Sunday, February 21, 2010

Pagi ahad yang indah ke pasar ikan.

www.tips-fb.com

pagi ahad yang indah.
pergi pasar.
mencari lauk pauk nak dimasak.

 

tak adalah awal mana.
pukul 8.30 pagi gerak
cari auto man.




hmm dah sampai pasar.
punyalah ramai manusia..
sesak  betol.
yess.aku suka sebab ada sotong 
dan udang yang agak besar.

udang besar = sekilo Rs300 ( RM 25 )
 sotong besar = sekilo Rs80 ( RM 5 ) *aku main agak je rate dia ni*




hehe.terjumpa 
pula pipah dengan nina here.

ketam pun ada.tapi
aku tak layan ketam sangat.
leceh gila nak makan.
puasnya tidak.




entah ikan apa lah ni.
besar semacam.
sekor lagi tu pula ada warna-warni.
ikan todak pon ada.macam2.
seriously yang bawah tu aku tak tahulah ikan apa.
pakcik-pakcik ni.gembira betul nak bergambar.
sibuk suh aku amik gambar diorang.haha.layan je lah.




 then,lepas beli ikan, hantar kat diorang ni.
nanti diorang leh terus siang ikan2 tu.and
potong ikut kesukaan.
hmm upah murah je..kalau biasanya
ikan mata lolong tu 2 ekor bayar je 30sen.
hmm kat sini memang berbau gila lah..diorang main
campak je sampah isi perut ikan kat situ.
budak-budak kecik ni rajin lah sangatkan
kecik-kecik dah berkerja.




 pastu bergerak pula beli ayam.
ni ayam halal.
muslim yang jual..yang tergantung tu kambing.
diorang tak makan daging lembu.
tapi ada je jual kalau nak beli yang halal..

ayam mahal..
sekilo Rs110 (RM 8)
daging lembu murah gak sekilo Rs100 ( RM 7 )

budak kecik tu hebat betul.
dia yang potong ayam.
cuak gak aku tengok ngan parang tu.




then g breakfast.hehe,
heavy breakfast ni.
kenyang gila.

mushroom 65 + vege roll + stuffed paratha + vege grilled sandwich




yang ni pani puri



makan dan makan lagi.hoho.



ouh boleh buka kedai ABC.
hehe.
ade tak orang nak datang.



sales.
hahaha.
sari murah.
abislah.
mata berpinar2.




suasana india.
saravana bakeri
selalu beli roti kat sini.


bergerak balik.hehe.

p/s: tamatlah kisah pagi ahad,

6 si gojes suke membebel:

ana zara said... [Reply]

mengenali suasana kat india.. preparation.. hohoho

bellar0ssa said... [Reply]

huhu...selamat datang ke india dik.byk lagi yang pelik dan ajaib.hehe.

eza2odette said... [Reply]

agak2 kat kedai mamak kat malaysia ni ade pani puri tak?nak try la..cambest jer.heheeh

bellar0ssa said... [Reply]

huhu kene try kak eza.hmm aish susah kalo nak carik ni kak.tapi kalo ade kene try.huhu.. sedap2.. tu baru skit.ade byk lagi yg best..hehe.

k.i.w.i said... [Reply]

hahaha.nk ABC kasih sayang satu!

bellar0ssa said... [Reply]

haha.ceh.ko nak ABC kasih sayang ek.cmne aku nk letak kasih sayang kat sini ni ahn.lol

Related Posts with Thumbnails