Tuesday, March 09, 2010

My New Babe

www.tips-fb.com

salam semua,

aku nak berkongsi buah hati aku yang terbaru.hee
jumaat lepas aku ke bandar salem yang indah.
dan inilah hasilnya.



 pemandangan salem.huhu.


 budak-budak kecil sedang bermain.


 yeah jumpa dah kedai nokia.hehe


 hmmm nak model apa  ya pakcik?


 adakah corby ini jadi pilihan aku..
murah je ni.. Rs9000 (RM 500 kot)


 Inilah buah hati aku yang dulu.
disebakan keypad dia cam hampeh.susah betul nak dok
message orang..maka aku pun decide nak cari pengganti.
tapi hp pinky ini masih kesayangan aku lagi.huhu.
mak aku bagi ni kot..



 yeah...see aku dah dapat.hehehe.


 Asma suruh aku buat muka bahagia..hehe.
bahagia tapi duit habis..so mulai hari itu
terpaksalah aku gunakan motto 
DUIT BOLEH DICARI.


yeah.ini dia my new babe.
miss mini
N97 mini.
warna copper (orang india kate)
aku tengok tenet dia kata kaler garnet.
aku beli dengan harga Rs 23000

sebenarnya aku dah usha-usha AINO.then aku try
cam tak best pula sebab half touch screen je.. 
yang SATIO pun aku berkenan..full touch screen pula.
dah lah mahal woo..aku tak mampu..huhu.

so boleh lah N97 mini ni.. lain dari yang lain.
kena cuba mesrakan diri dengan nokia balik.
dah lama pakai sony ni.terkial-kial lah juga nak guna ni.

ni bawah ni feature miss mini.

Also available as Nokia N97 mini Gold Edition with 18K gold-plated body
General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 1900 / 2100
  HSDPA 850 / 1900 / 2100 - American version
Announced 2009, September
Status Available. Released 2009, November
Size Dimensions 113 x 52.5 x 14.2 mm, 75 cc
Weight 138 g
Display Type TFT resistive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.2 inches
 - Proximity sensor for auto turn-off
- Accelerometer sensor for auto-rotate
- Full QWERTY keyboard
- Handwriting recognition
Sound Alert types Vibration; MP3 ringtones
Speakerphone Yes, with stereo speakers
 - 3.5 mm audio jack
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 8 GB storage, 128 MB RAM
Card slot microSD, up to 16GB, buy memory
Data GPRS Class 32
EDGE Class 32
3G HSDPA, 3.6 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, UPnP technology
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB
Camera Primary 5 MP, 2592x1944 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, Dual LED flash, video light
Features Geo-tagging
Video Yes, VGA@30fps
Secondary Yes, VGA@15fps
Features OS Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
CPU ARM 11 434 MHz processor
Messaging SMS, MMS, Email, Push Email, IM
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
Radio Stereo FM radio with RDS, Visual radio
Games Yes, DJ Club Tour + downloadable
Colors Gold, Cherry Black, Garnet, White
GPS Yes, with A-GPS support; Nokia Maps
Java Yes, MIDP 2.1
 - Digital compass
- MP3/WMA/WAV/eAAC+ music player
- WMV/RealVideo/MP4 video player
- TV-out
- Voice command/dial
- Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Video and photo editor
- Flash Lite 3
- T9
Battery   Standard battery, Li-Ion 1200 mAh (BL-4D)
Stand-by Up to 320 h (2G) / 310 h (3G)
Talk time Up to 7 h 10 min (2G) / Up to 6 h (3G)
Music play Up to 32 h

p/s: duit melayang..huhu tapi aku puas..

35 si gojes suke membebel:

wawan said... [Reply]

hoh! hp baru.. bestnyaaaaa

joegrimjow said... [Reply]

colby2 yg lawa btol
hoho

bellar0ssa said... [Reply]

wawan~


hehe.sis,best tapi bankrup.lol

enjelinajolipit said... [Reply]

salem itu d mana ya?? saya kenal iklim saja.

tqahamdan said... [Reply]

tan.. biau betik corby kat salem rs 9000?? asal bangalore lai murah? whoaaa~~

bellar0ssa said... [Reply]

joegrimjow~

huhu corby ade free 2 colour.comel2.

bellar0ssa said... [Reply]

enjelinajolipit~


hehe,salem itu di india darling.

bellar0ssa said... [Reply]

tqahamdan~


hmm yg aku tahu de 3 jenis corby, ade Rs6000,Rs9000 dgn Rs12000..tapi aku tak tahu lah ape yg bezanya...kan ade corby mate,corby pro satu lagi pe ek..

Fhad said... [Reply]

rs23000? bape duit mesia? malas nak kire ni... hahahah.. best lerrrr...

fikaryna said... [Reply]

waa..best2..dah la canggih manggih..tido pun mesti x lepas tuh..hehe..

ctmah said... [Reply]

wah...jom kite 3g!dpt ke?hahaha

blueCITY® said... [Reply]

salam

wahhhh
bestnya hp baru
akak nak tuko hp pun lum dapat2 lagi
heeeeeeee...

murah ke hp kat india tuh
best tak study kat sana?
heeeeeeeee..

tq singgah umah n komen
xoxo

♥♥ eija ♥♥ said... [Reply]

waaa hehe....

nak jugak hp mini tuu comel dan cute hehe

zella y said... [Reply]

wah...
minat giler hp yg u beli tu...!!
murah x hp kat sna??

Ms.Independant said... [Reply]

mmg semat la!

:)

k.i.w.i said... [Reply]

wow.gadjet baru tp...miss mini?ahaha.xbole bla.lesbo seh kau
wekk!

miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply]

nak sejibikkkkkkkkkkkkkkkk huhuhu!

tqahamdan said... [Reply]

aku bli corby time 1st diorg launch *saje je nk state kat cn.. yg mmg ori corby la.. skang ade pro n text.. mahal kot sket dr yg asal.. ahh~~ kesah ape.. 2pm endorse corby yg awal2 je.. haha ^^

FarhanaDr said... [Reply]

Nokia mmg best.. Ku suke.. Heehee.. Dari dulu smpi bila2 ku setia pada nokia.. Ngeee..

Jeff Syiru said... [Reply]

wahh rasa mcm nak beli tepon baru jugak la ni... kat india mesti tepon murah2 kn?

uNIqIKA said... [Reply]

murah ek henpon kat sana?? tlg bli satu!!!hehehe

eza2odette said... [Reply]

syonok nyerr dier! jeles mak.. muwah2.berbaloi2 :P

bellar0ssa said... [Reply]

Fhad~


hehe.adalah dalam RM 1800.. huhu exact exchange rate aku tak tahu.

bellar0ssa said... [Reply]

sis ryna~


hehhe,aduh peluk seerat mungkin lah.haahaha.

bellar0ssa said... [Reply]

ciktie~


kalau dari india nak 3g..memang lah tesekat kat lautan india.hehe

bellar0ssa said... [Reply]

sis blue~


marilah tukar hp.cucuk2 ni.haha.. hmm india,ok lah.tapi best lagilah msia.huhu.

hmmm leh thn gak lah murahnye sis.

bellar0ssa said... [Reply]

kak eja~


lagi comel kalau kaler putih tau.tapi india tak de lah model tu kalr putih..

bellar0ssa said... [Reply]

zella~

huhu,hmm leh thn gak lah zella..ade yg murah tapi ade je yg mhl..kene pandai2 pilih.huhu

bellar0ssa said... [Reply]

kiwi~

haha cet ko ckp aku lesbo.ye aku lesbo..nape?hahaha

bellar0ssa said... [Reply]

miss lolly~


kat kedai hp ade byakkkkkk bijik.huhu

k.i.w.i said... [Reply]

sengal.pengaruh dadah kuat sgt kau ni.aha

bellar0ssa said... [Reply]

Jeff Syiru~


huhu leh tahanlah murah..rse murah sebab kuar duit rupees.hehe

bellar0ssa said... [Reply]

uniqika~


hoho..bak mai duit.hehehe.

bellar0ssa said... [Reply]

kiwi~


ceh dadah ape pulak kau ni.

Miecyber @ Sudu said... [Reply]

Tahniah..

Related Posts with Thumbnails