Sunday, February 14, 2010

Si dara versus Sang Teruna!

www.tips-fb.com

last time aku ada post status ini di facebook.




SI DARA:

"Whatever u give a woman, she will make it greater. 
Give her sperm, she will give u a baby.
Give her a house, she will give u a home.
Give her groceries, she will give u a meal. 
Give her a smile n she will give u her heart.
She multiplies and enlarges what she is given. 
So if u give her crap, 
be ready to receive a ton of shit..."



huhu. then aku dapat respon dari seorang
kawan laki aku..


SANG TERUNA:

"Whatever a woman takes from a man, 

she will make it more complicated. 

Give her sperm, she will produce u a baby's load. 

Buy her a house, she will spend most of ur income 

to home's decoration competing her friends .

Give her groceries, she will keep them in 

the fridge and ring for fastfood. 

Give her a smile n she will give u 

her bad interpretation ... 

thinking of the second housewife. 

She multiplies and enlarges 

everything to burdens.

So if u give her crap, she reserves to take it, 

telling her that you're tired of working and 

you need a peaceful and calm moment,

and stop shrieking with the high pitch note !!! 

She's the present woman!"


 
amacam TERBAIK tak?! ehem,aku tak puas hati bila baca balik mende ni. tapi kalau dipikirkan 10 kali.. ada logik nya lah.. yess present woman.. bak kata BAm2 nak cari perempuan pandai masak.hell no.susah. oii aku pandai masak ok. bagi aku..bila masuk bab memasak ni, itu adalah satu kepandaian semulajadi seorang perempuan. bila dia dah kahwin nanti. secara automatik dia boleh tahu nak belajar masak.sama ada tengok atau tanya orang.. tapi honestly.memang ada je perempuan yang hanya nak makan kedai, masak tak nak.. yelah,mungkin si isteri penat bekerja. tapi bagi aku..bila dah kahwin, bab bab memasak,menjaga dan mendidik anak-anak, menguruskan baju suami.. itulah adalah tanggungjawab sang isteri. even sibuk macam mana pun.kena ada masa untuk semua itu.takkan lah maid nak masakkan. jaga anak etc etc.


then jangan salahkan sang suami sekiranya suami dan anak-anak beralih arah pada maid.yelah dah hari-hari makan minum air tangan si maid.... ehem..bab shopping..aku rasa memang tak dapat dinafikanlah. dah nature perempuan juga pandai bab-bab bershopping..hehe.. tapi kenalah pandai membezakan keperluan dan kehendak.. bila masa yang patut dihabiskan duitnya..macam mak aku..mak aku selalu kata, bila anak-anak semakin membesar.. banyak perlukan duit..  jadi utamakan anak-anak dari diri sendiri. aku sangat kagum dengan mak aku. sampai aku rasa aku  nak jadi mcm tu nanti..  ada sekali tu, mak aku pilih-pilih jam tangan..
dia dah lama tak ada jam tangan.. tapi bila aku tanya  kenapa tak beli ma..mak aku kata takpe lah..lain kali.. 
aku tahu kenapa..sebab bila aku balik...mesti banyak sangat nak guna duit.. kalau aku beli barang-barang nak 
bawa balik India. sikit mak aku tak bagi keluar duit.. smpailah nak post barang pon mak aku bayarkan.. mak aku selalu kata... tak apa along tanggungjawab ma dan ayah.. sejak along kat india ma ngn ayah tak ada pun keluar duit.. yess sebab SUGAR DADDY aku dah belanja aku kan.. 



tapi aku sedih bila mak aku nak beli jam tangan pun kena pikir-pikr dulu..then satu hari tu.. aku keluar dengan BAM2...aku tercari-cari jam yang mak aku nak tu..tak ada dah..da ade orang beli kot. then cari jam yang ada iras-iras jam itu..yesss aku jumpa.. walaupun harga nye sedikit mahal.. tapi aku nekad je nak belikan.. balik-balik rumah.. aku bagi kat mak aku.. bila mak aku buka je. tersenyum gembira mak aku. aku pon sama happy...huhu...


ok aku dah jauh emo.hehe..


hmmm well, bagi aku tak semua perempuan sama. begitu juga lelaki.. jadi jangan kite hukum laki dan perempuan itu sama dan teruk bagai hanya kerana segelintir yang buat taik. kerana yang madu itu masih banyak... yang pasti perempuan dan lelaki itu ALLAH telah jadikan mereka saling memerlukan dan saling melengkapi.


boleh nampak tak apekah ini?
ouh yess.tanpa wanita lelaki menjadi lemah.
kerana wanita jugalah lelaki menjadi kalah.

pernah dengar tak?
wanita paling ramai dalam syurga.
dan paling ramai juga dalam neraka?



p/s: perempuan itu  sesuci kain putih.sang suami perlu mencorakkannya..sama ada nak ia terbelah sana sini dan berwarna-warni lalu sakit mata memandang atau warna yang tenang bila dipandang.. tepuk dada tanya iman..

10 si gojes suke membebel:

Wanita Itu said... [Reply]

Setuju!!!!! :p

Sendra said... [Reply]

lelaki perempuan dua2 need each other..tak disangkalkan langsung pun perkara tu..alaa,jangan lah jadi tipikal sangat perkara atas tu..tapi best juga tgok,si dara keluar statement dah mantap,si teruna tu bijak pulak membidas..hahahha...nice entry ni..org semua cakap pasal no panties hari ni,yang ni je rasa entry yang steady je..haha

bellar0ssa said... [Reply]

wanita itu~


heh.second that!

bellar0ssa said... [Reply]

Sendra~


huhu.bosan dah dgr kisah no panties ni.xrealistik langsung dan xmasuk akal.mcm gila sapa yang ikut apetah lagi yang buatnya..

second that.laki dan pompuan saling memerluakannya.

Aus said... [Reply]

lol , kisah laki dan perempuan kalau bahas sampai mati pun takkan habis .

sebab , dua tidak cukup sempurna . masing memrlukan each other .

ahahaha . ok ! hehe .

FaTiN said... [Reply]

yup betul jgn sebab nila setitik habis rosak susu sebelanga! yeahh

*salam kenal buat kamu jugak!

zella said... [Reply]

lelaki dan perempuan sama2 tak sempurna so bila dh jd husband n wife, pandai2 la complete each other...

tp klu still xsempurna pn xpe..lumrah hidup kan...

bellar0ssa said... [Reply]

Aus~


huhu.yep stuju lah tu aus. we really need each other to complete our life.

bellar0ssa said... [Reply]

Fatin~


itulah persepsi orang sekarang.

bellar0ssa said... [Reply]

zella~


lumrah manusia.laki dan perempuan itu memerlukan satu sama lain.yang mane kurg sempurna juga lumrah.nobody's perfect.=D

Related Posts with Thumbnails