Thursday, March 25, 2010

No Sweat !

www.tips-fb.com

salam dan hello semua,

hm well kali ini aku nak cerita pasal peluh! hah apa itu peluh.aku tahu mesti semua orang pun mengalami masalah inikan.. pasti rasa rimas dan berlengaskan..lagi-lagi sekarang ni musim panas tak ingat tu. dah lah terik semacam. peluh pulak tu..memanglah tak selesa.

peluh atau sweat ni dihasilkan daripada apocrine gland,dan sebenarnya ia adalah odorless,tapi kenapa berbau? apabila sweat is broken down by the hair and skin cells in armpit and then eaten by bacteria. the bacteria will release a chemical namely 3-methyl-2-hexenoic acid..yang itu menyebabkan ketiak berbau..

lagi-lagi kerja macam aku ni.. dah lah kerja aku asyik nak berdepan dengan para pesakit..jadi kenalah pastikan badan tak berpeluh dan tak berbau.. 

hah kalau korang jumpa dentist yang berpeluh sana sini..bau tak boleh blah tu..nak ke korang datang jumpa dia..ceh aku percaya,itulah sekali je korang datang..

pastu confirm korang pun sebarkan pada sedara mara,kawan-kawan jangan pergi kat klinik si polan bin si polan tu.. busuk siot! hah..lingkup terus klinik dia..hehe.

kerja aku pula dah macam nak peluk muka pesakit je.. rapat gila ketiak aku dengan hidung mereka ni. lagi dan lagi kena menjaga bau badan dan ketiak aku..muahahaha.. aku wangi ok.sila tanya pesakit aku..diorang suka je aku treat diorang..

nak tahu rahsianya? mari aku kongsikan..

tadaaaa....ini dia

ADIDAS ACTION 3

untuk elakkan ketiak berbau, kena pastikan ketiak kurang berpeluh.. dan untuk mengelakkan ketiak kurang berpeluh..gunalah anti-perspirant.

kenapa? 
kerana anti-perspirant ni act as a second skin under your armpit.so prevent perspiration from being released. tanpa peluh, bacteria tak ada..maka tiadalah bau!!!!

oleh itu, ADIDAS ACTION 3 is the best choice. This is the first absorbent anti-perspirant deo spray by ADIDAS with a triple action!!

ADIDAS ACTION 3 ada 
*perlindungan sehingga 48 jam daripada peluh!
*New Dry Max System Technology for extra wetness absorption.
* ada anti-whitening untuk kurangkan warna putih ada pada kulit dan baju
* 0% alkohol.

ada banyak pilihan antaranya FRESH, INTENSIVE, CONTROL, SENSITIVE, PURE dan PROLEVEL (khas untuk para atlit)

Project Alpha kembali lagi!!! 

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at www.projectalpha.com.my/auditions


p/s: tak suka tengok orang ketiak basah.!


12 si gojes suke membebel:

blueCITY® said... [Reply]

salam bella,
akak kan tak pernah pakai apa2 deodorant taw,
muahhahah
selalu tanya mak ke kawan2 ke
seme kata tak bau
seme kata tak musyuk
seme kata tak hangit
so,
save bajet
lalalala

enjelinajolipit said... [Reply]

gua basahkan ketiak masa mandi. lu taksuka jugak ke??

k.i.w.i said... [Reply]

meh aku ajar care aku lak tan.
kau tampal je kt ketiak kau "peluh dilarang keluar"
amcm?
try la.
:

♥♥ eija ♥♥ said... [Reply]

akak de baca :)
elak kan penggunaan yang ada spray, sebab mungkin cenderung ke barah nanti...

bellar0ssa said... [Reply]

kak blue~


wahaha..siyes ke tak bau.wah2. hebat2.ape rahsia ni.hehe

bellar0ssa said... [Reply]

enjelinajolipit~


huhu,ceh kalo mandi tak basah ketiak tu ape ke cacat sgt kau ni jelina.

bellar0ssa said... [Reply]

kiwi~


ceh cacat lah kau ni, nanti aku tgk.ketiak aku ni ada mata ke tak.

bellar0ssa said... [Reply]

kak eja~


yeke? wah tq.great info.actually intan pakai pun yang crystal tu. takde pewangi dan takde bau juge.sgt bagos.

ana_zara said... [Reply]

kak, brapa bnyk komisen adidas bagi?? hahaha.. saya pakai nivea active spray je.. x mmpu yg mahal2.. waikikikiki..

fikaryna said... [Reply]

prmpn jenis kurang berbau..tp lelaki mcm wajib pakai, sbb depa aktif dan kuat berpeluh..pastu kalau x jg kebesihan, hm..bau x hengat punya..huhu.

bellar0ssa said... [Reply]

ana_zara~


hahaha.. ala encik nuffnang yang bagi.tapi tak bernasib baik.tak dapat la..

hahaha..ala pakai crydtal sudeyh.

bellar0ssa said... [Reply]

sis ryna~


huhu memang..ade juga terbaca.lelaki lagi kuat berpeluh.maka makin kuat lah baunye..huhu

Related Posts with Thumbnails