Wednesday, March 03, 2010

Lagi kisah langgar lari.updated.

www.tips-fb.com

salam bloggers,

berbalik pada kisah langgar lari yang terjadi semalam di depan kolej aku semalam.aku pernah ceritakan di sini. sumber dari sahabat aku mengatakan yang si mangsa kejadian ialah seorang ayah kepada dua anak.. rumah dia tak jauh pun dari kolej aku..kat belakang kolej aku je.. 

dia nak pegi kedai nak membeli telur untuk sarapan pagi..dan tragedi itu terjadi..
memang kejam kan si pemandu bas dan konduktor bas tu..boleh pula dia dah terlanggar mangsa bermotorsikal tu dan dengan selamba reverse back and blah macam tu je..keji sungguh.

seorang lecturer aku kata, memang penyek habis kepala mangsa.patutlah mangsa meninggal tanpa sempat dibawa ke hospital..

dan aku ada kata, tak ada orang report kan..sebaliknya.. masyarakat yang ada kat keliling mangsa dan terlihat tindakan keji pemandu bas tu,terus menjerit-jerit dan memarah-marah pemandu bas.. tipikal cerita tamil.. 

dan polis berjaya menahan bas tersebut tak jauh dari situ..

cuba teka apa yang terjadi selepas itu?

pemandu bas hanya dikenakan denda Rs 2000...LEBIH KURANG RM 150 je??? i was like wth man?? nyawa lelaki tadi hanya semurah itu?? RM 150 tu sekali aku rembat LEVIS kat India ni dah leh dapat weh.. 

yaAllah kejam sangat..kenapa macam tu? lecturer aku sampai cakap macam ni.. " anyone wanna kill somebody?? give me Rs 2000!..i'l help u kill dat person" even he also doesn't feel it right.. tipikal india? aku tertanya-tanya..

macam mana dengan keadilan bini dan 2 anak mangsa.. entah-entah kos pengebumian dan etc tu lagi mahal kan.. 

and aku dengar juga, mereka mungkin dapat pampasan Rs 40,000 ( RM 3000) kalau kes melibatkan kematian..tapi sebaliknya kalau injury 1LAKH ( RM 7000 ).. betul atau tak aku tak tahu lah.. yang aku tekankan.. kematian sikitnya..? macam mana kalau diorang dah tak ada tempat bergantung lagi..

dan sebenarnya,ia ke kerajaan diorang nak bagi pampasan?

p/s: masih bersyukur dilahirkan di Malaysia..



16 si gojes suke membebel:

eza2odette said... [Reply]

eeeeEEE. sgt marah!

huk2-bersyukur jua dilahirkan di M'sia. hmm

sI tEDI said... [Reply]

rm 150 beli keranda pun x cukup!

bilis said... [Reply]

1st

nana said... [Reply]

sian sgt T__T

ade sambungan lg ker,hope x sdih sgt sambungan die kak intan..

harap die pnyer family dibela

zella said... [Reply]

ksiannya family lelaki tu....
kat india mcm ni ker??

klu tgk film slumdog millionaire tu mmg xdpt di gambarkan la kemiskinan dorang....n jenayah tu mcm dh jd sbgaian hdup dorang...tp tu film kn...xtau la reality nya camner...

bella dh brape taun duk sna?? ok ker??

fikaryna said... [Reply]

kejamnya..syukurlah kita rakyat malaysia..huhu..

Hazzy Ishak said... [Reply]

langgar balik driver bas tu

Aus MeLankoLik said... [Reply]

harga kepala makin murah lol .

Ms.Independant said... [Reply]

Syukur sgt dilahirkan di msia ni!

:)

joegrimjow said... [Reply]

kejam manusia macam macam

bellar0ssa said... [Reply]

kak eza~


hmm syukurkan.bila dah duk tempat orang cmni.sgt2 lah syukur rasanye.huhu

bellar0ssa said... [Reply]

si tedi~

kos nak uruskan mayat lagi mhal,

bellar0ssa said... [Reply]

bilis~

anda bukan 1st.lalala.

bellar0ssa said... [Reply]

nana~


sama2lah kita doakn family dia terbela.. sian kat anak2 dia..

bellar0ssa said... [Reply]

zella~


dlm cerita slumdog itu memang lah menggambarkan india..yep itulah india..

huhu dah lame dah zella..almost 4tahun dah ni..

bellar0ssa said... [Reply]

kak ryna~


bangga menjadi anak malaysia =D

Related Posts with Thumbnails