..amik tangan si kawan sebelah..dok usap-usap..mula-mula aku mengata gila-gila.geli pendang.tapi dah 4 tahun kot aku kat sini.aku dah lali..geli pon tak ada dah.kalau tengah duduk.then depan ada orang laki gurau senda macam hape.aku tak heran dah..kalau tetiba yang sorang tu main letak-letak dagu dia kat bahu si kawan.lagi aku tak heran... hoho.adakah serupa apa yang aku rasa dengan korang semua?ke aku sorang yang pelik.

pernah satu ketika,ada seorang kawan lelaki aku terlepas cakap..baru je mencarut sikit kat aku.aku dah terasa hati...kecil hati betul aku dia kata aku macam tu..then bila dia tersedar dia say sorry kat aku..dia kata dia dah tebiasa borak-borak dengan lelaki cakap2 camtu..hello..aku perempuan ok.itulah aku nak kata perempuan *macam aku* sangat sensitif bila terlepas cakap benda2 carut marut ni.. tapi kalau lelaki dah ibarat cakap hi hello ape kabar..rutin.tapi tak semua ...aku tahu.. bam2 kata, lelaki kalau borak dengan perempuan lain..dengan lelaki gaya bahasa dah jadi lain.. 

aku ada cakap siot pun ada lelaki tegur aku mencarut,tengok2..

oklah,kalau nak dibincangkan takkan pernah habis.yang pasti setiap orang punyai tabiat, personaliti dan perangai yang berbeza...seperti biasa jangan di hakimi seseorang hanya kerana dia lain dari yang lain..unik bukan..tapi janganlah sampai mencemar mata dan akal fikiran aku nak pikr lebih-lebih.hehe.sapa suruh kau pikir intan!! 
p/s: apa pendapat korang pula? sama tak macam aku? atau kau aku berbeda?



14 si gojes suke membebel:

fitri oh fitri said... [Reply]

aq thu! diskriminasi laaa!~ haha




http://fitridzulkifli.blogspot.com

bellar0ssa said... [Reply]

fitri~


huhu.ok! diskriminasi~

Aus said... [Reply]

ahahahaha , aku xkisah pun .
aku pun penah buat , tapi sekadar melawak je..
hahahahak..

ala, think positif saje..
yg mane salah kita betulkan..
itu je..
hehehehehe .

wawan said... [Reply]

memang euww kalau laki pegang tangan laki..

hehehe

zella said... [Reply]

ade la skit diskriminasi....
;)

sy minat suju! =p

bellar0ssa said... [Reply]

Aus~


huhu.ok aku nak gak tahu.yelah mana lah tahu laki geli gak ke kan.. ok dats normal la tu eh between guys gak.

bellar0ssa said... [Reply]

wawan~


yep.daku pon rase mcm tu.same lah kite.hehe.

bellar0ssa said... [Reply]

zella~


huhu.diskriminasi pada tempat yang betol.betol ke x?

joegrimjow said... [Reply]

lagi bagus klu xde benda ni

bellar0ssa said... [Reply]

joegrimjow~


huhu xada ape joe? ok xada diskriminasi ek?

Aus said... [Reply]

hahahahak..
actually geli gak..
hahahahak..
kalau setakat gurau2 leh la..
hahahak..

bellar0ssa said... [Reply]

haha.tapi kalo ko tengok mamat2 kat sini.bukan gurau dah ni.dah jadik habit.. aku cube gak wat cmtu ngn kawan pompuan aku.haha.xsampai seminit.dua-dua geli semcam.lol.

k.i.w.i said... [Reply]

ngahaha.kwn baik ok bukan kwn agk baik.aku xpnh kot ketuk dahi kau.aha.joke2.

nth la,bg aku mgkin sbb xbiase kot.yang yg jd mcm ni.if dgn clse friend kdg2 buat bnde2 cmni jd mcm satu hiburan.

tp bg aku, even just private msg(pm) pn aku da rase lain mcm.asl perlu pm?waha!

still depend on individu.sape rase die straight, straight la.

tp rasenye, bole je cam if laki tu bisex or straight.

aaaa....aaaaa...sgt subjectif!
sng gela conlcusion!
aha

bellar0ssa said... [Reply]

kiwi~


hoho.aku dah type kawan baik.tapi aku delete balik.kang ko kate perasan btol minah ni.xpernah jumpe tak hape kata kawan baik.haha.ok2.to be particular.self conscious aku agak tinggi.haha.

well,ehem.. yep mybe ade gak bisex.who will kno kan.

huhu yep maybe gurauan semta.tapi yang memandang ni.. ok2.len kali jgn suke2 slh phm.dats common.

mybe aku tgk kalo laki,aku pelik..

then kalo laki tgk pompuan pon pelik buat cm2..haha.

Related Posts with Thumbnails