Sunday, March 07, 2010

Link; blogger tips,tricks and tutorial...thanks to otai-otai bloggers.

www.tips-fb.com

disebabkan si ahn (ok ahn ni blogger yg baik dengan aku.
amacam ahn ok tak?)
ni tanya aku mana 
link tutorial blog...maka ni aku nak 
listkan beberapa link yang dah banyak
membantu aku sejak aku mengenali 
dunia blogspot...

 aku pun tak pernah buat entri buat mereka.
hehe..wahai otai-otai bloggers sekalian.
anda memang tiptop.anda memang hebat.
rajin dan banyak berjasa buat aku dan 
 rakan-rakan bloggers
 yang lain.. 

 
tak ada kene mengena.heehe.
comel kan.ini namanya 1 malaysia.


BLOGGER TUTORIAL

(aku banyak cilok ilmu dari sini dulu.huhu.thx sis)

(ini juga,awal-awal aku di arena bloggers)

(mantap gila lah brother ni,heh..ilmu berguna,dan sangat-sangat
rajin berkongsi ilmu,banyak korang boleh jenguk dan belajar
dari sini.thx geng blogger,dari situ aku tahu blog ini)

(Mel ni aku baru je discover.huhu.lots of stuff u can learn it from here
tak lokek ilmu langsung.but try this ppl)
(ilmu sini pun banyak sangat berguna)
(ni aku jumpa masa google2 dulu )

(dan juga ini)

(dan ini)


untuk TEMPLATE, BACKGROUND
dan LAYOUT pula check sini

(pyzam ni banyak 2 columns je..tapi cantik-cantik lah
background nya)

(yang ni banyak 3 columns yang best-best,simple..
entah bile aku nak simplified page aku ni)

(yang ni layout je,tapi memang comel dan cantik,contohnye yang
kaler hijau kat blog aku tu)

yang ni pula aku baru jumpe.hehe.
banyak juga info not regarding blog
tapi regarding internet..etc
mari klik sini
IT TECH

dan kalau tak pun, boleh aje tanya mana-mana bloggers
 yang korang drop page diorang.
contohnya.aku tanya sis wawan.


 
ini bukan kucing aku.
tetiba rindu kucing aku.ceh.

huhu ok.harap aku membantu kau ye ahn.
hmm aku pun kena banyak belajar lagi
ada satu benda yang aku nak pasang.

aku nak pasang label yang ada besar kecik tu,
apa ek orang panggil.. kalau banyak label tu jadilah bold.
hmm ada sapa-sapa leh tolong aku?


p/s: thanks wahai otai sekalian.jasamu kukenang...

16 si gojes suke membebel:

Ariff Shah said... [Reply]

yang label besar kecik tu tag cloud la kan?

bellar0ssa said... [Reply]

ouh.ingatkan cloud tu yang label leh pusing2 tu...thx ariff.

Nescafe ais said... [Reply]

yang pusing-pusing tu namanya animated label cloud.

bellar0ssa said... [Reply]

Mescafe ais~


ouh.thx bro! huhu yeah,bro jejak blog xseberapa ni.=P

wawan said... [Reply]

namaku turut tersenarai? hensemlah kamu ni intan.. hehehe

saya tolong sikit² je.. kalau soalan susah mesti x jawab.. takut satgi bagi ajaran sesat plak

**maksud hensem tersebut adalah cantik versi bOdek =P

bellar0ssa said... [Reply]

wawan~


wahahaha.ceh itu maksud hensem version 2010.hehe.

takpe.membantu itu still ade=D

k.i.w.i said... [Reply]

aha.tengs tan! kau mmg terbaik!tp cikgu aku ajar,kalo ter,mksdnye xsgje.kn?kn?

renung2 kn...
eheh.joke
;p

bellar0ssa said... [Reply]

kiwi~

ceh kau.tak ikhlas.nyampah aku.

kenwooi said... [Reply]

thank you for sharing the links =)

kenwooi.com

Eldy said... [Reply]

sedih, xda nama gua xD

bellar0ssa said... [Reply]

kenwooi~

huhu most welcome=D

bellar0ssa said... [Reply]

Eldy~

hehe.honestly baru first time jumpe blog kamu..huhu.

n@m@n said... [Reply]

tag cloud tu ada kat add gadget

bellar0ssa said... [Reply]

n@m@n~


thx bro=D

blueCITY® said... [Reply]

salam intan berlian,

heeeeee
bagus2
tak rugi kenangi org yg byk menolong kita,
dan kita pula share dgn org2 lain yg perlu..

teruskan usha dan belajar
heeeeee
xoxo

F U N F A B U L O S I T Y said... [Reply]

good info-dulu dex selalu gak refer kat nescafe ais tuu ;D

Related Posts with Thumbnails