Monday, March 08, 2010

Bela anak online,anak kandung mati.it's unbelievable !

www.tips-fb.com

salam bloggers,

Semalam aku baca berita di harian Metro.aku rasa macam terkedu sekejap.terkejut dan terkelu lidah aku ni.. nak percaya pun sukar.. kenapa sekarang leh terjadi macam ni..

kalau dulu au biasa dengarlah..Pelajar gagal SPM ke PMR kerana game online atau pun kerana pengaruh facebook yang semakin menular remaja sekarang..

tapi ini? diluar jangkaan aku..inikah revolusi zaman IT yang orang kata semakin canggih tapi semakin memakan diri?



sepasang suami isteri yang ketagih main permainan online dan sibuk membesarkan anak maya tapi anak di rumah berusia 3 bulan mati kebuluran? wtfish?



game PRIUS,siap ada nama anak lagi.. anak bernama ANIMA itu boleh gantikan anak kau kah? walaupun bukan berlaku di Malaysia tapi sekurang-kurangnya sepatutnya dijadikan iktibar..

selepas bermain 12 jam, difahamkan.mereka ni pulang ke rumah dan melihat anak sebenar mereka mati, mereka report polis..dan bila lepas sahaja bedah siasat didapati anak tu mati sebab kekurangan zat dan nutrisi.. aduhai mak ayah sekarang ni..kalau tak nak anak jangan buat anak.boleh?

umur pun dah meningkat..si suami 41, isteri 28, dah matang pun.. boleh kau buat macam tu.dah lah mengaku bagi anak susu expired..pukul-pukul pula tu..nak terbalik dah dunia ni..budak kecik berusia 3 bulan yang tak tahu apa-apa pun jadi mangsa..

 Prius game yang aku google

aku ingatkan game sekadar melalaikan sampai gagal periksa..ini sampai boleh membunuh anak sendiri..ini sudah kes berat.. kes yang tak masuk akal..dok sibuk bela anak online..anak kat rumah kebulur.. dok sibuk pi cc..rumah macam tongkang pecah.. 



dalam kes berbeza pula..  dah berumur 28 thn tapi sibuk bermain game Starcraft selama 50 jam tanpa berhenti makan dan minum? adoih.. pelik dan sangat pelik ada orang macam ini... dah gila kah nak bunuh diri sampai macam ini..



yang ini pula,lagi dahsat... sanggup bunuh orang hanya kerana individu tersebut dah membunuh karektor dia. helloo... kalau tak nak kena bunuh jangan main game lah.takpon jangan main online..pi main sorang-sorang boleh? gila-gila dunia sekarang..nak membunuh orang senang sangat..tak perlu pikir-pikir sebab musabab yang kukuh mahupun besar..cukup sekadar sebab yang remeh..nah! aku boleh bunuh kau!.

p/s: sedar-sedarlah bahawa nyawa itu satu dan ianya terlalu berharga..

20 si gojes suke membebel:

wawan said... [Reply]

gile ah!

sI tEDI said... [Reply]

aduhai! merosakkan jika terlalu leka.

bilis said... [Reply]

1st

cinta sang ratu... said... [Reply]

macam2 hal dalam dunia ni..hmm..

iEra said... [Reply]

gile ke pe dunia skrg... anak susah2 pg beranak bia mati.. sebok bela anak yg xde nyawa kat internet..

nabil said... [Reply]

yang 1st tu amat sedih....
kesian sangat kat baby tue...
xtahu nak cakap cmna...teruk2...

bellar0ssa said... [Reply]

bilis~

anda bukan 1st =D

zella said... [Reply]

uish,ni keje gile ni...game smpai melalaikan mcm ni...

ksian sgt kat baby tu..

fikaryna said... [Reply]

mmg bengong kan..

blueCITY® said... [Reply]

salam bella..

adehla macam2 ada kat dunia ni
pelik pelik
pasal gian main games
ketagih la tuh

akak pernah gak main games
tapi akak cepat jemu
dan ianya bukan perkara utama
heeeeeeeee..

blog ni pun akak masih baru
so far, lum bosan g
ekekkeke..
leh cari duit per
kuikui..

tq dear singgah umah n komen
xoxo

Arra JaSmY said... [Reply]

pergh..pengaruh internert skang makin mnjadi2 sampai boley mragut nyawa.Dah ramai yg mati gara menda alah online neh.ntah apew2.

Fhad said... [Reply]

hahah.. aku pon penah tdow kat cc gak dulu gara2 main game gak.. aku da lupe game ape tapi mmg aku blk umah gak ler... makan jagung je time tuh... now da insaf.. main blog lagi best...

Ms.Independant said... [Reply]

pergh! dasat ni.

Aus MeLankoLik said... [Reply]

ok..
ni komen terakhir dari aku.
nk tutup blog la..
takut terbunuh org..
hahaha..

bellar0ssa said... [Reply]

iera~


hmm tahu takpe..susah payah sgt nak dapat anak.last2 bela online.baik awal2 takyah buat anak kan.

bellar0ssa said... [Reply]

sis blue city~


huhu.welcome sis.hmm main blog leh wat duit.men game perabes duit je kan sis.hehehe.

bellar0ssa said... [Reply]

Arra Jasmy~


hmm dah lah insan tak bersalah yg mati.hmm kalau yang bunuh diri sendiri tu len cite lah.

bellar0ssa said... [Reply]

Aus Melankolik~


ko ni aus biar betik.ceh.betul ke nk tuto blog.ngeng lah kau.tipu.

bellar0ssa said... [Reply]

inilah orang yang tak ade akal sampai buat anak sendiri cmnikan.

helena's said... [Reply]

biar betik!

Related Posts with Thumbnails