Tuesday, February 23, 2010

Kenangan bersama kau TIM masih segar..izinkan aku mengungkitnya kembali..aku rindu kau Fatimatussolihah,ye hari ini 23 FEB...

www.tips-fb.com

23 FEBUARI 2010
23 FEBRUARI 1987

 
 kau dan aku

ada apa dengan 23 feb itu? sebenarnya 23 feb ni adalah hari ulangtahun kelahiran arwah sahabat baik aku FATIMATUSSOLIHAH (TIM).. pejam celik pejam celik dah 4 bulan lebih tim tinggalkan kami.. insiden tu masih segar dalam ingatan aku.mana mungkin aku lupa.mana mugkin aku terlepas ingatan.sedangkan aku yang menemani arwah dari salem ke bangalore dan ke kargo MAS...masih segar.dan selamanya segar..apatah lagi kenangan yang terbina sejak bertemu tim di kutpm shah alam..dan sampai ke india.. sumpah..aku sayang tim.. dia salah seorang sahabat aku yang sangat unik.. tim tak payah study pulun-pulun macam aku.tim study sikit je.dah kira baik dah markah dia.. 


 kau tetap segar tim dalam ingatan aku.
bukan aku sahaja.
malah ramai orang sayang...

ingat lagi tak pasal arwah sahabat yang aku pernah cerita dekat blog aku ni..aku banyak sebut pasal dia..di sini.. dan sini.. dan juga ini... tak perlulah aku ulang yang sama..

masih ingat berita ini dulu? dan ini ? dan sini.....

sepanjang aku kenal tim di shah alam.. tim happy go lucky.nak nampak tim sedih macam kau tunggu kucing tumbuh tanduk.aku tak pernah nampak..yang aku tahu dia gelak bagai nak rak hampir setiap hari.. kenangan tengok movie setiap kali habis kelas.sampaikan pakai baju kurung masuk panggung.sampaikan ponteng kelas.sampai kan tumpang kereta aaron takpon raja sebab susah nak g sunway pyramid.huhu... aku gembira ada kenangan-kenangan tu tim..

keceriaan itu yang aku rindu.
ko selalu cerita itu ini dengan aku kan..perangai gila-gila kau tu sampai aku tak tahu nak respons apa..huhu.ko tak pernah kering idea kan? aku paling suka bila kau mula melakar-lakar dengan pensil ke.pen ke.. atau water colour.kau kreatif.aku suka.huhu... smpaikan hari tu aku kemas-kemas rumah kau tim.aku amik satu polisterin yang tim dah kaler-kaler..aku tmpal elok2..letak dekat wall meja study aku..huhu...


 
nah nampak tak,
ni tim punye board pink.
aku cilok tim
aku suke..
dan bawah itu gambar kau 
tersemadi indah.


masa kat india..lepas tim pindah rumah sewa..seingat aku..kau lah tempat aku pergi kalau aku tensen study,,kau layan je akukan tim..huhu... argh makin aku kenang makin aku sedih..tapi akan aku semat dalam-dalam hati ni...ruang untuk kau tim sikit pun tak pernah hilang..kau aku letak tempat paling istimewa dalam hati aku.. ces. napa aku nangis ni tim.napa ni..aku kan dah get over sedih ni..bencinya.!!


love u sayang..

mungkin sebab aku tak boleh lupa keakraban kita masa kat india ni..suka duka aku dan kau masa kat posting.. kalau batch kita kena marah dengan lecturer kau selalu stood up untuk kitorang semua.huhu..tu yang aku kagum,ko bukan kisah pe diorang nak kata..janji kau cakap benda yang betul..

tim,sempena birthday kau esok.. tadi petang kami semua dah kumpul ramai-ramai dekat blilik aku.. aku cuba terbaik untuk handle bacaan yassin tadi khas untuk kau tim..kami hadiahkan untuk kau..kami nak kau tenang dan aman di sana..suatu hari nanti kami semua akan menyusul ke sana.. kami sayang kau tim..aku lagiiii sayang kau tim.. 

nanti bila-bila aku senang,aku pergi lawat pusara kau lagi ye tim...


masa aku gi terengganu ni...

umi kau, abah kau,adik kau si tenten, ciksu,ciktie..dah aku anggap macam keluarga aku sendiri..aku selalu bergurau senda kat fb dengan mereka..itu je cara yang aku rasa aku sangat dekat dengan kau.. aku sayangkan mereka semua macam aku sayang keluarga aku...

akhir sekali..moga Arwah Fatimahtussolihah dicucuri rahmat dan tergolong dalam hamba-Nya yang solehah.. amin~

p/s: kalau boleh diputar..aku mahu waktuku bersama kau diulang kembali,agar aku dapat tatap kau..hiburkan kau sedaya mungkin.. tapi itu hanya lah KALAU semata..

13 si gojes suke membebel:

-u-n-s-p-0-k-e-n- said... [Reply]

OKEYH!!!!
gmbr i sgt buruk di situ!!!!
=_='
tenten pon lagiiii la rindu kt kakak
sbb dari mule kenal dunia smpai da besar pnjg, slim, kiut n comel mcm ni kje mrengek kt die
skrg da kn independent, x leh da nk ngade2 kt die.. huhu
owg pn nk wat knduri tahlil kcik2 kt cni sok.... hdiah utk dia =)
al-fatihah

bellar0ssa said... [Reply]

tenten~


huhu..hmm kita sama-sama hadiahkan tim banyak22 bacaan yassin k.. moga dia tenang dan aman je kat sana.tak aci la ten ko je mimpi tim..=(

P/S: ehem.dah slim kiut dan comel? ragu2 cket,lol.

nak jumpe ten lagi.hmm tapi xblik plak msia raya ni..

gambar tu agak buruk.nampak belkang je.haha.

-u-n-s-p-0-k-e-n- said... [Reply]

nk wat cmne.. she misses me a lot... i know she loves me too... ahaks!

jgn ragu2.. fakta tu i slim, kiut, comel! =)

gmbr tu bukn agk buruk. MEMANG BURUK OK!!! cisss...

dtg la uk, bole kt jmp.. ahaha

zella said... [Reply]

al-fatihah...

F I T said... [Reply]

owh salam takziah..tak sangka awak kawan dia.. bykkan bersabar k :)

fikaryna said... [Reply]

intan..sedih akak baca cite nih..kuatkan semangat okeh..jgn lupa sll sedekahkan alfatihah dan doa banyak2 spy arwah ditempatkan bersama orang2 yg beriman..Amin..

helena's said... [Reply]

ya Allah...sedihnye bace..

Alfatihah untuk arwah kawan kamu..

bellar0ssa said... [Reply]

tenten~


huhu.bilalah tim nak rindu daku plak ni..

ehem,fakta tu sesuai untuk i je ok..

gambar kalo buruk cmne.tapi kalo orang nye comel,tetap cun tau.haha.bukan ckp kat kau ten.

nak pi uk.duit tgh xcukop woo.

bellar0ssa said... [Reply]

zella~


thx dear~

bellar0ssa said... [Reply]

FIT~


thx alot =D

bellar0ssa said... [Reply]

kak ryna~



thx alot kak.. hmm intan sentiasa cuba jadi tabah..tapi itulah kadang2 mesti ada sedihnya.insyaAllah kak.thx byk2 k..muuah.

bellar0ssa said... [Reply]

helena's~


thx sis..=D

retro lover said... [Reply]

salamm..
alfatihah buat arwah..kepada family,rakan2 yg rapat ngn arwah bykkan bersabar dan selalu doakan beliau k..

x-gwarian@skobarian

Related Posts with Thumbnails