Sunday, March 14, 2010

TV SHOWS atau SERIES yang mantop dan meletop.

www.tips-fb.com

salam semua,

hari ini aku nak share pasal tv shows atau pun tv series.. ok, aku tahu aku tak nak cerita pasal korean atau pun japanese series.hehe..

English series..tipu gila kalau korang semua tak layan.hehe.
ini semua favourite aku..

1) HOW I MET YOUR MOTHER..


 bam2 yang perkenalkan series ni kat aku...siapa-siapa tak pernah tengok..mesti tengok..lawak2..huhu. aku suka bila tengok series ni..menggambarkan 5 sekawan yang tempuh susah senang bersama.. aku dah ikut series ni dari season 1..sekarang dah season 6..

series ni mengisahkan kisah Ted Mosby yang tengah menyampaikan cerita pada anak-anak dia macam mane dia jumpa ibu dia.. tapi cayalah.. aku dah tengok dari season 1 sampai 6 ni..sumpah bayang mak dia pon takde.hoho.. semua watak-watak dalam series ni best, Marshall bercinta dengan Lily sampai diorang dah kahwin.. sweet sangat..Ted ni pernah bercinta dengan Robin tapi tak lama.later Robin jadi best friend mereka.Ted,Marshall and Lily ni dulu satu kolej.. Barney pula terjumpa dengan Ted dalam toilet.. semua ni jadi best friend.. Barney memang cool gile.watak dia sebagai womanizer.. tapi apa yang aku tahu in real life..he's a gay..

2) CHUCK

 i love chuck.huhu..nak kata lawak ada,suspen pun ada...huhu.. hmm aku dah tengok chuck dari season 1 sampai sekarang tengah tayang season 3.. i love this series.. chuck ni ada specialities,boleh flash..so sebab tu dia leh jadi intersect...tapi disebabkan si chuck ni bodoh-bodoh je,tu yang aku rasa memang lawak.huhu

3) EVERYBODY LOVES RAYMOND


hoho ni series aku tengah layan sekarang..rasa-rasa tension-tension buat kerja je nanti aku layan cite ni..gelak tak leh nak tahan.. memang macam hampeh je gelak nak mati... memang tak leh blah dengan gaya abang dia si robert,mak dia marie tu.dengan ayah dia frank..aku rase name ayah dia Frank memang lah betu-betul frank.sebab..cakap main lepas je.. well, Rymond Barone sebagai watak utama ni dilakonkan oleh Ray Romano..dan cerita ini juga ditulis oleh Ray Romano..ouh Raymond.hoho.. anak-anak Raymond dengan Debra comel-comel..diorang adik beradik..

4) ACCORDING TO JIM


ini pu komedi yang best.. supplier aku ialah KUMAR SIR (lecturer aku.hehe).. ni dah sampai season 6.. aku baru layan sampai season 2.huhu...

4) DESPERATE HOUSEWIVES.


i just love this storyline..setiap episode,nding mesti ada pengajaran..aku suka cerita ni sebab macam real.. mungkin itulah sebenarnya characteristic suri rumah kan.tak semua tapi ada..banyak pengajaran yang boleh dapat dari series ni.. sekarang dah season 6.. aku suka Gabby,huhu..sweet je dia dengan Carlos..

Susan Mayer dengan Mike Delphino. hm Wisteria lane yang penuh misteri.. susah senang Gabby dengan Carlos bile Carlos buta,pengorbanan gabby..

Susan yang tak abes2 kisah dengan Mike, Bree yang tragik pasal anak dia yang gay, suami mati kene bunuh,Rex dan suami baru,Orson yang psiko..

Lynette dan Tom..dan anak-anak yang nakal.dari kecik si kembar tu sampailah dah besar panjang sekarang..

dan banyak lagi misteri yang masih dalam misteri.hehe..mesti tengok.

5) PRISON BREAK





ouh inilah series yang paling suspens aku prnah tengok dan sentiasa rasa ank tengok tanpa henti..2 thumbs up la untuk series ni.. huhu siapa-siapa tengok mestilah rasa jatuh cinta dengan Michael Scoffield..huhu..siapa tak kenal dia kan..series ni dah tamat pun..

6) KYLE XY



Ini kisah si kyle yang tak de belly button.huhu.. sekarang dah season 3..

7) HOUSE MD



House ni aku tak pernah miss..ouh man, kalau aku tengok house rasa tertarik dengan medical term dan aku rasa boleh tengok ni kalau nak tahu pasal penyakit dan seangkatan dengan nya.. kisah ni kisahkan betapa hebat nye Dr.House.. " everybody lies " favourite quote dari Dr.House...huhu..sekarang dah season 6..

ini pula reality tv shows yang aku suka layan.

8) SEX AND THE CITY..
huhu dah bape banyak dah season ni..tapi aku baru tengok 2 je..


dan ini antara reality tv shows yang aku layan~

1) AMERICA'S NEXT TOP MODEL


sekarang dah season 14 dah..best juga layan.haha...

2) THE APPERENTICE



 dah lama aku layan apperentice ni..ingat lagi masa dekat matrik dulu.. aku lepak dekat kafe,sampai kafe nak tutup aku cakap kat abang tu aku nak tengok tv lagi.haha.abang tu sampai dah kenal muka aku ni..kalau tak apperentice aku layan desperate housewives.. aku lah yang tukang tutup tv..last-last ramai plak join.cm best woo..haha.


3) THE BACHELOR 
series ni aku layan masa kat sekolah lagi dulu.. time tu sekolah kat JB..so dapatlah channel Singapore.huhu. yang ni kisah si lelaki yang dok mencari bini..leh lah masuk rancangan ni..


4) THE BACHELORETTE
yang ni sama lah macam The bachelor..tapi si perempuan..huhu abgi aku kan..the second last person tu untung..so yang last person tu rugilah..pompuan tu dah puas dipegang dicium oleh lelaki lelaki yang lain...


5) THE MOLE
yang ni aku rasa tak ada lagi..aku pernah tengok satu season je.. dite ni menarik..dia macam game,then ada sorang yang akan jadi musuh dalam selimut...hehe..yang bestnye,si the mole ni akan cuba buat macam-macam nak sabotaj para peserta..tak semua pun tahu siapa..last sekali baru reveal..
 

6) SO YOU THINK U CAN DANCE
hmm mesti tengok kalau rasa nak menari tapi tak reti menari.hehe..

7) WE GOT MARRIED
yang ni korean version..bestlah..aku tak tengok banyak..tapi adalah tengok sikit.. kisah artis yang akan dikahwinkan sesama artis..huhu.then cara diorang hidup bersama..then kalau tak boleh..cerailah..tapi ni main-main je..kelakar lah.huhu...

8) last but not least..ISTANA TAKESHI...
hehe..sapa yang suka layan ni macam aku?haha..bestkan..best?

dulu aku pernah layan LOST, SURVIVOR, AMAZING RACE.. huhu.

aku baru je ambil series SAMANTHA WHO, dan 8 SIMPLE RULES FOR DATING MY TEENAGE DAUGHTER....menarik..aku nak layan gak.hehe..

ade gak series yang orang kenalkan kat aku tapi aku tak berkenan.hehe.. 
THE BIG BANG THEORY.. TWO AND HALF MEN

hmmm kenapa sekarang femes dengan series GLEE..aku pon nak layan gak,tapi tak ada supplier series tu..hehe..

member aku semua layan GREYS ANATOMY, SCRUB, HEROES...huhu aku entah bila lagi..bestke?


p/s: Everybody lies.hehe.

13 si gojes suke membebel:

Aus MeLankoLik said... [Reply]

oi , aku xpenah layan kot sme tu
kecuali istana takeshi..
hahaha .

blueCITY® said... [Reply]

salam

yuhuuuuuuuuuu
hakhakhak

akak layan kdrama n jdrama hokey
ekekek

tapi citer omputih layan gak
terbaru sex n the city
not bad la


heeeeeee

tq singgah n komen blog akak

jaga diri
xoxo

enjelinajolipit said... [Reply]

ohhoo..gua lagi layan gerak khas. rasa lebih adventure sebab sampai ke sudah tak nampak bayang nak tamat. sembilu kasih pon ye jugak. tapi alhamdulillah dah ending pon. zed zaidi pon dah bizi jadi kaunselor seniman muda. ekekeke

bellar0ssa said... [Reply]

Aus Melankolik~


istana takeshi p0n mantop.haha.

bellar0ssa said... [Reply]

sis blue~


hehehe,korean japanese pon terbaek!!! tapi kdg2 yang tyak thn tu pnjg lah hai sgt2..

bellar0ssa said... [Reply]

enjelinajolipit~


haha.terbaek2..bagos.leh bangunkan industri drama malaysia..

Aidi-Safuan said... [Reply]

hoho...tapi everybody loves raymond tuh skarang nih cam da kureng sket la compare dengan season awal2 dulu.

btw, napa friends takde? :p

budak baik said... [Reply]

intan, cite himym sekang baru sampai season 5 la..
teringat carrie dulu suka gile cite desperate housewife..
the mole best gile..
ada lagi satu cite best masa zaman sekolah 'are you HOT?'.. hahaha..
we got married best gile.. kim hyun joong.. huhu..

bellar0ssa said... [Reply]

Aidi-Safuan~


huhu,kalau dah sampi 6-7 season mahu kering gak idea tu.huhu

hehe,ala tak layan sgt friends.huhu

bellar0ssa said... [Reply]

budak baik~


aimi huhu, alahai.itulah haha aku suke gile tengok how i met your mother.huhu..

alahai teringat lah kerie,ngt tak kalau start desperate je.satu rumah kumpul depan tv.haha..best2,rindunye weh..

the mole tak de lagi kan mi?

hehe,comel kan.. wah sejak bile ko aktif kelab k-j ni mi.

F U N F A B U L O S I T Y said... [Reply]

vote for chuck!(tetibe suh undi lak)hahak ;D

Saddan Juhari said... [Reply]

try tgk Ugly Betty..best gak tgk telatah america ferera tuh

Anonymous said... [Reply]

Hahaha...klakar lah

Related Posts with Thumbnails